Zhrnutie noviniek posledného týždňa

  • AppleInsider informuje o tom, že predvádzacia verzia Snow Leoparda má QuickLook funkciu aj pri ikonách. Stačí myšou prejsť na ikonu a napríklad pri hudobných súboroch sa zobrazí malý trojuholník na prehrávanie podobne ako je to v aktuálnej verzii Leoparda v QuickLooku.
  • The Inqiurer zverejnil špekulácie ohľadom chybovosti všetkých G84 a G86 NVIDIA grafických čipov. Tento problém ohlásila aj samotná NVIDIA ešte začiatkom júla. Oficiálne tvrdenie hovorí o vysokom počte vadných čipov, no The Inquirer sa domnieva, že všetky čipy použité v G84 a G86 sú postihnuté týmto problémom. Taktiež tvrdia, že notebookové čipy sú ešte rizikovejšie kvôli ich častému zapínaniu a  vypínaniu. MacBook Pro používa grafickú kartu NVIDIA 8600M GT, ktorá je tiež na zozname chybovosťou postihnutých kariet podľa The inquireru. Žiadne oficiálne potvrdenie ešte nie je dostupné.
  • Podľa AT&T je predaj iPhonu 3G skoro dvojnásobne väčší oproti predchádzajúcej generácii aj napriek nedostatku iPhonov 3G v niektorých obchodoch.
  • Apple poslal už dva ospravedlňujúce emaily užívateľom MobileMe kvôli výpadku ich služieb. Tentokrát sa problém dotýka približne 1% MobileMe užívateľov, ktorí kvôli závažnej chybe jedného z Apple mailových serverov už približne 5 dní nemôžu posielať ani prijímať maily.
  • Objavili sa špekulácie ohľadom novej generácie iPodov Nano. 9to5mac má z údajne spoľahlivých zdrojov informácie o novom dizajne iPodov Nano – budú viacfarebné, no v zmysle kombinácie viacerých farieb na jednom iPode. Tradične by sa mala zdvojnásobiť ich kapacita a mali by byť pridané nové funkcie.
  • Ďalšie špekulácie hovoria o znížení cien MacBookov, MacBookov Pro a  iPodov touch. Opäť sa na internete začali objavovať zmienky o záhadnom MacBooku Touch, o ktorom sa hovorilo už minulý rok v čase pred vydaním iPhonu.
  • Apple mal za 3. kvartál 2008 zisky 1.07 miliardy USD. Z konferenčného hovoru o finančných výsledkoch Applu zazneli aj ďalšie zaujímavé informácie. Tento štvrťrok mal Apple najväčšie dodávky Macov v celej ich histórii. V App Store je dostupných cez 900 aplikácií a ľudia si z neho stiahli už viac ako 25 miliónov aplikácií. Spomenutá bola aj bližšie nešpecifikovaná „budúca premena produktov“. Apple bude údajne dodávať nové produkty na úrovni umenia s cenami, ktorým sa konkurencia nemôže vyrovnať. Nechajme sa prekvapiť čo na nás Apple opäť chystá.
  • 19. júla otvoril Apple svoj prvý obchod v Číne. Celosvetovo ide už o 219. Apple obchod.
  • Intel by mal budúci mesiac vydať svoj prvý quad-core (štvorjadrový) procesor pre notebooky. Zatiaľ nie je jasné či Apple tieto procesory bude používať v MacBookoch Pro, ktoré teraz využívajú dual-core (dvojjadrové) procesory. Mobilné procesory sú použité aj v iMacoch.
komentáre
  1. V prvej novinke ste asi chceli napisat ‘…v aktualnej verzii Leoparda v Cower Flow…’ a nie ‘…v aktualnej verzii Leoparda v QuickLooku…’

    Teraz to posobi dost matuco a chvilu to trvalo kym mi doslo ako to asi bolo mienene. Inak dobry clanok. ;)

    0
    0
  2. aa inac neviete teda kedy budu (asi) predstavene nove iPody?
    viem ze niekedy teraz, na jesen, ale mnaa by zaujimal cca datum :)..
    diki ;)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.