Neviem ci sa tato tema uz riesila, ale mam maly problem s novym iphonom kupenym tento tyzden od operatora. Ked som prvy krat zbadal displej, bol som ozaj ocareny vysokym rozlisenim. Vzapati ale prislo aj sklamanie z toho ze cely displej sa nesie v nadychu zltej farby. Inak povedane farby su podstatne teplejsie v porovnani napriklad s macbookom, alebo starsim iphonom 3g. Rozdiel je viditelny na prvy pohlad.
Docital som sa ze nie som jediny ktory trpi tymto problemom. Zistil som ze v podstate sa daju kupit 2 druhy iphone 4, jeden s teplymi, zltymi farbami a dalsi ladeny do sivo-modra. Sam by som tomu neuveril, ale na vlastne oci som sa o tom presvedcil, ked som si pozrel kolegov iphone 4, ktory bol prave do modra ladeny.
Je to tiez dobre vidiet napr. na tomto videu http://www.youtube.com/watch?v=kcNiR5A4-d0 (tam sa porovnava 3gs a iphone 4), a na mnoho dalsich podobnych videi…
Zaujimalo by ma, ze ci aj vy badate na svojich iphone 4 takuto anomaliu. Pravdu povediac, hoci je to detail , seriozne mi to vadi. Pri v podstate asi najdrahsom telefone co ponukaju nasi operatori, by som ocakaval tip-top kvalitu… a nie riesit, ze ci si vyberem displej do modra, alebo do zlta atd…
Co by ste mi odporucali? Mal uz niekto podobny problem a podarilo sa to vyriesit reklamaciou?
Bud to das reklamovat, alebo sa s tym zmieris… Ak to das reklamovat, tak reklamaciu ti uznaju, ale nikto ti neruci zato, ze dostanes opat nazltly displej a budes tam kde predtym… A neviem ci to je len moj pocit, ale co sa ludia stazuju aj z mojho okolia, tak vacsinou maju nazltle displeje 32GB modely… Ale samozrejme toto nikto neocakava od jednoho z najdrahsich telefonov na trhu (asi aj preto zacne Apple budovat s Japoncami vyrobnu linku na vyrobu LCD displejov, lebo sucasny dodavatel – korejsky LG Displays neuspokojuje kvantitativne/kvalitativne poziadavky zo strany Apple)
ako ja osobne som velmi sklamany, ze sa objavuje takato chyba, navyse v tak obrovskom mnozstve. A to som povodne ocakaval ze ten IPS panel co tam je, bude ozaj nieco paradne, no opak je pravdou. Dam to zrejme reklamovat. Najradsej by som bol, keby mi to vymenia kus za kus na predajni, ale to neviem ci je mozne.
Ale fakt…telefon za 600 eur, so zltymi alebo modrymi displejmi je ozaj sila…
ten displej nezobrazuje nieco korektne ? je pokazeny ? Alebo ma len iny nadych ako 3Gs ? Ja neviem, nevidim na tom videu nic co by som siel reklamovat alebo prehlasoval za chybu. Displej ma proste teplejsie farby, a ako pise Jozef, nevnimam to ako chybu…
Nemyslim ze by to bola vada, display u iphone 4 ma proste ine podsvietenie, ine parametre a iny farebny odtien.
Umna je tiez vidiet rozdiel medzi iphone 4 a 3G
displej ako taky je v poriadku. Tie teplejsie farby by som normalne povazoval za standard, ale ako vravim, drzal som vedla seba kolegov iphone 4, a ten mal prijemne chladnejsie farby. Bol to vyrazny, na prvy pohlad jasne viditelny rozdiel. Neco taketo http://bit.ly/g5zCFC , alebo z ineho zdroja http://bit.ly/fQ52v8
(upozornujem ze sa jedna o porovnania len iphone 4 !)
ako sorry, ale aby bol takyto rozdiel, tak to sa mi zda trocha moc. Vychadzam z toho ze apple produkty sa nemuseli kupovat “od kusu” a kvalita byvala zarucena…nuz casy sa zrejme menia
Neviem, davnejsie som cital ze flaky sposobene na iphonoch 4 boli sposobene nejakou chemikaliou v lepidle pod sklickom. Koli vyrobnemu fofru nestihlo uplne zaschnut a vraj to bola len docasna zalezitost a po par tyzdnoch mali flaky zmiznut. Fakt neviem ci posledne kusy u nas su este z tej serie a ci je to aj tvoj pripad.
eraser: to co hovoris je/bolo nieco ine. Lepidlo drziace sklo na displeji.
Toto je zlty nadych displeja. NEJEDNA sa o vyrobnu vadu, ale o konkretne parametre displeja daneho vyrobcu.
morph: to ze si videl u kolegu na iPhone 4 farby chladnejsie je logicke – Apple pouziva viacerych dodavatelov displeja, takze jeden produkuje displeje s posunom do zltej/cervenej a dalsi s posunom do modreho spektra podla CIELab.
Celkovo uz len zalezi na preferenciach pouzivatela. Osobne som po kupe 3G tiez po zmene z iPhone 2G vnimal displej ako zlty, po rokoch si oko zvyklo. Vada to ale proste nie je.
Akurat vcera som si na tuto temu spomenul bol som u kamosa a ma tak ako ja iPhone 3GS dam si ich vedla seba a tak isto aj on mal nadych do zlta a moje 3GS ma do modra… takze tento jav sa vyskytuje uz dlhsie ako u iPhone 4
Jigga1411: nezdal sa ti display na 3GS oproti 4 uplne bez farieb a upne nevyrazny? Neviem ci to je tym ze 4 ma ovela lepsi display alebo to 3gs ma daky problem lebo farby aj vsetko ostatne su ako zle odfotena fotka a nie ako by mal podla mna display vyzererat :-(
petokiso: Display 3GS ma horsie farby, kvoli tomu, ze je pouzita technologia TN, ktora ma horsie podanie farieb a slabsie pozorovacie uhly. Na iphone 4 je IPS display, ktory ma z lcd displayov najlepsie podanie farieb. Cize je to tym, ze iphone 4 ma lepsi display.
Este raz neni to Vada…. je to proste parameter dipsleja… podla mna ti to bud nevyreklamuju a ak ano tak ti nikto nedokaze zarucit ze dostanes ten ladeny do modra.. urcite sa nikdo v servise nebude hrabat v krabiciach a zapinat vsetky iphony co tam maju a hladat ten jeden ktory ma modre ladenie…
Pridam sa k ostatnym – ked som isiel z 2G na 3G, vsetko sa mi zdalo zlte. Potom som to prestal vnimat a teraz sa mi zda na 2G vsetko strasne modre… Vec zvyku. Ziadna vada.
Teraz mam 4ku a vobec neviem ci do modra, do zlta, do bledoruzova, lebo som to s nicim neporovnaval a ani nemienim. Nic mi nechyba :)
no kedze ten moj mal strasne zlty display aj oproti staremu 3gsku a mal som ho kratko tak do 7 dni mi ho zobrali v pohode spat a zrusili cleu objednavku a vratili penize teraz iba cakam kedy spracuju objednavku a mozem ho objednat znovu =) snad s vacsim stastim kedze ludia okolo mna maju vsetci s tym do modra ladenym displayom :D
zdravim
ak mam byt uprimny nechapem o com sa tu vlastne toci. Ja ani netusim ci mam do modra alebo do zlta ladeny display – tusim by sa to malo delit na funkcny a nefunkcny display. A to pisem ako clovek ktory mal svoj iphone uz 3x v oprave – bez vlastneho zavinenia.
mam 2 iphony 4, 16gb vsetko v pohode ale ten 32 zltozelene farby..a mam pocit, ze sa to este mierne zhorisuje
A ti, co hovorite, ze je to predsa jedno, ked 3 hodiny upravujem fotku a nakoniec ju hodim do telefonu a vyzera uplne inak, asi by ste z toho neboli moc nadseni
Autor
Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Používame súbory cookie, aby sme vám zaručili, že vám na našej stránke poskytneme najlepšie skúsenosti.Súhlasím