Tip: Zobrazenie celej cesty priečinka vo Finder okne

Ak bežne pracujete s mnohými oknami naraz alebo pripájate na FTP server cez Finder, je praktické vidieť v okne celú cestu k priečinku. Ako to teda vyriešiť?

Prvou a rýchlejšou možnosťou je štandardná vstavaná funkcia Path Bar, ktorú môžete aktivovať v menu cez View → Show Path Bar. Na spodku okna sa zobrazí celá cesta priečinku. V spodnej časti však ceta nie je tak na očiach, hlavne pokiaľ sa vám okná prekrývajú a preto možno budete chcieť, aby sa zobrazovala v záhlaví okna. Štandardne to nie je možné nastaviť, jedine pomocou Terminálu. Spustite ho a (ak si stále neviete zapamätať kde je, stlačte Command + Shift + U) a zadajte:

defaults write com.apple.finder _FXShowPosixPathInTitle -bool YES

Podvrdťe klávesou Enter a následne reštartujte Finder (napríklad pomocou menu Force Quit – podržaním Command + Option + ESC). Keď následne otvoríte akékoľvek Finder okno, záhlavie bude miesto jednoduchého názvu priečinku ako napríklad Documents vypisovať celú cestu, čiže /Users/meno/Do­cuments. Užívatelia pracujúci s Terminálom to iste ocenia, lebo cesta je vypisovaná rovnakým spôsobom, na aký sú zvyknutí. Ak chcete zmenu vrátiť späť, zadáte horeuvedený príkaz ale miesto YES zadáte NO.

komentárov
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť