Digitálna distribúcia The Beatles exkluzívne cez iTunes Store

Keď Apple predvčerom pridal na svoje stránky Apple.com upútavku na to, že „zajtra bude len ďalší deň, na ktorý nikdy nezabudnete“, internet rýchlo obleteli špekulácie o tom, čo Apple plánuje predstaviť. Ako pri všetkých novinkách od Apple, očakávania boli veľmi vysoké. Vďaka čomu sa teda mal 16. november stať dňom, na ktorý nikdy nezabudneme? Do ponuky iTunes Store pribudla kompletná kolekcia hudby a ďalších bonusov od The Beatles.

Okrem jednotlivých albumov s rozšíreným iTunes LP obsahom je k dispozícii aj The Beatles Box Set, ktorý za cenu 149 USD ponúka všetkých 256 piesní, krátky dokument a video z prvého amerického koncertu kapely. Piesne sú samozrejme k dispozícii aj samostatne, za 1,29 USD.

O pridaní hudby The Beatles do iTunes Store sa rokovalo už dlho, no neschopnosť dospieť k dohode, ktorá by vyhovovala Apple, hudobnému vydavateľstvu a žijúcim členom kapely viedla k tomu, že mnohí ani neverili, že sa vôbec The Beatles do iTunes dostanú. V prospech pesimistických vyhliadok hovoril aj fakt, že drtivá väčšina fanúšikov The Beatles už dávno vo svojich iTunes knižniciach ich hudbu má naimportovanú z CD nosičov, a tak je otázne, či sa tieto jednania vôbec vyplatia.

komentárov
  1. Take zle to s vyplatenim asi nebude, kedze v USA boli v minulom roku tretim najpredavanejsim interpretom, a to 39 rokov po rozpade skupiny:

    “Even as recorded-music sales have plummeted, the Beatles have remained one of the most reliable franchises in the business. In 2009, 39 years after breaking up, they sold the third-highest number of albums of any act in the U.S., according to Nielsen SoundScan, with 3.3 million copies sold.”

    http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703326204575617004052395816.html#ixzz15YxfXIrt

    0
    0
  2. beatles je najviac v hudobnom svete,podobne ako apple v ich odvetvy cize je vyborne ze sa to konecne podarilo spojit……ma to srdce a styl…………ja som nadseny…skoda ze si to nemozme u nas hned stiahnut………

    0
    0
  3. Mozno to bol pre ostatok sveta velky den. Len pre nas co si to davno do iTunes dali a nemaju pristup na nakup hudby to az taky vyznamny den nebol.

    0
    0
  4. tak toto je ta najtrapnejsia vec ktoru apple vo svojej existencii urobil (mimo toho si myslim stale ze Beatles boli najvacsi band 20 storocia a donedavna som bol velky fan aj marketingu firmy apple)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť