Pluginy pre Apple TV

Napísal som už síce zhrnutie informácií o Apple TV, ale dovolil by som si ešte dodatok do samostatného článku. Veľa potencionálnych užívateľov (súdiac z fór a diskusií) trápila nemožnosť prehrávať súbory samotné na pevnom disku, vo vlastnej adresárovej štruktúre. Oficiálne totiž podporuje Apple TV prehrávanie len z knižnice iTunes. Pokiaľ seriály a filmy nakupujete len v iTunes Store (ako s veľkou obľubou obyvatelia USA), tak to nie je problém, ale za našich podmienok je situácia menej priaznivá.

Skupina AkwardTV sa zaoberá úpravami Apple TV, za posledných niekoľko dní od uvedenia produktu už vytvorili niekoľko zaujímavých hackov. Podstatné však je, že dokážu vytvárať aj pluginy pre samotný „BackRow“ (FrontRow na Apple TV) a upravovať jeho interface a funkcie. S novým pluginom už dokážu prehrávať súbory na disku mimo knižnice iTunes. Záujemcom o Apple TV odporúčam tento web sledovať. Vďaka skúsenostiam užívateľov so systémom Mac OS X a faktu, že Apple TV ho obsahuje tiež, sú rôzne úpravy, hacky a pluginy relatívne jednoduché. Stále je však zatiaľ jediná možnosť zmien v systéme Apple TV otvorením zariadenia, čo nie je veľmi komfortné, preto ešte zostáva otvorená otázka „tajného“ servisného USB portu. Ak sa podarí rozlúštiť jeho presný účel a fungovanie, bude možné upravovať súbory, inštalovať kodeky a pluginy aj bez rozoberania prístroja.

V každom prípade je Apple TV hlavne pre komfortných ľudí, ktorí sa nechcú ničím zaoberať, len „skrinku“ za 10 sekúnd napojiť a ovládať multimédiá. Úpravy a podrobné skúmanie je len pre skúsených užívateľov a domácich majstrov, ktorí možné spôsobené škody nebudu zvaľovať na Apple ani predajcu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.