Zilina… kto mi pomoze nainstalovat XP pod Tiger??

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Zilina… kto mi pomoze nainstalovat XP pod Tiger??

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55855
    andrej93
    Účastník (Participant)

    Instaloval som do macu tiger, urobil som 3 particie, jednu pre mac, dalsie pre xp ale boli fat32… ked som pustil bootcamp tak si pyta particiu ako pouziva tiger… potrebujem niekoho kto ma instalacky a opravi mi particie… je to robota asi na hodinku… pomoze niekto??

    #113973
    renad
    Účastník (Participant)

    Do nového Macbooku – pod Leopardom – som inštaloval Windows XP. A to hneď dvakrát. Najprv to bolo cez vstavaný BootCamp. Išlo to jednoducho (bolo to tu už aj spomínané v nejakej diskusii). BootCamp sa opýtal na veľkosť diskového priestoru – urobí si partíciu. Potom si vypýtal inštalačku XP (treba použiť Windows XP Service Pack2). Až potom príde definovnie formátu disku – voľby boli 4 a jedna bez zmien ( NTFS, NTFS Quick, FAT a ešte nejaké). Ja som vybral NTFS Quick. Ďalej nasledovala klasika, pár cigariet a Windowsy boli nainštalované. Potom som sa pohral s bootovaním systému – raz z OSX, raz z Win XP.
    Až potom som pochopil, že to tak nechcem.

    Tak som teda prevalcoval celý disk Leopardom, a nainštaloval som Win XP vez Parallels Desktop. A to je to čo chcem. Ja to mám hlavne kvôli CorelDraw, keď mi zákazníci niečo v tom prinesú. Rýchlo ťuknem na Parallels – v porovaní s Virtual PC to je blesk – až už som v CorelDraw (vratite sa do stavu, ktorý ste opustili). To znamená netreba nič reštartovať, rebootovať z Windowsov, potom zase z OSX – a tak dookola.

    Ten, kdo si inštaluje Windowsy cez BootCamp – mal by porozmýšľať nad tým, či by nemal prejsť na PC. To je môj názor.

    Ak by neexistoval CorelDraw, tie Windowsy by som nikdy neinštaloval. Musím ich mať len preto, lebo neverím Adobe Ilustratoru pri prevodoch cdr do ai.

    Pre Andreja:
    Pod Tigrom som to neskúšal – budem to robiť cez víkend – chcem mať totiž okrem partície s Leopardom aj starého stabilného a osvedčeného Tigra.

    Poznámka na záver: ako som pochopil, pre XP cez Bootcamp netreba vydeľovať partície, BootCamp si ich radšej urobí sám.

    Inak inštalačky Tigra kdesi mám, som zo Žiliny.
    renad@stonline.sk / 0903 544 369

    #113986
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Takze odpoviedm na oba odkazy.

    Existuje kopec bootovacich CD s linuxom, ktore zrusia ine particie ako tu s leopardom a pripoja volne miesto. Potom zapnes bootcamp a nainstalujes XPcka, jednoduchsie ako to nainstalovat cez bootcamp to nepojde. BTW ked das leoparda, nebudes mat vo windowse klasicke bugy v driveroch ako to bolo na Bootcamp beta v Tigerovi. Alebo odzalohuj a nainstaluj znova tiger a potom XP.

    A k druhemu odkazu, Bootcamp pouzivam. Na hry. Preco, bolo x krat rozoberane. A o ziadnom PC ani neuvazujem. (podtaktovanie, dostupnosť hier a software). Inak stale MAC OS.
    Inak ak ti ludia nosia veci v coreli, tak Corel 11 mam pre mac stiahnuty, CCA 130 mb predinstalovany, slape. Tiez som ho pouzival dlho na PC , teraz mi chybal. Najdes ho na privatnom brokenstones.cn, a nemusis riesit virtual machines.

    Good Lock.

    #113996
    renad
    Účastník (Participant)

    Ku CorelDraw:
    Radšej používam ten v PC – hlavne kvôli písmam, nie vždy sú veci v krivkách.
    (nahradzovať fonty, hľadať náhrady a riešiť nezhody veľkostí písma medzi PC a Mac sa mi nechce).
    V starších verziách CorelDraw pre mac boli aj rôzne nekompatibility, tak som od toho upustil.
    Dodnes úspešne používam VirtualPC – je to síce pomalý šnek, ale na tie prevody to bohato stačí.

    #114015
    Kompi
    Účastník (Participant)

    To je pravda, tie texty vedia potrapit. Ja sa vzdy mordujem s OFFICE 2004 a PPT :)

    #114022
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Z Corelu sa da exportovat do AI pre Macintosh a celkom je to v pohode. Ja som si este kedysi kupil Corel 11 pre PC ked som este mal. Az po kupe MBP som si vsimol, ze mam v tej krabici aj verziu pre Mac :-) jake potesenie. Tak isto to pouzivam v podstate len an otvaranie a presejvovanie do AI alebo PDF.

    #114028
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Ako to riesite, ze pouzivate BootCamp pod Tigerom. Ved oficialne to uz nema fungovat. Ja som kvoli tomu nainstaloval Leoparda (inak beha super – cista instalacia). Tiez som dal WinXP home len kvoli hram. Tak raz za tri mesiace ma chyti rapel a tyzden gamblujem ako blazon. Este to chcem skusit hodit na 32″ LCD cez D-SUB. Inak su tie vidle len na ostaru. Rozmyslal som aj nad WoW pod Mackom, ale odradzaju ma tie casove poplatky. Tak si mastim RPG len sam.
    Mne to prvy krat pri instalacii cez BootCamp padlo. Proste po prvom skopirovani sa Win chceli restartovat MBP napisal, ze nema systemovy disk a chcel znovu bootovat z CD. Tak som ho nechal a dal som naformatovat Quick NTFS ako pise RENAD. Potom sa to uz rozbehlo – u mna bez cigaretky ale stihol som sa napapat :)). Po instalacii Win, treba zasunut pod Win instalaciu Leoparda aby sa uplne automaticky naistalovali ovladace a doplnok BootCamp, cez ktory pohodlne zase nabootujes Leoparda.

    Macker2: aj moj pripad, to zistenie. Ja Corel pouzivam na to aby som subor ulozil do verzie CDR 8 a potom to priamo otvorim v Illustratore CS a vyssej. Ked som pozival export z Corel do AI tak mi to rozsekalo zlozene cesty.

    #114433
    tomib
    Účastník (Participant)

    Zdravim, potreboval by som radu kde zoženiem BootCamp a ako postupovať pri inštalácii. Som nováčik a práca s macom Tiger mi ešte moc nejde.

    #114435
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    tomib: BootCamp v Mac OS X Tiger je od 1.1.2008 ilegálny a pokiaľ viem, už sa ani nedá stiahnuť jeho betaverzia. Ak predsa, tak na apple.com/downloads/.

    Postup máš popísaný v priloženom PDF dokumente.

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.