Zaloha dat na Mac-u z Utility macOS

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Zaloha dat na Mac-u z Utility macOS

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #549233
    PetraS
    Účastník (Participant)

    Ahojte,
    Prosim vas stala sa mi taka vec na mojom macu, ze sa mi v noci zacala instalacia noveho macOS, ale instalacia sa nemohla dokoncit, lebo mi vypisuje, ze mu chyba 2gb miesta. V servise mi odporucaju preinstalovat a vsetko vymazat, ale velmi nerad by som prisiel o vsetky videa z dovoleniek a fotiek. Je mozne nejako zalohovat data z disku, aj ked viem maximalne otvorit Utility macOS pomocou cmd+R? Ta instalacia sa mi nechce ani dokoncit, ani spustit Mac. Proste max, co viem dosiahnut je Utility macOS. a tam 4 klasicke moznosti. Prosim, vie mi niekto poradit ako prehodim data na externy disk? Dakujem

    #549236
    spydy
    Účastník (Participant)

    Ahoj, ja by som skúsil pripojiť mac ako exerny disk k inemu macu (Target Disk Mode). Pri reštarte tlačítko T. Tým by si sa mohla dostať k obsahu disku a si ho niekde nakopírovať.

    #549242
    PetraS
    Účastník (Participant)

    Ahoj spydy,
    dakujem skusila som, ale ukazuje mi to iba logo USB pripojenia a nejaky blesk (asi prud). Neda sa na to kliknut, alebo to otvorit :(

    #549244
    spydy
    Účastník (Participant)

    Dodržala si tento postup?
    https://support.apple.com/sk-sk/guide/mac-help/mchlp1443/mac

    Ked mas tu ikonku na Macu tak ho musis pripojit k druhemu macu ako externy HDD, nato je potrebny samozrejme specialny kabel. Nenapisala si aky model Macu mas (iMac, MacBoookPro, MacBookAir …).

    #549246
    PetraS
    Účastník (Participant)

    Mam doma ten pokazeny Imac (2017) a este jeden MacBookPro(2015) z ktoreho teraz fungujem. Ale ten pokazeny Imac ma 1TB disk a MacBook Pro iba 256Gb. bude sa to nejako dat, ze by isla iba nejaka cast zalohovat? kebyze to prinesiem ku kamaratovi, on ma 2TB disk tiez IMac, islo by to prehodit?

    #549248
    spydy
    Účastník (Participant)

    No zaklad je to uspesne prepojit, aby si v tom druhom Macu videla svoj stary ako dalsi disk. Potom by si sa mohla dostat k jednotlivym zlozkam ako Libraries, kde mas napriklad fotky atd. Ty si to kludne mozes vykopirovat aj na externy HDD.

    Ale zaklad je to uspesne prepojit. Toto ti mohli poradit aj v servise.

    #549250
    PetraS
    Účastník (Participant)

    na to ale potrebujem ten specialny kabel,vsak? Ty vies prosim ta ako sa vola, alebo ako vyzera? Kupila som si novy externy zalohovaci disk LACIE 5TB, ale na neho mi nechce reagovat, ked ho pripojim klasickym USB kablom k MAcu. Ked ho ale pripojim k MacBook-u, tak sa ma hned spyta, ci chcem vytvorit zalohu Time maschine. Ale na ten pokazeny IMac, ked ho pripojim, nechce mi to fungovat :(

    #549252
    spydy
    Účastník (Participant)

    Postup je v tom linku co som prilozil, je to tam zrozumitelne napisane. Jedna sa o kabel Thunderbolt (Thunderbolt 3 (USB‑C) ).
    Medzi kompatibilnymi zariadeniami by si si mala najst aj svoje Mac-y:
    MacBook Air (Retina, 13″, 2020)
    MacBook Air (Retina, 13″, 2018–2019)
    MacBook Pro (16″, 2019)
    MacBook Pro (13″, 2016 und neuer)
    MacBook Pro (15″, 2016-2019)
    iMac (Retina 4K, 21,5″, 2019)
    iMac (Retina 5K, 27″, 2019)
    iMac (Retina 4K, 21,5″, 2017)
    iMac (Retina 5K, 27″, 2017)
    iMac Pro (2017 und neuer)
    Mac Pro (2019)
    Mac mini (2018 und neuer)

    Najlepsie ak zajdes do nejakeho “Apple shopu” a tam ti poradia.

    Neda mi to nenapísať, ale máš iMac s 1TB úložiskom (cca 1000 GB dát), a pre inštalačku ti chýbajú 2 GB? Keď sa zamyslím nad tým koľko asi bude potrebovať inštalačka cca <10GB tak si fungovala na 990 GB, to ťa už Mac musel informovať, že máš plný disk. Čistá nezodpovednosť!

    Nehovorím už o zálohovaní.

    #549254
    PetraS
    Účastník (Participant)

    to ano, priznavam, ze ma viac krat upozornil, no napriek tomu som nepredpokladala, ze zacne instalovat novy softwer bez prepocitania si dostatocneho mnozstva miesta na disku. Tam apple celkom zlyhal. Instalacia nemala zacat. Ale pravda je, bola som upozornena viac krat. Dakujem ti za rady. Napisem ti este urcite, ked sa mi to podari dokoncit, resp, ked budem mat ten kabel. Zatial ti dakujem moc :) Uz mam novy externy disk, vytvorim si hned zalohu a to iste na MacBook-u. Ucime sa cely zivot…

    #549262
    PetraS
    Účastník (Participant)

    Spydy, prave som zistila, ze ten moj MacBook je 2014 rocnik, takze potrebujem kabel Thunderbolt 2. Hladam ho na nete, ale nie je mozne taky najst, da sa to pravdepodobne asi len cez redukciu USB-C (Imac) a Thunderbolt 2 (2014 MacBook) a k tomu este kabel Thunderbolt 2 – Thunderbolt 2. myslis si, ze by sa to dalo spravit aj cez kabel Mini Display Port – USB C? Vyzera rovnako, ale neviem, ci by mi prenieslo tie data.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.