Znizili ceny 13.3″ macbookov(pro) – konecne !

Domov Diskusné Fóra Ostatné Znizili ceny 13.3″ macbookov(pro) – konecne !

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 41 )
  • Autor
    wlamik
    Účastník

hej hej je to pravda, ja som bol uplne rozhodnuty, ze ho vymnim za novy. Teraz uz nad iab rozmyslam ale vyzera to ze skor nie. Je pravda, ze ked uz by som o predal za 900 tak by som musel pripaltit 300 eur co uz zacina byt dost koli grafike a trochu ramky :).

Zas troska OT, neviete kde maju najlepsie ceny na RAMky do MBP a SSD?

zaso
    Účastník

Ceny ram sa na slovensku pod 100eur nepohybuju. SSD je na trhu kratko, takze ceny mas priblizne rovnake vsade. Nakupovat cez amazon, ebay atd…sa zase oplati, ale na druhe strane riziko…

2viRPo…ano rozmyslas dobre. Pozri sa na to takto. Vezmes novy model za 1200eur a mas po probleme, mas 4GB RAM, vacsi disk. Ak by si bral stary model uprgradoval na spominanu konfiguraciu, vyde ta to na 200eur minimalne. to sa ti cena vysplha na 1220 eur….takze prerobis. V novom modeli mas naviac lepsiu grafiku a procak. Takze ak je to tvoj prvy mac pro, tak urcite ber novy model. neodporucam upgradovat starym majitelom, tebe hej ako novemu :)

Karol
    Účastník

Ak starý tak treba dokúpiť 4GB RAM ceny sú opäť vyššie 100-140€. Kúpiť nový HDD teraz sa najviac oplatia 500GB povedzme WD 2.5″ Scorpio Blue 66€. Cenovo je to zhruba to isté ako nový a plus vyššia kapacita HDD. Na druhej strane ak zoberiete nový tak získate výkonnejší procesor, lepšiu výdrž, lepšiu grafiku (hádam som na nič nezabudol). Plus môj osobný tip pokiaľ ho nepotrebujete hneď tak študentská cena 1090€, tak že upgrade z minulej gen sa neoplatí, ALE pre nových záujemcov je to jasná voľba. Pokiaľ ho nepotrebujete hneď tak počkať na študentské ceny… a to je presne môj prípad :-)

http://www.alza.sk/western-digital-2-5-d102377.htm
    http://www.alza.sk/pameti/pameti-do-notebooku/ddr3/4gb-kit-2x2gb/18850122.htm#CatId=18850122&limit=&prod=&pn=PriceUp&Pg=0

ViRPo
    Účastník

ok, ked uz o diskoch co poviete na toto http://www.alza.sk/pevny-disk-2-5-seagate-momentus-7200-4-500gb-g-force-d108022.htm nie je to bombova spotreba ? a ma 16 a nie 8mb cache …

zaso
    Účastník

500 disk by som dal len 5400 otackovu, 7200 otackove disky prilis rezonuju, mac sa zahrieva a spotreba ide dolu…plati to pre 13palcovy model, do 15 do kludne napchajte

Rado2711
    Účastník

ten disk ma ochranu g-force takze nedoporucujem. treba kupit disk bez ochrany

wlamik
    Účastník

no neviem ja mam WD Scorpio blue 5400 a tiez mi dost rezonuje a je ho aj dost pocut ( to ani nehovorim o neustalom parkovani disku- nastastie som to vyplepsil nejakym softom co som nasel na nete) takze zalezi asi aj na konkretneom disku ale tento co mam ja by som asi nedoporucoval, je to ale zas individualne, preotze neiktori uzivatelia hlasia, ze setko ide v pohode

