Adobe vypúšťa Photoshop Express pre iPad, pridáva hardvérovú akceleráciu pre Flash Player

Spoločnosť Adobe, ktorá minulý rok uvoľnila Photoshop pre iPhone, teraz prináša odľahčenú verziu známeho grafického editora aj pre iPad. Aktualizovaný Photoshop Express teraz podporuje okrem iPhonu aj tablet a slúži na základné grafické úpravy, ako napríklad orezávanie, otáčanie, upravovanie sýtosti, kontrastu, jasu. Editor obsahuje aj množstvo filtrov, efektov a rámikov. Verzia na iPad podporuje oproti iPhonu niekoľko funkcií, napríklad úpravu viacerých fotografií naraz, či podporu landscape módu. Program je stále zadarmo.

Aj keď s plnou počítačovou verziou Photoshopu je tá iPadová neporovnateľná, je pozitívne, že je Adobe aj napriek rozporom s Apple kvôli Flashu aj naďalej ochotné vyvíjať pre novú Apple platformu. Program na tvorenie kresieb, náčrtkov a záznamov, Adobe Ideas, bol jeden z prvých svojho druhu na iPad.

Adobe Photoshop Express na iPad Adobe Photoshop Express na iPad## Hardvérová akcelerácia prehrávania videa vo Fashi

Akcelerácia grafickou kartou pri prehrávaní videa bola vo Flashi na Windows dostupná už dlhšie. Na Mac OS X ju z technických príčin dlhú dobu nebolo možné pridať. Adobe ju prvýkrát do betaverzie Flash Playeru zahrnulo pred dvoma mesiacmi, od minulého týždňa je však hardvérová akcelerácia aj súčasťou oficiálneho updatu, Flash Playeru 10.1.82.76.

Hardvérovú akceleráciu využijete pri prehrávaní H.264 videa (napríklad na videoportáloch ako YouTube.com) na počítačoch s grafickou kartou NVIDIA GeForce 9400M, GeForce 320M a GeForce 330 GT. Podľa oficiálnych testovaní je pri 1080p videu procesor odľahčený až o dve tretiny. Výsledok je poznať nie len na hladšom behu videa ale aj na nižšej spotrebe batérie. Najnovší Flash player môžete sťahovať zo stránok Adobe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.