Apple získal patent na blokovanie “sextingu” a nevhodného obsahu v správach

Nielen v zahraničí sa u tínedžerov teší stále väčšej obľube tzv. „sexting“. Oproti klasickému textingu, teda posielaniu SMS správ prípadne e-mailov, sa sexting líši tým, že sú tieto správy sexuálne orientované. Vznikajú tak obavy, ako tomuto trendu efektívne zabrániť a lepšie kontrolovať posielaný obsah. Apple už má svoju technológiu aj patentovanú, princíp jej fungovania je jednoduchý. Inteligentný systém je schopný rozoznať „zakázané“ slová (nielen so sexuálnym obsahom) v správach. V závislosti od zvolených nastavení môže byť takáto správa úplne zablokovaná, prípadne z nej budú iba odstránené nevhodné slová, pričom sa používateľovi zobrazí varovanie s možnosťou odoslať správu bez nich.

Vďaka moderným technológiám však nekončí sexting len pri texte, pre tento účel sa stále viac začínajú používať aj zabudované kamery a fotoaparáty. Kým Apple vymyslí patent na rozoznávanie nevhodných obrázkov ale ešte chvíľu zrejme potrvá. Koniec koncov, lepším riešením ako akékoľvek blokovanie obsahu v telefónoch tínedžerov je venovať im čas a tieto témy s nimi rozoberať. Žijeme však v dobe, kedy mnoho rodičov siahne po tejto jednoduchšej a rýchlejšej možnosti.

Apple plánuje využiť patent na širšie spektrum úloh, nová technológia by sa mohla uplatniť aj vrámci vzdelávania, kde by študentov podporovala v používaniu správnej gramatiky a pravopisu.

komentárov
  1. nechci bejt obskurni a opravdu se navazet do Apple, ale az najde system “rozpoznavani” tech urcitejch partii, ktere se nebudou dat posilat, tak pak lituji lidi, kteri se vyfoti a budou mit podobne tvary :D a ze technika neni neomylna.

    PS: Nejsem troll, jen me tahle myslenka pobavila ;)

    0
    0
  2. si budem do sprav pisat nadavok kolko chcem a nebudem sa podriadovat nejakemu totalitnemu rezimu. Clovek musi sam usudit, komu nadavky pisat moze a komu nie, pice :D

    0
    0
  3. Takyto system sa mi nezda moc rozumny, to ze zakaze niekomu danu spravu odoslat nic nemeni na tom, ze nieco take napisal a teda aj na nieco myslel…skor zacnu vznikat nove slangy pre zakazane vyrazy pripadne sposoby ako system oklamat pridavamin roznych znakov ako . _ – a pod. Taketo problemy by sa proste nemali riesit pomocou techniky.

    0
    0
  4. Budem chcet napisat mladej, ze jak ju vecer vyprasim , dojde len cenzura a zasa ohen na streche tak pojdem s chalanmi na pivo. A ze pomocka ,skor nicitel vztahov :-))))))))))))

    0
    0
  5. no myslim ze je to na zabrananie aby “mladi” tinedzeri nevlastnili telefon :)) haha
    ale vazne
    je to sila, ved preco by som si nemohol napisat “ahoj rita” a uz to bude “rit”
    podobnych mien a slov bude viacero :) no uz sa tesim na parodie:))))

    0
    0
  6. Velky bratr nam bude rikat co je vhodny a co ne? Za chvili nam bude rikat, ze mame jit spinkat po vecernicku.
    Co je kurva tohle za debilitu?…

    0
    0
  7. To je fakt blbost… Místo toho, aby se rodiče těm svým puberťákům věnovali a vysvětlili jim to, tak jim to jednoduše zakáží, proč se s tím otravovat a ztrácet čas… A pak z těch děcek má něco vyrůst… Buď si to najde jinde a bude sprostej až za roh nebo z něj bude Amish…

    0
    0
  8. ako napisal erik: Co ste fakt hluapci vsetci? Ved hadam nebude vsetko blokovat – rodicia to aktivuju detom a smitec. Ak niekto z vas chce, pokojne si moze pisat, co chce. Ved na macbookoch je daco podobne uz davno, v syst pref – parent control. Boze, to fakt v hlave nic nemate? omg

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť