Nová aplikácia Word Lens prekladá naživo text pomocou fotoaparátu iPhonu

V App Store sa objavila nová aplikácia Word Lens, ktorá premení iPhone na ideálneho pomocníka pre cestovateľa. Telefón s nainštalovanou aplikáciou stačí namieriť fotoaparátom na text v cudzom jazyku a ten bude okamžite preložený a použitý na obrazovke iPhonu namiesto pôvodného. (video v pokračovaní článku)

Aplikácia je dostupná zadarmo ako demo, ktoré dokáže text vymazať alebo slová obrátiť naopak. Za 4 € potom môžete dokúpiť jednotlivé jazykové balíčky. Dostupné sú zatiaľ iba španielčina do angličtiny a angličtina do španielčiny, čoskoro sa však majú objaviť aj ďalšie. Program prekladá všetko vlastným systémom a nevyžaduje pripojenie na internet, čo je v cudzine, kde dosahuje dátový roaming stále závratné ceny nevyhnutnosťou. Text prekladá program po jednotlivých slovách, nie kontextovo, teda nemusí byť vždy taký presný ako napríklad Google Translate.

Foto: Quest Visual

komentárov
  1. super. keď tento pokrok pôjde rýchlo dopredu tak sa ešte predsa len dožijem babylonskej rybky :-) tuším som mohol čas venovaný jazykom radšej venovať hre na nejaký hudobný nástroj

    0
    0
  2. rad by som vedel po spanielsky aby som si mohol overit ako dobre to funguje ale takto z promovidea to vyzera velmi zaujimavo :) horsie to bude asi v sere alebo hosich svetelnych podmienkach cimensom texte …

    0
    0
  3. samozrejme ze to prelozilo ale boli tam poutize len vety ktore sa daju prelozit od slova do slova. inak bude dobra srač.a z tej vety. ale tak buducnost translatorov je blizko

    0
    0
  4. To su mi len prevratnosti.. Google Goggles toto dokaze aj s prekladom do vsetkych jazykov co su v translate.google.com. Navyse to ma aj Voice to text konverter.. a je v appstore uz par mesiacov.

    0
    0
  5. Hlavny rozdiel by som videl v tom, ze Google Goggles pouziva internet, zatial co spominany program pracuje offline, co je v zahranici dost velka vyhoda.

    0
    0
  6. Bola to otazka…ale ty si si vsimol jedno slovicko a z toho si si vyvodil dosledky…nevedel som ze sme v detinskej sutazi o najvtipnejsi komentar. Tak pardon, musim to napravit. Idu 2 transformery v o 3tej rano z baru, obaja ozrati, potom povie jeden transformer druhemu, poskladame sa na taxik ?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť