Čo prinesie Macworld 2007?

V posledných mesiacoch sa okolo Jablka nedeje nič podstatné – objavuje sa len veľká kopa chýrov o iPhone. Od augusta sa okrem vylepšenia MacBookov (Core 2 Duo) nestalo nič špeciálne a nie sú žiadne oficiálne potvrdené informácie o uvedení nových produktov. Bude predstavený iPhone a začne sa predávať iTV? Alebo sa odhalia skryté tajomstvá systému Mac OS X Leopard? Dostane Mac Pro štvorjadrové Xeony? …Odpovede na tieto otázky čaká väčšina ľudí práve na Macworlde 2007, ale ako už vieme, stále je tu v podaní Steva Jobs-a ešte „one more thing“. Nakoniec, Apple je počítačová spoločnosť a náš skromný názor je, že bude uvedený produkt, ktorý nikto nečakal. Možno je celá iPhone záležitosť len odvádzanie pozornosti od skutočných noviniek, ktoré majú byť udržané v tajnosti.

Ak sa pozrieme do minulých rokov, MacWorldy vyzerali z hľadiska uvádzania produktov takto:

  • 2001: Titanium PowerBook G4
  • 2002: Plochý „Sunflower“ iMac a 14 palcový iBook
  • 2003: 12 a 17 palcový hliníkový PowerBook G4
  • 2004: Xserve G5 a RAID
  • 2005: Mac mini
  • 2006: Intel Core Duo – MacBook Pro a iMac

Ako vidíte, na všetkých Macworldoch za posledných 6 rokov bol uvedený nejaký nový počítač. Žiadne informácie o nových počítačoch na rok 2007 zatiaľ nie sú. Okrem iPhonu sa „šušká“ aj o vynovených Cinema LCD displejoch s integrovanou iSight kamerou, no tieto novinky nie sú z hardwarového hľadiska nijak prevratné.

Macworld začína 8. januára 2007 (San Francisco), Steve Jobs predvedie novinky o deň neskôr. Nechajme sa teda prekvapiť, možno nás čaká niečo zaujímavé a neočakávané.

Ak sa už neviete dočkať, sledujte od-počítavadlo v dashboarde.

UPDATE:: V Leopardne nás pravdepodobne čaká nová farebná téma Black Cherry. Osobne si myslím, že prostredie Windows Vista vôbec nie je pekné – Aqua a sklenené efekty sú použíté veľmi amatérsky, a nakoniec s týmto štýlom prišiel Mac OS X už pred piatimi rokmi. Nie je to už v dnešnej dizajnovej „móde“. Kým Leopard už bude viac „solid“, Vista bude po ďalšie roky vhľadovo zaostávať – teda pokiaľ Microsoft nenanúti kritický a povinný auto-update Aera s nepoužiteľnou kópiou Exposé. :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.