Predaj iPhone v Európe zabezpečí Orange, T-Mobile a O2

Podľa tejto správy podpísal Apple zmluvu s európskymi operátormi Orange (FR), T-Mobile (DE) a O2 (UK). Uvedení operátori budú zisk „zdieľať“, konkrétne 10% sumy od každého operátora z taríf za telefonáty a dátove plány poputuje spoločnosti Apple. Žiadny z operátorov sa k zmluve zatiaľ nevyjadril. Oficiálne prehlásenie poskytnú v Berlíne koncom augusta. iPhone by sa mal v roku 2007 objaviť len v týchto popredných krajinách, v ostatných krajinách (ČR, SR) postupne v roku 2008.

Subjektívne, Steve Jobs dokázal v USA s AT&T aj v Európe takmer nemožné. iPhone, relatívne drahý masový multimediálny komunikátor s absenciou niektorých funkcií a vysokou maržou je napriek všetkej kritike jedinečný úkaz príkladového biznisu a skvelej reklamy. Podľa mojich vedomostí doteraz žiadny výrobca telefónov nepodpísal takýto kontrakt, pričom operátori sa o zmluvu a prestíž z iPhone bili aj napriek jeho vysokej cene a nutnosti zdieľať zisk z mobilných služieb so spoločnosťou Apple. Operátori sú trhom presvedčení, že iPhone im prinesie veľký zisk.

Jobs je momentálne veľkým príkladom aj pre tých najlepších obchodníkov a marketérov. O niekoľko mesiacov budeme vedieť, ako sa plány naplnili a koľko iPhonov sa v skutočnosti za štvrťrok predalo.

komentárov
  1. Hmmm, trošku zavádzajúci titulok. Nikde v článku sa nepíše, že tieto tri firmy zabezpečia iPhone pre Európu, zatiaľ predsa ide iba o UK, DE a FR… Každopádne, nevadilo by mi keby to platilo pre celú Európu, u nás sú predsa iba tieto tri :)…

    0
    0
  2. Velmi sa tesim na iPhone a urcite budem medzi prvymi uzivatelmi. BTW Mišo v clanku sa spomina, ze v UK, FR a DE sa iPhone bude predavat este tento rok a v ostatnych krajinach (CR a SR) v priebehu roku 2008.

    0
    0
  3. Myslim, ze nadpis je spravny. Tito traja operatori budu podla nalinkovanej spravy v celej Europe (samozrejme len v statoch kde uz posobia, ale to je logicky jasne a nadpis nemoze mat 3 riadky) predavat iPhone. Staty v zatvorkach su ich centraly.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.