PicLens – Flickr plugin pre Safari

UPDATE: Tento plugin už vo vývoji značne pokročil a podporuje aj Firefox a Internet Explorer. Okrem fotoservera Flickr podporuje aj YouTube, Yahoo, FaceBook, Google a mnohé ďalšie. Pozrite si oficiálnu stránku http://www.piclens.com.

Určite poznáte Flickr, najväčší voľný server na zdieľanie a ukladanie fotografií. Existujú už rôzne mini-utility a Automator akcie na hromadné uploadovanie fotiek priamo na Flickr, takže jedným kliknutím vytvoríte na serveri album.

Jediný problém Flickru je nemožnosť prezerať si tieto fotografie v albumoch užívateľov v plnej veľkosti a jednoducho sa posúvať na ďalšie fotografie. Chvíľu som preto hľadal, a našiel – plugin pre prehliadač Safari s názvom PicLens. Po nainštalovaní sa pri prejdení kurzorom cez náhľad fotografie objaví v dolnom rohu ikonka obrazovky a kliknutím na ňu otvoríte modul resp. aplikáciu PicLens. Ovládaním trochu pripomína full-screen mód iPhoto.

PicLens

Modul je jednoduchý, prechádzate len albumom dopredu a dozadu, fotky sa zobrazujú v plnej veľkosti. Na mojej linke som nezaznamenal žiadne spomalenie, prehliadanie funguje ako na lokálnom disku. Pravdepodobne sa fotografie načítavajú dopredu. Chýba už len zobrazovanie EXIFu v nejakom info-okienku pre fotografov samoukov, ktorí sa radi učia od profesionálov. Napísal som preto vývojarovi e-mail a poprosil o pridanie EXIF podpory, keďže je to maličkosť na pár minút. Tak možno vo verzii Beta2…

komentár
  1. chyba moznost stiahnutia fotky, alebo sa kliknutim na nu priamo dostat – kontextove menu tam nefunguje – velka chyba

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.