zaruka orange

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 32 )
  • Autor
    Príspevky
  • #70990
    murriik
    Účastník (Participant)

    zdravím,
    chcem sa opýtať, či nemá niekto z vás skúsenosť s reklamáciou iPhonu 3G/3GS v Orange-i teraz, keď ich už nemajú a čakajú na 4.
    zaujíma ma či ešte funguje výmena kus za kus, alebo ako inak budú teraz riešiť záručné opravy?

    #222869
    ViRPo
    Účastník (Participant)

    oni to posielajú do servisu a tam majú aj iphoe 3g aj 3gs …

    #222870
    Peko00001
    Účastník (Participant)

    Ide o to co budes reklamovat. Nie je celkom pravda ze ti vzdy vymenili kus za kus. Ja som mal iPhone v oprave pre cca3 mesiacmi. Reklamoval som 2 pixely a prasknuty kabel. Kabel vymenili a iPhon mi nedali novy ale vymenili mi displey. Orange.

    #222871
    denton
    Účastník (Participant)

    to ze nie su v predaji neznamena, ze v servise nemaju nejake kusy. Apple stale vyraba aj stare iPhony cisto pre servisy (vymena kus za kus). Ja som reklamoval iPhone 3G pred mesiacom a dostal som uplne novy

    #222873
    palo s.
    Účastník (Participant)

    Rád by som podotkol, že v ORANGEi je treba dávať pozor na to kto reklamuje. Pokiaľ si niekto kúpi ich telefón z druhej ruky, môže mať problém s uplatnením záruky, lebo nie je ich registrovaným zákazníkom. Tomu sa dá predísť jedine notársky overeným podpisom kúpnej zmluvy a prevodom reklamačného práva. Preto si dávajte pozor, keď sa vám bude niekto snažiť predať čerstvo vybraný phone z ORANGE aj so “záručným listom”. Treba ísť k notárovi, lebo inak záruka v pomaranči neplatí.

    #222881
    murriik
    Účastník (Participant)

    palo s. si si istý? bol som sa pýtať v predajni, tam mi povedala že nezáleží kde bolo zariadenie kupované, že ho vyreklamujú v každej orange predajni.
    trochu si ma znepokojil, lebo som nedávno kupoval iphone v záruke ešte rok .. no na záručnom nieje meno, adresa ani nič, len IMEI, tak neviem či tiež treba kúpnu zmluvu, preto sa pýtam

    #222887
    tomasno1
    Účastník (Participant)

    nezalezi kde bol kupeny, ale zalezi kto ho kupil. Ja som skusal vo viacerych predajniach a vsade chceli aby reklamoval ten clovek, kto si ho bral na pausal.

    #222888
    rixi
    Účastník (Participant)

    to palo.s: ale to by sa nemalo tykat kupy iphonu za nedotovanu cenu, pretoze vtedy ich nezaujima kto to kupuje a ci je ich zakaznikom. podobne ako murriik, zarucny list nemam napisany na meno, ale len na serial. cislo vyrobku.

    #222890
    Anonymný
    Neaktívny

    Podla mna to je jedno lebo ide o to, ze oni nemaju ako vediet, ze si ho neukradol, ale od niekoho kupil … s tym notarom je to pochopitelne – buzeracia, ale ma to istu “logiku” :D

    #222894
    Xorpi
    Účastník (Participant)

    Mňa by zaujímalo, pri akom type reklamácie vymieňajú napríklad kus za kus. Ja mávam občasné problémy s prijatím hovoru. Volajúcej strane som nedostupný, pritom u mňa sa zobrazuje full pokrytie signálu 3G. Nezáleží na lokalite a simkarte stáva sa mi to bars de. iPhone som nemal nikdy JB. Dokonca som mal chvílu vymenenú druhú simkartu s iným číslom (obe nové, 3G simkarty od Orange!).

    Už sa mi stalo, že to bol dosť dôležitý hovor a nemohli sa mi dovolať. A ani ja, keď som súrne potreboval. iPhone mi nepadol, nenamočil som ho a podobne. Aké mám právo na záručný servis? Plánujem tam ísť na jeseň keď víde iOS 4.1 či to nevyriešili aktualizáciou basebandu… pri klasike 4.0.2 alebo zatiaľ v bete iOS 4.1 to u mňa nevyriešili…

    Nejaké podobné skúsenosti? iPhone 3GS, Február 2010

    #222900
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @Xorpi
    V kazdej “normalnej” krajine by ti to asi vymenili. Obavam sa vsak ze u nas to bude 30 dni na reklamacii a potom ti to vratia s tym ze “zavada sa neprejavila” a este budes rad ked ti nedaju preplatit neopravneny servis. Proste slovenska klasika :-/

    #222903
    palo s.
    Účastník (Participant)

    Pokial viem, tak presne toto robi minimalne 50% 3GS telefonov. Vlastne 100% tych co poznam. Lebo z mojho okolia ma 3GSku iba moj brat a viem, ze sa mu casto (cca. 20% pokusov) neviem dovolat. Takze to nie je orangeom, ale telefonom. Po update na iOS 4.0 mu to pada a je to pomale. A to ma oficialny telefon, ziadne JB.

    #223049
    murriik
    Účastník (Participant)

    dnes som bol v orangei, a milá pani ma ubezpečila, že nieje problém s uplatnením záruky i keď mám telefón kupovaný z druhej ruky a navyše z iného mesta.
    hovorila, že problém by nastal, keby s ním chcem odstúpiť od zmluvy, alebo keby už nemajú súčiastky na výmenu, resp. náhradné iphony, čo problém neni, pretože ako spomínal niekto predo mnou v ppi ich majú.

    #223050
    icefire
    Účastník (Participant)

    murriik tak to si jeden z tisica. Ked je z druhej ruky, reklamacie skoro nikdy neberu… Inak ked vam vypadava signal, je to uplne normalne v 2G sieti, vtedy sa telefon napaja na data a vam sa neda jednoducho dovolat, bud len hlas alebo data.

    Vypnite si cez fake vpn vsetky prenosy.

    #223059
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @icefire
    fake APN nie VPN :)

    a na iOS4 to uz netreba. Priamo v systeme je on/off button na data

    #223065
    tomasno1
    Účastník (Participant)

    @murriik: tak to by som chcel vediet kde ti to povedali. ja som skusal asi v 6tich predajniach a nikde som nepochodil, dokonca som to zistoval u kamosov co robia v Orange a nedalo sa to nijako.

    #231147
    Knight
    Účastník (Participant)

    @palo s.
    Keď máš od notarsky overenú kúpnu zmluvu,uznajú ti v Orange reklamáciu? Ako má vyzerať tá kúpna zmluva a prevod reklamačného práva?

    #231150
    termix
    Účastník (Participant)

    Ja by som povedal ze ti staci len plna moc na vsetky prave ukony tykajuce sa reklamacie iphonu..ale to je len moj nazor :)

    #231159
    wlamik
    Účastník (Participant)

    z právnej stránky ti naozaj stací tá plná moc na reklamaciu iphonu podpísaná clovekom od ktorého ju dostávas ( ty sa tam podpisovat nemusís aj ked tetusky v Orange ti urcite budu tvrdit ze hej, ale fakt nemusis je to jednostranny pravny ukon)

    #231172
    Knight
    Účastník (Participant)

    Takže mi stačí obyčajné splnomocnenie? Diky za radu.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 32 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.