Apple sa oficiálne vyjadril k problému so signálom na iPhone 4, chyba je softvérová

Apple dnes vydal oficiálny list adresovaný všetkým užívateľom iPhonu 4. V jeho úvode sa okrem obrovského úspechu vrámci uvedenia tejto novinky spomína skutočnosť, že pokles sily signálu po chytení telefónu je v podstate bežným javom pri väčšine súčasných telefónov vrátane predošlého iPhonu 3GS, konkurenčných zariadení Droid, Nokia alebo RIM (Blackberry). Užívatelia sa však sťažovali na to, že po uchopení iPhonu 4 spadne signál až o 4 alebo 5 úrovní, čo často spôsobilo aj spadnutie hovoru. Apple začal tento problém okamžite vyšetrovať hľadajúc jeho príčinu. Napriek tomu údajne dostával stovky e-mailov od spokojných majiteľov iPhonu 4, ktorí naopak hlásili zlepšenie signálu oproti predošlej generácii – iPhone 3GS. Apple aj preto naďalej trvá na tom, že iPhone 4 má oproti predchodcom lepší systém antén. V čom je teda problém?

Príčinou sa zdá byť chyba v softvéri. Ten totiž v mnohých prípadoch ukazuje až o dva stupne silnejší signál, ako by mal. Používatelia, ktorí zaznamenávali výpadky hovorov alebo rýchlu stratu signálu teda boli s najväčšou pravdepodobnosťou v oblasti so slabým signálom. V takomto prostredí potom aj menšie rušenie, ako napríklad chytenie telefónu, môže spôsobiť úplnú stratu signálu. Spadnutie signálu teda nebolo tak výrazné, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať, v niektorých oblastiach totiž iPhone 4 nikdy tak dobrý príjem signálu nemal.

Softvérová aktualizácia, ktorá by mala byť zverejnená v najbližších týždňoch, prevezme nový spôsob rozoznávania a zobrazovania intenzity signálu, odporúčaný americkým mobilným operátorom AT&T. Aktualizácia prinesie aj vizuálne zmeny, prvé tri stupne intenzity signálu budú kvôli lepšej viditeľnosti o niečo vyššie. Podľa Apple sa problém týkal všetkých ich telefónov, aktualizácia bude preto určená okrem iPhonu 4 aj pre iPhone 3GS a 3G. Problém bol opakovane pretestovaný a výsledky sú rovnaké, iPhone 4 má doteraz najlepší systém antén spomedzi všetkých predošlých generácií. Práve preto sa zrejme stali zmeny signálu po uchopení telefónu tak viditeľnými. Samozrejme, za vzniknuté nedorozumenia a problémy sa spoločnosť ospravedlňuje.

Ak by ste aj napriek tomuto vysvetleniu chceli svoj iPhone 4 v USA vrátiť, Apple teraz ponúka možnosť vrátenia do 30 dní od kúpy bez akýchkoľvek poplatkov a s plným vrátením peňazí. Žaloba voči Apple a AT&T sa tak s najväčšou pravdepodobnosťou stiahne, avšak možno práve ona bola poslednou kvapkou, ktorá donútila spoločnosti k zverejneniu oficiálneho stanoviska.

komentárov
  1. stanovisko hodne iba apple…
    softwarovo vymazeme dva palicky na ukazovateli signalu a tymto vam ukazeme, ze vsetci ste na mieste so slabym signalom, preto vypadok hovorov nie je nasa chyba.
    bravo apple, bravo…
    to musel byt iny brainstorming na vymyslenie niecoho takeho

    0
    0
  2. Ešte mi napadla jedna vec: pred pár dňami v digite, rozoberajúc nový iphone a problémy s anténou, si Mára s Březinom robili srandu, že apple zmení vykreslovanie “paličiek” signálu a problém bude “vyriešený”.

    Bingo :)

    0
    0
  3. Hmmm mňa by zaujímalo porovnanie sily signálu s konkurenciou, aby sme reálne mohli vedieť ako to je. Konkrétne mam na mysli skúšať mobily v oblastiach so slabým signálom a porovnávať výsledky s konkurenciou. V tom zmysle napríklad, že kde sa ešte niekam dovoláte, a kde už nie (aby sa zabránilo s manipuláciou so so strany softvéru). A úprimne to že majú aj iné telefóny tento problém … tak to už je dosť silný alibizmus aj na mňa.

    0
    0
  4. Karol: staci si pozriet par clankov dozadu – nokia e71 robi presne to iste (uplny vypadok)

    ono tu ide o to, ze vzorec podla ktoreho vykresloval palicky na iphone niekedy strelil ovela vacsie cislo nez mal – to znamena ze aj v uplne hroznej kvalite signalu mal niekto napr. 4 palicky.. preto ked sa chytil anteny tak to uplne vypadlo – tento “status” signalu tu nieje iba od toho, aby ste videli aky je signal – podla neho sa totizto riadia aj operacie na ukoncenie hovorov a podobne.. tzn. ked niekto bol niekde kde je zly signal a mal napr. 4 palicky, tak zrazu mal 0 kvoli tomu, ze on mal v skutocnosti okolo troch a znizit sa malo mozno o 1-2… takcitak, tento problem podla tych co si to kupili, v SK/CZ nieje.. v najhorsom treba kupit ten bumper ktory to uplne zlepsi..

    0
    0
  5. tak aj ja mam iPhone 3GS a mozem potvrdit, ze ak ho drzim tak, ze je cely polozeny na dlani /podla toho co som sa docitala, ma antenu niekde v oblasti znaku jablka pod zadnym krytom/ tak mi klesne signal WiFi o jednu aj dve palicky a ihned po polozeni na stol sa signal dorovna. Ma to za nasledok dlhsie stahovanie, pomalsie browsovanie, ale este niokdy sa mi nestalo, ze by som zostala bez signalu, alebo mi spadol hovor.

    A musim podotknut, ze ho mam v silikonovom puzdre, teda je nim zadny kryt odizolovany od mozneho uzemnenia a straty signalu, ako to popisovali. Aj preto neverim, ze to vyriesi nejaky obal Bumper a softwarova uprava paliciek sa mi vidi ako vrchol arogantnosti, po tom co Apple skolil zamestnancov aby sa nevykonaval zarucny servis na tychto zariadeniach . Nakoniec ked im hrozi zaloba, tak aj to co odmietali je mozne,a ludia mozu zrazu vratil tieto fony spat!!! Ak by to nebola vazna chyba, preco tento krok???

    Tak neviem, ale ako som sa nan tesila, tak som celkom stratila doveru v Apple a prozatim bol 3GS moj prvy a zaroven posledny iPhon, vadi mi aj to arogantne spravanie samotneho Jobsa, sprava sa ako maly Boh a pre svoje ego v jedinecnosti odmieta a obmädzuje funkcnost iPhonov na celej ciare.

    0
    0
  6. Keď Jobs tvrdí že to softwaeorva aktualizacia vyrieši, tak to vyrieši … a je arogantný, ale veď taký je od založenia Apple, tak neviem čo riešite

    0
    0
  7. treba si pozriet novy diel Futurami… S06E03…. ;) je to o novom eyePhone, co pri vysloveni je presne ako iPhone, stoji to za to … ;) ;) ;) presne ako pri uvedeni iPhone

    0
    0
  8. no to sa tesim, ked to softwarovo “opravia”, moj iPhone tym padom strati aj posledne 2palicky, kt ma, ked som doma a budem komplet bez signalu…. jupiiiii

    po “vylepseni” spravy e-mailovych kont v OS4 dalsia super vec….

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.