10 najlepších hier pre iPhone a iPod touch

iPhone je okrem telefónu, hudobného prehrávača a internetového zariadenia aj skvelou hernou konzolou, čo platí rovnako aj pre iPod touch. V App Store je obrovské množstvo skvelých hier, my sme pre vás teraz vybrali desať najlepších, s ktorými sa určite zabaví každý. Jedná sa zväčša o jednoduché hry, ktoré vás vedia zabaviť na päť minút, ale aj na niekoľko hodín.

Prečítajte si aj naše ďalšie zhrnutia skvelého softvéru:


Fieldrunners

Cena: 2,39 €

Fieldrunners je strategická hra typu tower-defense. V každom kole chce prejsť z jednej strany na druhú armáda vojakov, vašim cieľom je postaviť obranné veže tak, aby sa to nepodarilo žiadnemu z nich. Hra ponúka viacero máp, množstvo rôznych nepriateľov a herných módov. Titul bol prvým, ktorý získal ocenenia všeobecných herných kritikov napriek tomu, že sa jednalo o hru na iPhone.——————-

Flight control

Cena: 0,79 €

Flight Control

Flight control je jednoduchá arkádová hra, ktorej cieľom je naviesť prstom lietadlá tak, aby bezpečne pristáli. To však nemusí byť vždy tak ľahké, ako sa zdá. Po obrazovke totiž poletuje viacero druhov lietadiel a helikoptéry, každé s vlastnou vyhradenou pristávacou dráhou. Hra bola tiež jednou z prvých obdobne úspešných hier. Do dnes si ju kúpili 3 milióny ľudí.


Rolando

Cena: Rolando I – 2,39 € (voľné demo). Rolando II – 3,99 € (voľné demo)

Rolando

Rolando by sa dal označiť za plošinovku, aj keď to zďaleka nie je tradičný Super Mario. Na pohyb hráča využívate akcelerometer a ostatné prvky sa ovládajú intuitívnymi pohybmi prstov. Herný svet obsahuje viacero elementov, ktoré v iných hrách nenájdete, no na iPhone sadnú výborne. Hra má aj zaujímavú komixovú grafiku a netradičný soundtrack.


Doodle Jump

Cena: 0,79 €

Doodle Jump

Doodle Jump je ďalší extrémne jednoduchý koncept, ktorý je však prekvapivo zábavný a dosiahnutie vysokého skóre vôbec nie je ľahké. Cieľom je doskákať čo najvyššie, v čom vám prekážajú mnohé nástrahy, napríklad prepadávajúce sa stupienky a poletujúci nepriatelia, ale máte tiež pomôcky, napríklad rakety. Hra vyrobená v nezávislom štúdiu predala viac ako 5 miliónov kópii.


Angry Birds

Cena: 0,79 € (voľné demo)

Angry Birds

Angry Birds v sebe kombinuje prvky logickej, puzzle a akčnej hry. Cieľom je vystreliť vtáčika z praku tak, aby ste zničili všetky nepriateľské prasiatka. Tie si vybudovali obranu vo forme drevených, sklených a betónových stavieb, ktoré treba rozbiť. Hra má má približne 200 levelov a je doposiaľ najúspešnejšou hrou v App Store s viac ako 6,5 miliónmi predaných kusov.


Cut the Rope

Cena: 0,79 € (voľné demo)

Cut the Rope

Cut the rope je koncept veľmi podobný Angry Birds, ide v ňom teda o kombináciu logického myslenia a rýchlych reflexov. Pointa hry však nie je v útočení na prasiatka, ale v doručení bonbónu strašidielku. Ten sa hojdá na lanách, poletuje v bubline a odfukuje sa preč. Akokoľvek absurdne to možno, jedná sa o skvelú zábavu.


Sway

Cena: 3,99 € (voľné demo)

Sway

Sway je ďalšou hrou, ktorá netradične využíva prednosti iPhonu. Cieľom hry je prerúčkovať s postavičkou až na samý koniec levelu, využívate na to pritom dva prsty, ktorých pohybmi ovládate dve ruky. Levely obsahujú plno nástrah v podobe pohybujúcich alebo otáčajúcich sa stien a bodliakov. Hra má nelineárny postup a viacero postavičiek so špeciálnymi vlastnosťami, ktoré postupne získavate.


Dark Nebula

Cena: Dark Nebula I – 0,79 €. Dark Nebula II – 1,59 €.

Dark Nebula

Dark Nebula je akčná hra, v ktorej sa snažíte prejsť s guličkou na koniec levelu. Titul na prvý pohľad pripomína klasické vertikálne strieľačky, aj keď v skutočnosti k nim nemá príliš blízko, keďže máte pod sebou pevnú zem, a neustáleho prívalu nepriateľov sa tiež nemusíte obávať. Hra je napriek tomu adrenalínová a pomerne náročná, čo vyvažuje jej krátky rozsah. Zaujme aj veľmi prepracovanou grafikou.


Canabalt

Cena: 2,39 €

Canabalt

Canabalt má, podobne ako iné hry v tomto zozname, úplne jednoduchý koncept, jeho hranie je však o to väčšia zábava. S vašou postavou utekáte po strechách domov a žeriavoch, skáčete a vyhýbate sa prípadným prekážkam a dopadajúcim raketám. Snažíte sa dobehnúť čo najďalej, koniec však hra nemá. Grafika Canabaltu je robená v pixelovanom štýle a naviac je čiernobiela. Zaujímavé na hre je okrem iného aj to, že jej príbeh nie je nikdy vypovedaný a vám ostáva iba hádať na základe deju, odohrávajúceho sa na pozadí.


Trainyard

Cena: 0,79 € (voľné demo)

Trainyard

Trainyard je výborná logická hra, v ktorej sa snažíte postaviť koľaje vlaku tak, aby všetky vlaky prišli do cieľa. Aj keď sa to možno zdá jednoduché, v neskorších leveloch musíte kombinovať vlaky rôznych farieb do jednej, deliť vlaky na dva alebo ich prefarbovať aby ste všetko zvládli. Hra obsahuje veľké množstvo levelov, keď ju celú prejdete, dostanete sa k rovnako veľkému množstvu bonusových levelov. Poskytuje tiež portál, na ktorom sa dajú nájsť používateľské riešenia na každý level, v prípade, že si neviete rady ako ďalej.


Vyrozumenie: Aktuálnosť cien nie je zaručená.

Diskusia k článku nie je aktivovaná. Diskutovať o softvéri pre iPhone môžete na MacBlog fóre. Prípadné správy redakcii smerujte na tipy (at) mac blog.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.