Apple má napriek najmenšiemu počtu predaných kusov najväčšie zisky z predaja mobilných telefónov na trhu

Fortune priniesli informácie o novom prieskume rozdelenia trhu mobilných telefónov z pohľadu počtu predaných telefónov a rozdelenia ziskov v prvej polovici roku 2010. Apple predal v tomto období „len“ 17 miliónov iPhonov, Nokia, Samsung a LG predali spolu 400 miliónov telefónov. Úplne iná situácia však nastáva pri pohľade na rozdelenie ziskov z tohto trhu – Apple má až 39 %, zatiaľ čo Nokia, Samsung a LG majú spolu len 32 %.

Apple tak dokáže s neporovnateľne menším počtom predaných zariadení vygenerovať oveľa väčšie zisky. Apple podľa analytikov vedie v každom meranom aspekte tohto odvetvia s výnimkou počtu predaných kusov. Netreba zabúdať ani na fakt, že zatiaľ čo konkurencia má ponuku telefónov s desiatkami modelov, Apple predáva len iPhone 4 a iPhone 3GS, spolu 3 modely telefónu (iPhone 3GS 8 GB, iPhone 4 16 GB, iPhone 4 32 GB).

komentárov
  1. nedivim sa že majú najväčšie zisky. Predávajú jeden z najdrahších mobilov na svete a navyše urobili rozumnú vec.. že dali možnosti vývoja aplikácii za peniaze tretím stranám čo im prináša to, že nemusia mať veľa oddelení na vývoj aplikácii rôzneho druhu ale venujú sa len samotnému systému. Ak sme čítali koľko stoja komponenty na Iphone 4G ich slušný marketing ktorý nestojí na tom že treba výrobok pchať do TV a kín a letákov 100 dní pred uvedením ale naopak mlčať (za to nedáte ani dolár) a očakávanie urobí svoje že ľudia sú zvedaní čo urobí apple nové a kampaň sa spustí pár dní pred predajom a samotné mobilné stránky hľadajú čo nového.. tak je to naj reklama ako vidíte. Takže súčet nižšie náklady a vyššia cena robí zisk. Samozrejme že vývoj jedného typu mobilu pohltí menej peňazí ako 10 – 15 iných kde polovica je so ziskom minimálnym. Toľko moja úvaha prečo im to vychádza. A som vlastníkom Iphone 3gS aj 4. Takže určite som to nemyslel negatívne. Ale že treba závidieť hlavám ktoré daný zisk vedia produkovať. Ja osobne to volám rozumna stratégia …..

    0
    0
  2. no kazdi to vidi cierno bielo..ale kazdi prehliada fakt, ze apple predava jeden typ telefonu a ostatni chrlia od low endov az po high endy xy typov mesacne. cize “len” 17milionov kusov jedneho typu telefonu iphone oproti len 1 miliona kusov pre priklad samsung galaxy a plus po milione 20 dalsich samsung typov robi asi celkovo 20 melkov ze ?! ine statistiky hovoria o najpredavanejsom telefone (v jednotnom cisle jedneho typu) v historii..

    0
    0
  3. Slovo “zisk” v prúzkumu není definováno. Započetli náklady na vývoj? Je to takové celkem bezúčelné šermování s čísly. Ale jako titulek do novin dobré….

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť