Hodnota akcií Apple aj naďalej rastie, po prvý raz prekročili hodnotu 300 USD za akciu

Apple dosiahol ďalší miľník vo svojej histórii. Vôbec po prvý raz sa tejto spoločnosti podarilo prekročiť hodnotu 300 USD za akciu. Od začiatku roku je to nárast o 42 %. Vzhľadom na to, že Apple vypúšťa jednu novinku za druhou, a takmer každá z nich sa teší obrovskej popularite, tieto výsledky nie sú až takým prekvapením.

Vývoj akcií Apple a Microsoftu za ostatný rok Zdroj: Google Finance

Applu sa už v máji podarilo predbehnúť odvekého rivala Microsoft z hľadiska trhovej kapitalizácie a stať sa tak najväčšou technologickou firmou sveta. Z amerických firiem má už väčšiu hodnotu len Exxon Mobil, ktorý má za sebou taktiež úspešné obdobie. Naopak, náskok nad Microsoftom sa zväčšil, Apple má už teraz trhovú hodnotu väčšiu o takmer 50 miliárd USD. Budúci pondelok by mal Apple zverejniť svoje finančné výsledky za obdobie jún – september.

komentárov
  1. Pamatam si, ze ked zacala kriza, tak hodnota akcii bola 95 usd.
    Pri kupe miliona akcii za 95 mil. usd by bol dnes zisk 300 mil a v cistom 205 mil :)

    0
    0
  2. na prelome jula – augusta 2006 bol prepad z januarovych 96 na 52, doteraz si hlavu trieskam, ze som to prevahal, kde by som uz teraz bol

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.