Apple spadol na deviatu priečku spomedzi “najzelenejších” výrobcov elektroniky

V minulosti bol v oblasti ochrany životného prostredia Apple často cieľom kritiky. Dôvodom bolo používanie ťažko recyklovateľných obalov, ktoré plnili najmä estetickú funkciu, kritikom sa nepáčili ani materiály používané pre výrobu Apple produktov. To sa ale v minulých rokoch výrazne zlepšilo a Applu sa podarilo umiestniť na piatom mieste spomedzi k životnému prostrediu najšetrnejších výrobcov elektroniky. V čom je teda problém? Skóre Applu sa oproti minulému roku nezmenilo. Čo sa ale zmenilo je konkurencia, ktorá taktiež podnikla v tejto oblasti významné kroky, a tak sa jej podarilo Apple predbehnúť. Tento rok sa Apple posunul z piateho až na deviate miesto. Výrazne si polepšili firmy ako HP a Samsung.

komentárov
  1. Nokia, ktorá musí pri výrobe mobilov používať ortuť a rôzne ťažké kovy je zelená a Microsoft, ktorý robí prevažne softvér je červený. Títo ekologisti nie sú úplne čistí…

    0
    0
  2. osobne si myslim ze chlapci z greenpeace tuto studiu urcite nepisali na recyklovanom papieri recyklovanym perom ale na najnovsej Toshibe a Windows 7 a teraz sa chcu bavit o nejakej zelenej politike.

    pekne od nich ze taketo nieco zverejnia kazdy rok ale otazka znie aka vystupna hodnota prace toto vlastne je? a podla akych parametrova a skumani na toto prisli? nechceli len prist so zoznamom firiem podla vysky rocneho prispevku na charitu?

    ale mozno sa mylim…

    0
    0
  3. Som rad ze Apple klesol, pretoze ako som si vsimol on sa pri ochrane prostredia nezhorsil, co znamena len jedine. Ostatny sa VYRAZNE zlepsili. = zelensia buducnost :)

    0
    0
  4. rio: nie tak uplne, MS je sice prevazne softwarova firma, ale ma aj xbox360, zune prehravace a klavesnice a mysi… vzhladom na postavenie nintenda to vyzera prave na tu hernu konzolu, kt ma v ramci svojej triedy vyznamne postavenie ;)

    0
    0
  5. Rio28.10.2010 o 08:34
    Nokia, ktorá musí pri výrobe mobilov používať ortuť a rôzne ťažké kovy je zelená a Microsoft, ktorý robí prevažne softvér je červený. Títo ekologisti nie sú úplne čistí…

    :))))))))))))))))))))))))))))))

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.