Súboj medzi Palm a Apple pokračuje – webOS 1.3.1 neumožňuje synchronizáciu s iTunes

Telefón Palm Pre je jedným z mnohých konkurentov iPhone. Od jeho vydania Palm prehlasoval, že umožňuje synchronizáciu s iTunes. Trik bol v tom, že zariadenie sa správalo a hlásilo podobne ako iPod, a tak synchronizácia prebiehala v poriadku. Len mesiac po vydaní telefónu Palm Pre vyšla nová verzia iTunes, ktorá zrušila túto možnosť synchronizácie. Reakciou Palmu bolo vydanie nového softvéru pre svoj telefón – webOS 1.1, ktorá do vydania ďalšej aktualizácie iTunes opäť na chvíľu umožňovala synchronizáciu. Tento cyklus sa opakoval niekoľkokrát až do verzie iTunes 9.0.2.

Najnovšia verzia softvéru Palm Pre webOS 1.3.1 už neobsahuje možnosť synchronizácie s iTunes. Palm sa dokonca pokúšal sťažovať na fórum implementácie USB s tým, že Apple nesprávne používa Vendor ID v rámci USB štandardu, čím znemožňuje synchronizáciu so zariadeniami, ktoré nie sú od Apple. Palm sa zrejme svojej snahy o funkčnú synchronizáciu nevzdá, je len otázkou budúcnosti, ako to celé dopadne. Apple sa bude snažiť minimálne rovnako o to, aby synchronizácia možná nebola, keďže by tým prišiel o značnú výhodu iPhonov.

komentáre
  1. Konkurencny boj je fajn, nuti inovovat, ale … prizivnictvo nie je ta najlepsia cesta. Nech palm zaujme niecim inym, nech vyvynie nieco, co bude mat taku hodnotu, ze ludia sa zbavia svojich iphonov a prejdu k palm. No nech nelezu inym do kapusty.. :-)

    0
    0
  2. Palm Pre jsem fandil do té doby, než se zjistilo, že všechny uživatelská data (včetně GPS polohy a času události) přenáší někam do pryč.

    0
    0
  3. Ako Apple podľa Palmu porušuje USB štandard? Myslel som, že ten kdo niečo porušuje je Palm a to tým, že sa vydáva za iPod…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť