Ceny nových iPodov a Apple TV na Slovensku

Na stránkach jedného zo slovenských Apple Premium Resellerov sa pred nedávno zjavili novopredstavené iPody a Apple TV aj so sumami. Podobne ako v ostatných štátoch európskej únie, ceny sa oproti minulému roku zvýšili.

iPod shuffle, ktorý stojí v USA 49 USD bez dph, tu stojí 55 €, čo je cena rovnaká ako v susednom Rakúsku. Nový iPod nano s dotykovým displejom stojí v kapacite 8 GB 169 €. V kapacite 16 GB je za 199 €. iPod touch stojí 239 € v kapacite 8 GB, 309 € v kapacite 32 GB a 409 € v kapacite 64 GB. Aj tieto ceny sú teda zhodné s Viedňou.

Minulá generácia iPodu shuffle bola drahšia, predchádzajúca generácia iPodu nano však stála iba 149 €, vo vyššej kapacite 179 €. Novinka je teda o 20 eur drahšia aj keď odstraňuje funkciu prehrávania filmov a natáčania videa so vstavanou kamerou. Pokiaľ malý rozmer nepotrebujete, obchody dopredávajú aj predchádzajúcu generáciu.

Nové iPody

Nové iPody sa začínajú zjavovať na stránkach predajcoviPody budú v zahraničí dostupné približne za týždeň. Za podobný čas by mohli byť aj u nás prvé predvádzacie kusy. Kým budú však dostupné vo väčšom množstve, budeme si musieť počkať. Oneskorenie väčšinou trvá približne dva týždne. V prípade Magic Trackpadu to bolo ešte dlhšie, a vo väčšine obchodov sa gadget zjavil len pred niekoľkými dňami, čiže viac ako mesiac po uvedení.

Multimediálna stanica Apple TV stojí podľa ceny uvedenej na stránke 119 €. Zariadenie má byť podľa slov riaditeľa spoločnosti Steva Jobsa dostupné približne o mesiac.

komentárov
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.