Apple prevzal ochrannú známku “TabletMac”

O spoločnosti Axiotron ste sa už na MacBlog.sk mali možnosť dočítať. Pripomeňme si, že sa zaoberá prerábaním obyčajných MacBookov na dotykové tablety. Proces premeny za akciových 699 USD zahŕňa výmenu klávesnice a obrazovky za špeciálny dotykový displej Wacom. Server MacRumors.com informuje o odkúpení obchodnej značky „TabletMac“, ktorú predtým vlastnil Axiotron, samotným Applom.

Ide teda o ďalšiu drobnosť, ktorá hovorí v prospech vydania toľko chýrovaného tabletu od Apple. Samozrejme, neznamená to, že Apple vydá tablet s názvom TabletMac. Dôvodom pre zakúpenie tejto obchodnej značky môže byť vytváranie priestoru pre vydanie skutočného Apple tabletu tak, aby sa jeho názov nemohol zamieňať s neoficiálnym riešením od Axiotronu. Druhou, z hľadiska špekulácií menej atraktívnou, možnosťou je, že Apple značku kúpil len v záujme dominancie na trhu „Mac“ produktov.

komentáre
  1. toto je riadna blbost….ak by apple uvadzal tablet spravil by to tak napadne ze by sme o tom mohli citat aj na tejto stranke ? :)
    to urcite nie, ide o dalsi tah apple a cas ukaze aky.

    0
    0
  2. Nauc sa citat, tu sa hovori o tom, ze Apple kupil ich ochrannu znamku, tablet na obrazku je od spolocnosti uvedenej v clanku – prerobeny Macbook na tablet. Niekedy hlupost sokuje :-O

    0
    0
  3. Myslis ze som ten komentar pridal pomocou hmatu ??? :) ja som svojim komentarom reagoval na chyry ze odkupili nazov aby uviedli ich tablet s rovnakym nazvom – je to velmi napadne a od apple sproste. Teda som sa priklonil k nazoru ze je to len ochrana znacky. Neviem co bolo na tom nepochopitelne……

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť