Zamŕza mi na IPAD2 internet prečo?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Zamŕza mi na IPAD2 internet prečo?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 28 )
  • Autor
    Príspevky
  • #81172
    Adina0501
    Účastník (Participant)

    Ahojte všetci prednedávnom som si kúpila IPAD 2, super vecička, ale neviem prečo mi stále zamŕza IPAD 2 pri surfovaní cez SAFARI, tak vydržím surfovať 5 min. a potom musím vypnúť úplne IPAD 2 a znovu zapnúť a takto sa to točí dookola, mám internet cez káblovku WIFI pripojenie OPTIK od t-comu a teraz neviem v čom je problém, či je IPAD2 tak citlivý na WIFI sieť a prípadne výkyvy signálu, alebo je chyba priamo v IPADE 2 v softvére, poradí mi niekto kto tu už má s tým skúsenosti, prípadne či to reklamovať, alebo čo vlastne s tým, lebo stále vypínať a zapínať IPAD 2 ma fakt nebaví.

    #285279
    suley
    Účastník (Participant)

    tipujem to najskor na problem s routrom

    #285280
    mahomo
    Účastník (Participant)

    aky mas OS? 5ku alebo 4ku?

    skusala si aj iny prehliadac?

    najskor by som to riesil, vymazanim cache pamaete safari, ak nepomoze tak restore iPad a potom sa uvidi co dalej.

    nic ine ma momentalne nenapada :)

    #285287
    Adina0501
    Účastník (Participant)

    ahoj Mahomo kedže sa tu nedajú posielať priamo súkromné správy členom teda aspoň som takú možnosť neobjavila, poraď mi ako zistím či mám OS 5 alebo 4, ako si môžem nainštalovať iný prehliadač, momentálne mi v ITUNES dalo možnosti update software, ale nedôjde to do konca, stále hlási nejakú chybu,cache v safari som vymazala, ale restore iPad tiež neviem ako urobiť, díky za rady, inak router máme BELKIN.

    #285290
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    Kamarat mal tiez tento problem a nevedeli sme ho vyriesit,az potom som zistil ze nevedel vobec o nutnosti vypinat aplikacie,s naucenim sa tejto “novinky” uz mu nikdy nezamrzol :D ak si nahodou aj ty tento pripad, dva krat stlac home button,na dolnej liste zacni vypinat aplikacie tym ze na nich podrzis prst postlacas Xka

    #285295
    Adina0501
    Účastník (Participant)

    ahoj eFkoOO dík za radu vyskúšam, home button predpokladám že máš na mysli ten jediný gombíček ktorým sa vlastne zo všadial vraciam, akurát, keď to stlačím napríklad pri hrách sa mi zobrazia x-ká ikonky sa začnú triasť a keď na ne kliknem tak sa ma spýta či ich chcem vymazať.

    #285304
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    ale nie na ploche, treba dva krat stlacit (akoby zo spodu sa ti vysunie taky panel, jeden riadok aplikacii na ciernom pozadi, posuvny vpravo a vlavo, tam treba “povymazavat” aplikacie- teda povypinat, ale postup je rovnaky ako pri tom, co sa ta opytalo ci ich chces zmazat)

    #285306
    raul
    Moderátor

    adina: nic nepocuvaj, radia tu hluposti :)

    Podrz spolu aj home (to dole) a aj wake/sleep (to hore) tlacitko naraz tak dlho, kym sa nezobrazi na nom logo apple. On sa medzitym aj vypne, takze, drz dalej az kym sa to logo nezobrazi. Potom pusti. To je taky kompletny restart. Ak ti to nepomoze, tak potom len restore.

    Pripojis ipad k macu/pc, spustis itunes a kliknes na restore. Pred tym si vsetko zazalohuj.

    #285314
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    raul:ako mozes vidiet podla jej prispevku, o vypinani apps v multitaskingu nevedela, dam ruku do ohna za to ze je to jej problem ;) s restorom sa vobec nemusi trapit

    Adina:to co napisal raul je krajne riesenie, vyskusaj najprv tu moju radu, som si isty ze to je tvoj problem, povypinaj tam vsetko a vyskusaj :) totizto tie aplikacie otvorene ti tam ostanu aj po restarte

    #285315
    Adina0501
    Účastník (Participant)

