Windows 7 na Macu

Napriek tomu, že jedným z hlavných dôvodov voľby Mac počítačov je práve operačný systém Mac OS X, sa vďaka existujúcej možnosti používať súčasne aj Windows objavuje veľký záujem o vyskúšanie beta verzie nového OS od Microsoftu – Windows 7 beta. Prvé skúsenosti užívateľov z PC platformy sú napriek tomu, že je len v beta verzii, veľmi pozitívne. Oproti nie veľmi obľúbenej Viste, prináša Windows 7 výrazné zrýchlenie a lepšiu stabilitu. Obsahuje prerobeného správcu úloh, zlepšenú podporu touchpad ovládania a viacjadrových procesorov. Viac o dojmoch z nového produktu Microsoftu sa dozviete napríklad na stránkach Engadget.

Ak si aj vy chcete vyskúšať túto beta verziu, už tradične máte na výber z niekoľkých možností. Okrem Boot Campu sa dá Windows 7 nainštalovať cez VMWare Fusion 2.0, Parallels 4.0VirtualBox 2.1.2. Pre použitie s VMWare Fusion 2.0 spoločnosť vydala oficiálny návod. Podrobný návod pre všetky spôsoby inštalácie Windows 7 na Macu nájdete na serveri Download Squad.

Odkiaľ legálne stiahnuť Windows 7 Beta? Tieto beta verzie ponúka Microsoft bezplatne na svojich stránkach. Môžete si stiahnuť verziu Windows 7 Beta (x86) alebo Windows 7 Beta (x64). Dovoľujem si vás však upozorniť, že tieto beta verzie budú dostupné pravdepodobne len do 12.2.2009.

Bude zaujímavé sledovať, ako zareaguje na Windows 7 Apple s pripravovaným Mac OS X Snow Leopard. Tak či onak, zo zdravého konkurenčného boja ťažíme nakoniec my zákazníci. Je len dobré, keď sa obidve spoločnosti budú predbiehať v prinášaní stále kvalitnejších a spoľahlivejších operačných systémov. Mac užívatelia majú naviac výhodu v možnosti voľby, pričom nie sú viazaní ani na Mac OS X ani na Windows.

~~V pokračovaní článku si môžete pozrieť, ako vyzerá Windows 7 na Macu pri použití VMWare Fusion, Parallels a VirtualBox.~~

~~Obrázky sú prevzaté zo servera Download Squad

komentárov
  1. Díky za link,ale chci se optat když se to stáhne,tak pak mám tu složku vypálit na DVD a je hotovo…potom směle mohu instalovat přes Boot Camp???????A jakou to má platnost????Aby třeba za měsíc se to nezablokovalo a konečná?????Díky za odpovědi

    0
    0
  2. Musi vypalit ten ISO soubor na dvd terba pomoci toast 9 nebo cehokoliv jineho (viz. google) a pak spustit jen boot camp asistant ze slozky applications. s timhle puvodcem rozdelis disk pak strcis dovnitr dvd a pockas na restart. Zformatujes spravnou partiton!!!(cast disku pro win) a uz si jen uzivas instalace. po skonceni vlozis do win apple install cd aby se ti nainstalovaly ovladace a je hotovo. Beta je platna do 1.7.2009

    nz Teddy kinkor@me.com

    0
    0
  3. 2Jan Rybar: není pravda, se seriovym cislem ziskatelnym na strankach MS, je instalace funkcni sest mesicu od prvniho unora, tedy do posledniho srpna…

    0
    0
  4. Skusal som W7 cez bootcamp, a az na zvukovku slo vsetko ako po masle. Macbook Pro 2,4GHz. BC Update 2.1. Zvukovka sa da instalovat po stiahnuti najnovsieho driveru od vendora. Je zvlastne, ze video driver je podstatne lepsi od W7 ako cez BCU. Skusal niekto W7 cez Parallels? To sa mi nejako nedari :-)

    0
    0
  5. Windows 7 uz chvilu mam a musim uznat ze je to fakt dobry Windows. Ma look Visty (o nieco lepsi) ale rychlost XP-cka. Ak z nejakeho dovodu musite pouzivat Windows na Macu, toto je spravna volba.

    0
    0
  6. Pokud vím, tak virtualizační nástroje zatím nepodporují grafiku sedmiček. Zkouším ve VMware Fusion 64bit verzi a nelze spustit ani kartičky.

    0
    0
  7. Vo VMware Fusion bezi neskutocne pomaly, ale v Boot Campe je v pohode. Az na to ze sa mi este nepodarilo rozbehat drivery pre GMA950…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.