Apple prehral súdny spor týkajúci sa patentov na Cover Flow, Spotlight a Time Machine, musí zaplatiť pokutu 625,5 milióna USD

Súdny spor Applu s firmou, ktorá sa orientuje na vlastnenie patentov, Mirror Worlds LLC, sa v piatok dočkal verdiktu. Apple preto musí zaplatiť spomínanej spoločnosti 625,5 milióna USD za porušenie patentov týkajúcich sa technológií použítých v Cover Flow, Spotlight a Time Machine pre digitálne zobrazovanie dokumentov a médií. Patenty mali byť prácou profesora Davida Gerlentera, Mirror Worlds si ich zaregistrovala už v roku 1999. Každý patent tak stojí Apple 208,5 milióna USD, proti čomu sa spoločnosť odvolala.

Pokuta pritom nie je ani náhodou nízka, podľa Bloomberg ide o druhý najvyšší verdikt tohto roku a o štvrtú najvyššiu pokutu týkajúcu sa porušenia patentov v celej americkej histórii. Najvyššia tohtoročná pokuta bola nakoniec zo 677 miliónov USD zjednaná na 50 miliónov.

komentárov
  1. Hm – tak to nepotěší no.
    Apple hateři si teď budou mnout ruce a volat sláva…

    Teď už si nejsem jistý ničím – je Snow Leopard jenom okopírovaná Vista? Je Kin1 a Kin2 opravdu horší než iPhone? Je Zune opravdu iPod killer?

    Tolik otázek, tolik otázek…

    0
    0
  2. bez omluvy každého kdo se “přiživí” na práci jiného (jako že to vždy nemusí být z důvodu úmyslu nezaplatit myšlenku jiného) si myslím, že je lepší aby patenty vlastnili ti co je využití a dají do života (i za účelem výdělku – no pro co jiného taky) než ti co je mají jen kvůli výdělku z principu jejich vlastnictví

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť