Zaviroval som sieť ANTIKU macbookom :))))

Domov Diskusné Fóra Ostatné Zaviroval som sieť ANTIKU macbookom :))))

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58817
    bawy
    Moderátor

    Takže páni bacha na svoje macbooky :D prave mi volali z ANTIKU , že som im zaviroval sieť a preto ma odpojili a cely deň mi nešiel net…potom som im vysvetlil, že je to nereálne, že nepoužívam WIN … a tak sa začali ospravedlňovať a neviem čo…jeto normálne toto ????

    #131966
    patrick741
    Účastník (Participant)

    ANTIK nie je dobrý… :D

    #131967
    bawy
    Moderátor

    patrik a mas lepsiu alternativu ? : )rad si necham poradit :)

    #131969
    patrick741
    Účastník (Participant)

    Napriklad T-Com je celkom v poho :D:D:D:D Antik stale vypadava :):):):)
    Si pozri toto: http://www.youtube.com/watch?v=5a4ZMoEc1VU

    #131974
    bawy
    Moderátor

    patrik, tcom v zivote… raz som sa zaviazal na 24 mesaicov, potom som sa stahoval, povedali mi ze mi vedia premiestnit linku za 7900, alebo zrusit zmluvu s pokutou 12000…zaplatil som 12 a Tcom UZ V ZIVOTE ….. krom toho antik mi beha 10x rychejsie .. taha mi 2mb/s … mam FTP natrieskane TERABAJTY informacii ;) , mam IPTV … mam archiv programov 2 tyzdne dozadu všetko…ked mi niekto ponukne toto vsetko do 600 sk menim…

    #131975
    patrick741
    Účastník (Participant)

    Jasne. niekedy su problemy, lebo T-Com a T-Mobile su vydieraci, ale pre MNA OSOBNE je T-Com dobre riesenie…

    #131979
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Antik nie je bohvieco. Neustale nieco menia konfiguracie, vymyslaju, a ten ich hotline… OMG. Napriklad zacali blokovat SMTP port 25. Ked som volal, ze mi to blokuju, tak slecna ma zacala navadzat systemom:
    Antik: “Otvorte si Outlook Express”
    Ja (zmatany): “Coze? Ja take nieco nemam…”
    A: Tak si kliknite na tlacitko start…
    J: Ale ja ho nemam
    Hlasy z antik pozadia: Och boze, co je to zasa za trotla…
    A: Tam vlavo dole
    J: Ale ja nepouzivam Windows, mam Mac OS X…
    A (pre zmenu zmetok v jej hlase): Aha, tak to bude preto, ze pouzivate nestandardny OS…

    Samozrejme ma to aj pokracovanie ale na ilustraciu snad staci… ;)

    Na druhu stranu musim povedat, ze ked ide, tak fachci naozaj dobre – 40Mbit download, 4Mbit upload. A treba povedat ze ci uz Orange alebo T-com, je to rovnaka banda ignorantov. Prave teraz sa taham s Orange-om ohladne mobilneho 3G internetu, kde samozrejme blokuju firewallom nejake porty. Nemam ho dlho, ale vsimol som si ze napriklad nejde iTunes cez Orange 3G internet. Tak dobre, skusime ine sluzby – ssh, http – OK, ale skusim vzdialeny pristup na X Server, ani nahodou (samozrejme na lokalnej sieti vsetko OK – aj cez internet Antiku). Samozrejme na Orange opat podobny postup… (kliknite na tlacitko start – ja to nemam – blablabla) Tvrdenia ako ze oni nic nefiltruju a nemaju ziaden firewall su samozrejmostou. Konecne som sa dostal po viac ako tyzdni ku cloveku, ktory predsa priznal, ze predsa samozrejme firewall maju ale ze sa pokusime v utorok na to pozriet online… Tak uvidime.

    #131980
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Jo a este k tomu Antiku. Samozrejme, sleduju mnozstvo spojeni z jednej IP adresy, najma na urcite porty (napr. port 25 – smtp). Ma to vcelku dobry dovod. Obvykle sa napriklad pritomnost virusu na pocitaci da vydedukovat z toho, ze sa v priebehu kratkeho casu vytvori mnoho spojeni – napriklad na postove servery v internete (t.j. port 25). Jedna sa o stovky az tisicky spojeni v priebehu par minut az hodinky. Ale moze sa stat, ze mas vela zakaznikov a rozosles hromadny mail a to sa moze javit ako virus… Neviem ci je toto dovodom, preco ta obvinili ako “virusmastera” :) ale moze byt…

