Nová betaverzia VMware Fusion

Bleskovka pre užívateľov virtualizačného software – VMware vydal novú betaverziu programu Fusion 1.0b3 a je znova dostupná na stiahnutie pre verejnosť.

V krátkosti vylepšenia: veľké zvýšenie rýchlosti, podporuje už štart z Boot Camp-u, nová funkcia „Easy Install“, súbory virtuálnych počítačov sú odteraz balené v packoch pre jednoduchší transport, lepší editor hardware a manažment + lepšia podpora európskych rozložení klávesníc.

Zmeny stoja za vyskúšanie, ako som predpokladal, VMWare dobieha Parallels Desktop a je len otázkou času, kedy budú tieto programy na rovnakej úrovni. Dlhoročné skúsesnosti spoločnosti VMware na poli virtualizácie môžu Fusion posunúť technologicky ďaleko pred konkurenciu.

komentárov
  1. Nainstalováno, vyzkoušeno, na MacMini CoreDuo s 1 GB RAM je VMW se stejným nastavením výrazně svižnější než Parallels (testováno s Win XP na BootCampu).

    0
    0
  2. Jan: Ja zasa skusam stare oblubene hry, Deus Ex je nehratelny (2 sec. lag mysi a blikajuce textury). Snad sa to nejak opravi.

    0
    0
  3. hmm, ja mam nainstalovany aj Parallels aj VMWare a to sa neda ani porovnat. VMware je pre mna 100krat rychlejsi, ak bezi na pozadi tak si berie nejakych 200-300mb (oproti parallels asi 800).

    0
    0
  4. Zkoušel jsem na Mac mini 1,66/512 Parallels i VMWare s Windows XP z Bootcamp oblasti. VMWare je podle mého názoru podstatně rychlejší z hlediska odezvy na práci se systémem. Trápí mě aktivace – spustím-li XP z VM, tož chce aktivaci. Po návratu do Bootcampu z Parallels nebyla nutná, ale po návratu z VM bylo potřeba aktivovat znovu. Ještě jsem neriskl aktivovat windows ve virtuálním stroji, nicméně na můjmac někdo zmiňuje, že prostě při každém novém spuštění z bootcampu provede novou aktivaci přes internet a je to v pohodě.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.