Apple možno zvažuje nahradenie procesorov od Intelu procesormi od AMD

Podľa AppleInsideruApple a výrobca čipov AMD v pokročilom štádiu rozhovorov o možnom nahradení procesorov od Intelu tými od AMD. Tieto špekulácie sú podporované aj dohadmi o tom, že najnovšia generácia MacBookov Pro bola vydaná s oneskorením práve kvôli nedostatku procesorov od Intelu, ktorý má zatiaľ s Apple exkluzívnu zmluvu na dodávanie procesorov pre všetky Macy. Výhodou by bola aj vzájomná prepojenosť s grafickým akcelerátormi ATI, ktoré spadajú taktiež pod AMD.

komentárov
  1. Ak apple prejde k AMD, je posledna generacia macbookov s intelmi poslednym macbookom ktory si kupim… . (nic proti AMD, ale intel ma daleko lepsie technologie, a ich procesory su daleko lepsie..). A co sa GPU tyka, tak Nvidia ma poslednu dobu prijemne prekvapuje.

    0
    0
  2. Aby sa nestalo, ze si vsetci budu mysliet, ze Apple vyjednava dodavku procesorov a on popri tom bude dojednavat akviziciu :). Apple ma stale velku hotovost :).

    0
    0
  3. Takže treba si uvedomiť že Steave Jobs nema rad ked je na niekom zavisly… preto bolo prechod PowerPC na Intel… dalsia vec.. NVidia moze byt akokolvek mat dobre grafiky ale problem je ze Intel je dost arogantny a tlaci svoje intel grafiky ktore posledne verzie nie su zle ale oproti ATI a NVidiam su to total shity. AMD a ATi je super kombinacia aj ked nie kazdy fandi AMD. len tak pre zaujimavost ATi bolo vzdy pre kazdeho alternativa.. staci si pozriet na fanusikov Amigy a ARM a ine.. vsade sa davaju ATi grafiky.. dalsia vec jednu vec nemozem pochopit preco kazdy spini AMD je pravda ze Intel je v oblasti multicore vpredu a amd ho v tejto oblasti nedari sa dobehnut ale AMD ako prve tusim prislo s integraciou radicu pameti a severneho mostika do cpu.. a tiez 64bit.. za priatelnu cenu si mozem kupit procesor s AMD ktory podporuje vyrtualizaciu za tu cenu Intel cpu s takymi parametrami nekupim. a spotreba? AMD ponuka aj procesory ktore maju 45W a tiez 65W

    dalsia vec ako to vidim ja uzivatelov apple by malo viac trapit ako by Mac OS X bezal na AMD cpu .. sranda je ze AMD je podporovane staci si pozriet tu kopec tzv “distribucii” Hackintosha..

    takze dlhy zivot Applu a dufam ze ak by k niecomu doslo ze AMD bude aj nadalej vyrabat cpucka pre obycajnych nie apple ludi..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť