Herné novinky: Left 4 Dead pre Mac už 5. októbra s novým prídavkom The Sacrifice, trilógia Grand Theft Auto pre Mac už tento rok

Steam pre Mac majú hráči k dispozícii už od mája spolu s väčšinou najobľúbenejších hier z vývojárskych štúdií Valve Software v natívnych Mac verziách. Hity ako Portal, Half-Life 2, Team Fortress 2 a Counter-Strike: Source boli vydávané pomerne svižne a tesne za sebou. Prísun noviniek od Valve však ukončili problémy s grafickými ovládačmi v Mac OS X, na ktorých vyriešení Valve spolupracoval s Apple, aby mohli hráčom priniesť čo najlepší zážitok, porovnateľný s PC. Vydanie obľúbenej akčnej zombie série Left 4 Dead tak bolo posunuté na vedľajšiu koľaj.

To všetko by sa však malo zmeniť už 5. októbra, kedy Valve uvedie prídavok pre Left 4 Dead (2) s názvom „The Sacrifice“, ktorý by mal doplniť príbeh v pozadí postáv známych už z prvej časti. Stiahnuteľný prídavok bude podľa oficiálneho blogu dostupný pre Mac, PC a Xbox 360. Je preto viac než pravdepodobné, že v tento deň, prípadne už skôr, Valve vydá aj Left 4 Dead a Left 4 Dead 2 pre Mac.

Left 4 Dead tak bude poslednou z hier, ktorých prevod na Mac hráči očakávali. V budúcnosti sa ale môžu tešiť na pokračovanie hry Portal, ktoré bude vôbec prvou Valve hrou vydanou v rovnakom čase pre Mac a PC. Portal 2 by mal byť dostupný v roku 2011.

Trilógia Grand Theft Auto (GTA) pre Mac už tento rok

Fanúšikovia známej série GTA sa môžu tešiť na vydanie trilógie GTA III, GTA: Vice City a GTA: San Andreas v Mac verziách už tento rok. Rockstar Games to potvrdili prostredníctvom svojich Facebook stránok. Ďalšie podrobnosti ako cena, dátum uvedenia a spôsob distribúcie (napríklad Steam pre Mac) však zverejnené neboli. Treba si však priznať, že táto séria už má svoje roky a je to vidieť aj na jej prevedení. Na najnovší prírastok do tejto obľúbenej série, GTA IV, si pri rovnakom „tempe“ budeme musieť počkať ešte niekoľko rokov. Dovtedy neostáva nič iné, len siahnuť po PC alebo herných konzolách.

komentárov
  1. “…Valve spolupracoval s Apple, aby mohli hráčom priniesť čo najlepší zážitok, porovnateľný s PC…”

    Dokud Apple nenabidne plnohodnotne “vypnuti” akcelerace mysi podobne jako ve windows, nikdy nebude Mac na hrani vhodny. Bohuzel i 3rd party drivery jsou nepouzitelne nebo eliminuji jinou existujici funkcnost mysi.

    0
    0
  2. @EdDy mne na Windowse ide San Andreas sice s vypnutym antialiasingom a s minimom detailov ale v nativnom rozliseni a vobec neseka. :)

    0
    0
  3. @serb: kopa apple produktov je vhodnych na gejmenie, to ze windows je podla teba lepsi je len preto ze sa ti nechce citat objective-c a pisat si vlastne cheaty ;) lamko cskova :*

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.