Sťahovač súborov “VerifiedDownloadAgent”

V Mac OS X sa nachádza skrytý program s názvom „VerifiedDownlo­adAgent“. Je umiestnený v /System/Libra­ry/CoreServices a jeho úlohou je sťahovať súbory z internetu. Poznáte ho pravdepodobne aj zo Safari. Podobné download okienko má aj Firefox. Otvorí sa automaticky po kliknutí na link odkazujúci na súbor alebo archív na stránke a informuje o priebehu sťahovania.

Vľavo Safari Downloads, vpravo VerifiedDownlo­adAgent:

VerifiedDownlo­adAgent je narozdiel od Safari download okna samostatný program a môžete si ho spúšťať, umiestniť na Dock alebo do sidebaru vo Finderi, tak aby ste ho mali vždy po ruke. Ťahaním a pustením hocijakých linkov zo stránky, lišty s adresou, z chat okna IM programov a pod. na ikonu alebo do okna tejto utility sa začne sťahovanie súboru. Je to užitočný trik na sťahovanie súborov, obrázkov, videa, textov a pod. systémom Drag & Drop (aj bez spusteného internetového prehliadača). Niektoré súbory na stránkach sa naviac otvoria priamo v browseri aj keď ich chcete stiahnuť na disk, takže aj v tomto prípade sa Vám zíde práve V.D.A. Určite si nájdete aj ďalšie využitie z vlastnej praxe.

Zdroj: macosxhints.com a video Roba Griffina z Macworldu 2007.

komentárov
  1. Earl: Ano, zaznam z Macworldu :) Zabudol to pridat do clanku ako zdroj. Povodne bol trik uverejneny na macosxhints.com

    0
    0
  2. chcel som inak odporucit to video ako namet na zopar zaujimavosti pre vas blog :o). urcite je tam toho dost zaujimaveho, ja som dost veci predtym z toho nepoznal…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.