Nexus One – Google vyrába vlastný telefón s Androidom

Chýrovaný Google telefón, ktorý bude využívať operačný systém Google Android sa objavil na prvých fotografiách. Dôvodom je jeho testovanie pred oficiálnym uvedením pravdepodobne v januári 2010. Fotografie priniesol server TheUnlockr, ale objavili sa aj inde, napríklad na stránke twitpic. Podľa pôvodného výroku viceprezidenta pre Engineering, Andyho Robina, nemal Google vyrábať žiadny telefón, výrok Rubina bol však len štylisticky chytro poskladanou vetou.

Telefón totiž vyrába pre Google známy výrobca HTC. Ich logo sa však na zariadení neobjavuje. Zariadenie nemá hardvérovú klávesnicu, slider ani mechanické časti, čo rovnako ako v prípade iPhonu zabezpečí podporu všetkých národnostných rozložení a celkovo väčšiu odolnosť zariadenia. O dizajne si môžete urobiť svoj vlastný názor z fotografií, poďme sa však pozrieť na to, čo by mal Google telefón priniesť po technickej stránke:

  • OLED obrazovku s vysokým rozlíšením a dotykovou klávesnicou,
  • čip Snapdragon, postavený na technológii čipov v iPhone 3GS, avšak môže mať vyššie frekvencie,
  • dva mikrofóny, ten na zadnej strane s účelom redukovať šum okolia,
  • systém Android 2.1,
  • oproti iPhone by mal byť Google telefón tenší.

Zaujímavosťou je OLED obrazovka, ktorá má napriek silnému marketingovému „hype“ v mobilných zariadeniach údajne horšie vlastnosti pri používaní na silnom svetle a horšie podanie čiernej farby (zdroj). Bude určite zaujímavé sledovať, ako si bude nový Google telefón počínať, a či vôbec donúti Apple správať sa viac konkurenčne.

komentárov
  1. no už tu bol ošial s palm pre a velmi rýchlo opadol, s google telefónom to vidím podobne…tie 2 mikrofony mi pripadajú zbytočné, mohli by skôr robiť 2 kamery, jednu klasickú a jednu na videohovory

    0
    0
  2. Tak uplne spatny neni, ma hezkej pomer stran displeje, ale os google moc rad nemam, prostredi je nedotazeny a na muj vkus strohy a ponury (lista, klavesnice atd.) a bude urcite drazsi. A ja na hezky interface jsem, takze porad cekam na palm pre, iphone mne nesedi (vsude nosim macbook na mail apod.) nebo neco mensiho a lehciho pouze na hudbu a telefonovani. Vlastne by mi udelal radost takovej ipod nano v telefonim provedeni, do te doby budu dal pouzivat nokii nez se nerozpadne, 6300, uz mi ani nesviti displey, ale nemam chut kupovat si cokoliv, co mi nesedne nebo je vylozene hnusny… Jeziku!?

    0
    0
  3. appleinsider je az nechutne zatazeny na apple produkty, preto tvrdi, ze OLED ma horsie podanie ciernej farby. to je ale totalna hlupost. OLED jednoducho cierne pixely nezapne, takze su dokonale cierne. Viditelnost na ostrom slnku je relativna, zalezat bude od toho, ci sa,pouzije transreflexna vrstva pod displejom (ako to ma napr. iphone). Ale kontrast maju vsetky OLED displeje omnoho lepsi nez akykolvek LCD displej…

    0
    0
  4. Opäť ďalší krôčik Google k svetovej nadvláde. Nechcem znieť pateticky, ale o pár rokov sa budeme všetci čudovať, ako sme sa nechali obrať o všetko súkromie. Nebudem sa čudovať, ak tieto telefóny budú dávať za smiešne ceny a paušálom za 0,-€ a v zmluve bude malými písmenkami spomenuté, že Google mám právo počúvať Vaše hovory a logovať Vašu činnosť. Nikomu tu nenapadlo, prečo je Google jednou z 10 najbohatších firiem na svete, hoci všetky svoje produkty poskytuje zdarma? Isteže, informácie o našom súkromí zbierajú aj iné programy, ale Google je jediný schopný tieto informácie, vďaka komplexnosti svojich produktov dať do súvisu a urobiť si profil každého svojho užívateľa, o ktorom sa nám ani nesníva. Potom sa nečudujme, keď o pár rokov budú napríklad naši politici v stredných rokoch vydierateľní, vďaka svojej počítačovej minulosti a podobne… Domyslieť do konca si to vie každý, aj keď sa nad tým dnes mnohí iba smejú.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť