Čo priniesol iTunes software update 7.5?

Mnohí z vás ste určite premýšľali, čo iné je okrem prípravy na príchod iPhonu do Európy v novej verzii iTunes 7.5 nové. A tentokrát je toho okrem typickej opravy bugov vcelku dosť.

Medzinárodná aktivácia pre iPhone

Ako už iste väčšina z vás vie, iPhone musí byť po kúpe najskôr aktivovaný cez iTunes, použiť sa dá až potom. Aktivácia je špecifická pre ID SIM karty v telefóne a jej výmenou bude treba iPhone znovu aktivovať.

Podpora pre novú hru Phase

Software update je nevyhnutný pre inštaláciu novej hry MTV/Harmonix Phase – celkom prvý raz ide o potrebu updatu kvôli hre. Hra musí byť najskôr zakúpená v iTunes a hneď ako sa stiahne, v iTunes Library sa vytvorí nový playlist s názvom „Phase Music“. Tento playlist sa využíva na ukladanie piesní, ktoré chcete použiť v hre, a následne na synchronizáciu s iPodom (nano 3G, classic, video). Zvláštnosťou tiež je, že playlist sa nachádza na samom vrchu všetkých playlistov ignorujúc abecedné poradie. Okrem iného je to sám iTunes, ktorý vykonáva „informácie pre hru z vybraných piesní“ v playliste, nie iPod. Pravdepodobne toto je dôvod, pre ktorý je tento software update potrebný. „Phase Music“ playlist môže byť zmazaný, ale pri ďalšej synchronizácii bude opäť vytvorený. Zálohovanie pre iPod touch

iPod touch je možné po inštalácii updatu zálohovať rovnakým spôsobom ako iPhone. Užívatelia OS Windows možno zaznamenajú dodatočný driver „Apple Mobile Device“ pri prvom pripojení iPodu touch. Niektorí užívatelia vraj zaznamenali problémy s adresárom po prvej synchronizácii.

Zobrazenie stavu batérie

Po pripojení nových modelov iPodov classic a nano sa pod zložkou Devices zobrazuje nie len ich pomenovanie, ale aj ich stav o nabití batérie (nabíjanie/nabitá); dôvod, prečo sú podporované len tieto dva modely, je pravdepodobne ich schopnosť odosielať informáciu o stave batérie do iTunes pomocou dokovacieho konektoru. iPhone, iPod touch a shuffle túto schopnosť nemajú, podobne je to so všetkými staršími modelmi iPodov.

Synchronizácia s iPhoto

Užívatelia Macov majú o funkciu naviac a to podporu automatického pridávania resp. synchronizácie Eventov s iPodmi a iPhonmi. Eventy sa skopírujú rovnako ako albumy/priečinky s príslušným názvom daného Eventu. Z neznámych dôvodov táto funkcia nebola pridaná k nastaveniam synchronizácie fotografií pri Apple TV, kde nastavenia ostali rovnaké ako pri verzii 7.4.

Fix v iTunesPlus

V predošlej verzii iTunes dochádzalo k pridávaniu piesní namiesto ich upgradovaniu na iTunes Plus verziu bez DRM ochrany. To pre užívateľov znamenalo zmazanie starších verzií spolu so všetkými informáciami o piesňach. Verzia 7.5 tento bug napraví.

Zdroj: iLounge.com

komentáre
  1. no je to katastrofa,idu mi mizerne mp4 filmy,sekane a stvorceky,neda sa to pozerat odvtedy co som nainstaloval novy quicktime.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.