    EDIT: nasiel som este zoznam blacklistovanych IP a dovody (som toto nepoznal…) ;) :

    http://blacklist.antik.sk/

    #131982
    bawy
    Moderátor

    ked mam dobrý den poslem aj 50-70 mailov denne, ale tak stovky zas nie :D ale proste hlaška : preinštalujte si windowsy……. :D ma dnes fakt pobavila..musel som sa podeliť

    #131984
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    fungoval som s DSL od slovanetu tcomu … nikdy viac… antik je smiešne lacný (v porovnaní pomeru ceny a služieb práve oproti slovanetu a tcomu) a ponúka v košiciach asi najlepšie riešenie… a nielenže je download niekoľko MB/s (byte, nie bit) ale neviem či ste si všimli tak zdvihli aj FUP na 100GB na dva dni :)

    #131987
    tomco
    Účastník (Participant)

    25 port nastval aj mna, lebo macbook pouzivam nie len v antiku a potom vzdy menit nastavenia ked som mimo antik a ked som doma. To sa mi nechcelo. Tak som si mailserver nahodil aj na 255 port a mam to vyriesene. Tot vyhoda vlastneho serveru.

    tommy aj ja som sa vcera zacudoval ked som pozeral FUP ze to zvysili na 100 GB za 2 dni.

    Ja som s Antikom maximalne spokojny.

    #131990
    zero0x
    Účastník (Participant)

    ty kokso fakt zvidhli FUP

    no mne sa nechce verit to je jaka supaaaaa :D:D

    #131991
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Tomco: to je v poriadku, ked sa ty pripajas na svoj mailserver. Vlastny mailserver mam aj ja. Problem je ale v tom, ze ked odosielas postu zo svojho mailservera na externy mailserver, tak na tom externom je nastaveny na 25. A toto je problem, ze nepustali tuto komunikaciu… Taktiez pri testovani externeho mailserveru napr. telnetom.

    FUP a Antik: takze nie som si isty, ze to plati pre vsetkych (sluzba Standart) alebo len pre sluzby PLUS, lebo na strankach som nasiel iba toto:

    Za posledných 48 hodín nebolo stiahnuté viac ako 10GB dát (Antik PLUS viac ako 20GB) v silnej prevádzke, alebo 50GB dát (Antik PLUS 100GB) v slabej prevádzke (0:00-7:00). Za 30 dní je teda možné stiahnuť maximálne 15*50GB=750GB (Antik PLUS maximálne 15*100GB=1500GB) v slabej prevádzke, alebo 15*10GB = 150GB (Antik PLUS 15*20GB = 300GB) v silnej prevádzke.

    EDIT: dam to este aj sem: nasiel som este zoznam blacklistovanych IP a dovody (som toto nepoznal…) ;) :

    http://blacklist.antik.sk/

    #131994
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    http://fup.antik.sk/ odtiaľ to mám
    o antik PLUS ani Standard som nikdy nepočul takže…

    #132003
    ervin11
    Účastník (Participant)

    no presne na tej fup.antik.sk stranke ked pozries, tak hned vlavo hore mas “Typ sluzby: Antik Standard” (aspon teda ja tak mam)

    #132008
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    hej, fakt mám tam standard.. aj tak neviem o inom :) veď majú len jeden typ za 540 alebo sa mýlim?

    #132017
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Tak som to prave telefonicky overoval u Antiku. Je to pravda, zvysil sa FUP na 100GB, netyka sa to len wireless pripojeni (t.j. rodinne domy a pod.). Pokial mas optiku alebo metalicke pripojenie, tak je to OK. :)

    #249272
    alenka1101
    Účastník (Participant)

    prosím môže mi niekto poradiť, čo znamená koeficient:5 v slabej prevádzke ( 00.00 – 07.00 hod. ) ???…znamená to, že stiahnuté dáta v tomto čase sa delia piatimi ???…nerada by som presiahla povolený limit…ďakujem :-)

    #249273
    Lens
    Účastník (Participant)

    Patrik: tie tvoje komenty mi teda pomohli….
    alenka 1101: prave naopak. Je to v noci. koeficient jee x5 cize namiesto 10GB je to 50GB (takze ani co pocotal ervin nie je uplne pravda.

    Ja som tiez spokojny aj ked som pripojeny len cez wifi. je to ta najlepsia alternativa ktora je tu mozna

    #249320
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Heh to si niekto dovoli mat FUP a este ho nasobit 5x? Hruza…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.