    Ahojte chalani, tak myslím, že ste mi všetci svojimi radami postupne pomohli Raul ten restart som robila pravidelne lebo len po ňom som mohla opäť surfovať na nete, nestačilo vypnúť do pohotovostného stavu, ale dosť to otravovalo, keďže to bolo veľmi často, to o tom dvojkliku na home button som ani netušila, ale nakoniec som urobila restore cez itunes, lebo nešiel urobiť ani update a internet zatiaľ ide už je tomu 30 minút a nezamrzol, tak dúfam, že mu to vydrží, zabudla som zálohovať len jednu hru našťastie bola free a ostatné bolo v zálohe, neviem teda či treba niečo aj stlačiť ja keď pripojím ipad2 k pc a spustím itunes tak sám sa synchronizuje tak predpokladám že aj zálohuje dáta, lebo nič nezmizlo. Neviem teda ako je to napr. s platenými aplikáciami lebo plánujem nejaké chytľavé hry angry birds….., ale predpokladám že postup zálohovania bude rovnaký.

    #285319
    raul
    Moderátor

    vyborne adina, myslim, ze ti to vydrzi. Ak nie, tak potom to moze byt este hw chyba…

    efkoo:: ok, si ju naucil nieco nove, ale problem tym sposobeny jednoducho byt nemohol, resp nemal by.
    Ak restartuje ipad a po 5 min zamrzne, tak to nie je aplikaciami v MT. Takisto, aj keby ich mala sto, ipad tie posledne nakoniec vypne, takze ani toto to nemohlo sposobovat. Urcite, mohla tam byt chyba, ale to riesie prave restore.

    #285321
    Adina0501
    Účastník (Participant)

    eFkoOo: ešte raz díky za super info, ten dvojklik budem určite používať, keď som išla podľa teba tak sa mi na tom spodnom riadku zobrazili mínuska v červenom krúžku pri každej ikonke, pritom som naschvál prerušila hru, ale nezobrazilo mi že je zapnutá aj pri nej bola mínuska, predpokladám že znamienko plus alebo x by malo značiť že hra je zapnutá a znamienko mínus že je vypnutá, najväčšia sranda je že keď som ipad2 kupovala, tak mi predajca na otázku či je k tomu aj návod povedal, že ovládanie ipadu2 je tak jednoduché a intuitívne že to pochopí každý debil……. No neviem, ale pri týchto všetkých krokoch si myslím, že aspoň nejaký návod mohli priložiť keďže ten na nete má vyše 170 strán.

    #285323
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    raul: kamarat si ho kupil v juli a do pondelka o tom nevedel, mal tam celu svoju “historiu” a Safari mega sekalo

    adina: Xka som len tipoval, pisal som to od brucha, z pamati, su to Minuska, vsetko co mas v tom dolnom riadku je spustene, preto VSETKO treba vypinat, ked si v hre a len stlacis to tlacidlo, dostanes sa na hlavnu plochu ale hru si tym nevypla, len ostala spustena na pozadi. neukaze sa ti tam len aktualne spustena aplikacia, aby si aj tu zatvorila musis ist na “plochu” a az nasledne tu aplikaciu vypnut

    #285325
    Adina0501
    Účastník (Participant)

    Raul: aj tebe díky za info, myslím, že ten restore najviac pomohol, nabehli mi dokonca aj nejaké nové ikonky čo som nemala cloud, potom taká zelená s obláčikom správy, potom kiosk, pripomienky…..super….. takže ešte raz díky všetkým.

    #285326
    Adina0501
    Účastník (Participant)

    eFkoOo: ok budem všetko vypínať teda aj ikonky s názvami itunes,appstore, fotky…… dúfam,že to nevypnem navždy …….

    #285327
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    tak to robia aj s mobilmi – ano samozrejme je tam navod aj v slovencine
    aj by mal byt, myslim, ze je to v zakone, ale navod tam je len po anglicky alebo nie je vobec

    #285330
    Adina0501
    Účastník (Participant)

    Veru nie je k tomu žiadny priložený návod, teda aspoň ja som ho nemala, len taká malá biela krabica bez nadpisov, ale je to asi typické pre Slovensko, keď som kupovala navigáciu, tiež k nej nebol návod, musela som si ho vytlačiť z internetu tiež mal okolo 150 strán.

    #285335
    poper
    Účastník (Participant)

    na ploche (×) je vymazat aplikaciu, v paneli (po dvojkliku) je (-) na vypnutie aplikacie

    #285336
    poper
    Účastník (Participant)

    este toto
    mas predsa multitouch gestures
    http://goo.gl/s2jZu

    #285370
    raul
    Moderátor

    a takisto si pokojne nieco precitaj na http://www.macblog.sk napr o iOS 5 – to je to, co sa ti tam nahralo pri restore :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 28 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.