ViRPo
    Účastník

to je pravda, asi nedavat viac ako 320GB, inak mne aj tak 250gb staci uplne ;)

zaso
    Účastník

nejde o GB, ale o otacky za minutu. Mozete tam nahodit max 640GB disk, do hrubky 9,5mm to vezme, ale na otacky pozor. napr novy mack white ked som skusal, ani som nevedel ze je zapnuty, aj rychlost disku ma prijemne prekvapila, v notase staci aj 160 a na zvysne mat externy disk, ved naco vlacit vsetko so sebou. Jednoznacne naj volba je 128 SSD, len ta cena :)

wlamik
    Účastník

Podla man osobne otacky su dost jedno- ten hluk tam az taky velky rozdiel nie je ci 5400 alebo 7200 (5400 je tiez dost hlucna) co sa tyka rychlosti tam je to podobne ako s hlukom (tu ma zase mensiu vyhodu 7200) takze je to na tebe.
    a k tomu SSD jasne ze je to asi ajlepsia moznost (ak nepotrbujes vela miesta a mas dost penazi) tiez zvazujem SSD do buducna ale chcem 128 a cakam az budu stat tak okolo 130, zatial stoja este moc :)

Serpantes
    Účastník

wlamik – povodny 5400 Hitachi z MBP 13″ nebol absolutne pocut, ako keby bol vypnuty kym sa neroztocili vetraciky.. ked som vymenil za 7200 Hitachi tak je to obrovsky rozdiel, ako ked mam pod stolikom zapnuty externy 3,5 disk, je to proste pocut… ale aspon nevybruje a nie je pocut operacie moc, a prijemne zrychlenie..

termix
    Účastník

Ja som kupil Seagate Momentus 7200 500GB do MB White a dost brutalne to vibrovalo. Cela ruka bola vytrasena z toho. Vydrzal som tak dva dni a potom som ho siel vymenit za 5400. Ten je uz ok, aj ked vibruje viacej ako povodny. A co sa tyka hluku, obidva boli v pohode.

zaso
    Účastník

chlapci, kym tam nedate SSD, tak spokojni nebudete. 7200 otacok je na 13′ notebook proste vela aj ked ma ulozenie pevneho disku riesene priam bravurne. pride cas a SSD bude dostupne kazdemu, uz teraz je vidiet pokles cien oproti zaciatku predaja.

monicqa
    Účastník

termix: ten isty disk mam ja v mbp a vobec ho ani necitim. keby tu bolo uplne ticho, tak pocujem, ze comp „bezi“, ale pri minimalnom hluku sa to uplne straca… a vibrovanie citim len ked dam nam dlan

ViRPo
    Účastník

ja by som bral aspon taky 150gb ssd disk (ale cena do 150€) to vsak nikde nenajdem o kolko je ssd rychlejsie oproti 5400 a 7200 ?

termix
    Účastník

monicqa: No ale ja pracujem na nom, cize ruky mam na nom furt :)

wlamik
    Účastník

to monicqa:
    no aj ja to citim ked dam nan dlan- to je ten problem kedze ju mam na nom stale :), ja snim pracujem stale na kolenach. Hej je pravda ze ten povodny bol vazne super- brutalne tichy, co uz :(. Musime si pockat na ssd :). Ale aj tak ked si spomeniem na moj stary HP Pavilion tak to bol iny vysavac :D, tam disk nebolo pocut urcite tam bolo pocut iba vetraky- ako vysavac :)

monicqa
    Účastník

termix, wlamik:
    hovorim dlan, nie ruku. ked pisem na klavesnici, tak na tom mieste, kde je disk, mam zapestie.pri beznych otackach 2000 rpm nie je mozne aby ste to citili. ja ich citim len ked tam dam vyslovene prsty.
    ak toto nazyvate, ze je neznesitelne hucanie, tak bud to tam mate zle namontovane, alebo ste strasne citlivky :) no offence. ale aby ste pre 5 db robili tolko kriku… :D
    nehovorim o bielom white, tam moze ten disk pasovat inac, ale na poslednom dostupnom mbp je to uplna pohoda.

poper
    Účastník

wlamik:
    s tymto mam aj ja skusenost.
    huci to riadne. aj cokoladu som s tym roztopil.

wlamik
    Účastník

to monicqa:

mas iny disk ako ja, takze u teba o moze byt uplne ine. a k tomu tak isto sa to u kazdeho sprava inak aj ked ma rovnaky disk, na nete som uz cital ze niktorym ten disk stale parkuje (ako mne) a inym nie

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 41 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.