Boot Camp 1.2, iPod a Windows Vista

Apple včera vydal novú verziu softwaru Boot Camp 1.2. Boot Camp je rozšírenie pre Mac OS X Tiger, pomocou ktorého môžete rozdeliť pevný disk na dve časti, a do sekundárnej nainštalovať operačný systém Windows. Pri štarte Macu následne máte na výber, ktorý systém chcete spustiť.

Boot Camp je však stále vo vývoji a Apple pracuje na plnej podpore systému Windows. Nová verzia 1.2 prináša dôležitú podporu Windows Vista. Zoznam zmien považujem za veľmi zaujímavý:

  • Podpora Windows Vista (32-bit)
  • Aktualizované ovládače vrátane trackpadu, AppleTime (synch), zvukovej karty, grafickej karty, modemu a iSight kamery + ďalšie
  • Podpora diaľkového ovládania Apple Remote (funguje s iTunes a Windows Media Player!)
  • Nová aplikácia pre Windows s ikonkou v system tray pre jednoduchý prístup k obmedzenému manažmentu a informáciách o Boot Camp-e
  • Doplnené podpory rozloženia klávesnic pre Rusko, Dánsko, Švédsko, Nórsko, Fínsko, Čínu a ďalšie
  • Zjednodušenie inštalácie ovládačov pre Windows
  • Aktualizovaná dokumentácia a on-line help Boot Camp-u
  • Apple Software Update (pre Windows XP a Vista)

Ikona Boot CampAk už Boot Camp používate v staršej verzii, po aktualizácii na 1.2 musíte znovu nainštalovať dodávané nové ovládače pre Windows. Boot Camp je momentálne zdarma. Ďalšie informácie a download nájdete na http://www.apple.com/bootcamp/.

S touto informáciou súvisí aj správa týkajúca sa Windows Vista. Microsoft pracuje na podpore iPodov vo Windows Vista a vydáva záplaty. Najnovšia záplata už údajne odstránila problém s odpájaním iPodu v iTunes.

komentáre
  1. mam len jednu laicku otazku. mal som nainstalovany BC1.1, ale dal som ho prec kvoli jednej veci. Kedze Win bol instalovany na C:, po restarte sa mi automaticky prioritne spustal win (pokial som nerobil vyber OS). Je mozne to nejak zmenit, aby sa mi spustal MacOS a win mi dal na vyber iba ked stlacim na zaciatku Alt? dakujem

    0
    0
  2. jde – podivej se do nastaveni v macu. je tam nekde ikonka boot campu a tam si vyberes jaky system ma startovat automaticky…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.