WinStrom 10, ekonomický systém a podvojné účtovníctvo pre Mac

Spoločnosť WinStrom pôsobí na trhu s ekonomickým softvérom od roku 1991 a jej súčasnou vlajkovou loďou je ekonomický systém WinStrom 10 vydaný v roku 2008.

WinStrom 10 je multiplatformový softvér s podporou pre Mac OS X, Linux a Windows. WinStrom kompletne podporuje legislatívu ČR a SR, pričom voľba krajiny je sprístupnená pri zakladaní novej agendy firmy. Podpora pre všetky tri najviac používané operačné systémy je dosiahnutá využitím multiplatformového prostredia Java. To sice obnáša známe nevýhody ako napr. horšia konzistencia elementov užívateľského prostedia s operačným systémom alebo nižšia (pomalša) odozva pri niektorých bežných úkonoch, avšak vďaka Jave je možné promptne aktualizovať softvér napr. pri legislatívnych zmenách naraz pre všetky 3 systémy.

Napriek využitiu Javy softvér WinStrom určite zaujme svojim graficky príjemným a prehľadným užívateľským prostredím v hlavnom zobrazení, v ktorom sa veľmi rýchlo zorientuje aj menej technicky zdatný zamestnanec firmy, čo sa nedá povedať o väčšine konkurenčných riešení. Nálepka „ekonomický systém novej generácie“ je minimálne v tomto smere určite oprávnená.

Všetky dostupné verzie licencie podporujú sieťový prístup vrátane najlacnejšej „Mini“ za 2390 Kč. Ako databáza pre ukladanie dát je použitá open-source databáza PostgreSQL. WinStrom 10 teda môžete nasadiť aj na bežný hosting s podporou týchto databáz a pokiaľ vaša licencia podporuje vzdialený prístup cez internet, môžete sa k účtovníctvu pripojiť odkiaľkoľvek na svete. Rovnako môže ekonóm so svojim užívateľským účtom pristupovať do agendy firmy aj vzdialene zo svojho vlastného pracoviska. Spoločnosť WinStrom na svojich stránkach uvádza certifikovaných ekonómov, ktorí majú skúsenosti s týmto softvérom a dokážu spracovávať účtovníctvo firmy vyššie zmieneným spôsobom na diaľku. Vďaka webovému rozhraniu k databáze máte prístup k základným dátam aj cez mobilný telefón.

WinStrom

Softvér WinStrom samozrejme obsahuje množstvo základných aj pokročilých modulov vrátane e-commerce, je nepretržite aktualizovaný a dopĺňaný novými funkciami, preto vám pre kompletné informácie odporúčame navštíviť oficiálne webové stránky.

~~*Pokiaľ si konfigurovateľnú licenciu pre ekonomický systém WinStrom zakúpite s použítím kódu MACBLOG počas procesu online objednávky, získate automaticky zľavu vo výške 5 %. Pred kúpou samozrejme môžete otestovať bezplatnú limitovanú verziu, ktorá je k dispozícii na stiahnutie.*~~

komentárov
  1. Stiahol som verziu zadarmo. Od januara 2010 v tom skusim zacat fakturovat. Uctovnictvo pre MacOS som hladal uz davno.

    0
    0
  2. len taka prkotina, pr clanok orientovany na mac by mohol mat odlacok obrazovky z os x.

    ale inak vyslovene slachetna zalezitost robit tento druh softu pre mac
    a este od ceskej frimy, drzim palce

    0
    0
  3. to ERT:

    No porovnavat Xucto (jednoduche uctovnictvo) s WinStromom (kompletny ekonomicky system – podvojne uctovnictvo, databaza, vzdialeny pristup, mzdy, sklad…) je trochu pritiahnute za vlasy, nemyslite?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.