zalepiť web kameru

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 52 )
  • Autor
    Príspevky
  • #100312
    Majcoo5455
    Účastník (Participant)

    dočítal som sa na internete, že je lepšie si na notebooku alebo tablete prelepiť web kameru čiernou páskou… myslíte že to je potrebne aj na ipad alebo iphone ?
    čo nato hovoríte je aj ipad alebo ine zariadenie od apple takto napadnutelné ?

    #383297
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Ja ti neviem kamo. Ale paska neuskodi. Mam ju aj na MBP aj iPade Air, special po Snowdenovi

    #383305
    P1x3L61
    Účastník (Participant)

    Ja mám webkameru tiež prelepenú na ntb, ale na iPhone nie, dajako mám voči Apple dôveru (zatiaľ)

    #383308
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    Mas pocit ze niekto potrebuje vidiet ako si doma “upratujes izbu” alebo vyraz tvare ked si precitas spravu na whatsapp?

    #383310
    vlado_bb
    Účastník (Participant)

    Ak nie si milionar alebo mafian, si kazdemu lahostajny :)

    #383311
    P1x3L61
    Účastník (Participant)

    Nájdete kopu správ ako boli sledované milióny ľudí, napr. cez webkamery hneď po prihlásení do služby yahoo…
    A celkom mi vadia tieto ľahostajné poznámky ako sa všetci zmieria s tým, že ok, tak nech nás sledujú… Mne by vadilo aj keby ma niekto sledoval ako upratujem..
    1984.

    #383312
    weritass
    Účastník (Participant)

    :D :D boze vy paranoici :D… kazdy ma u svojej prdele co robis vo svojej izbe… nezaujimate ani mna nie to este nejakeho mafiana… naco by mu to bolo? aby si lestil bambus na vsm xichte? ste kazdemu u prdele… vzivote si neic na webku nedam

    #383313
    vlado_bb
    Účastník (Participant)

    weritas: mas uplnu pravdu, ale vysvetluj to paranoikom

    Pre ostatnych – nehovorim, ze by mi nevadilo, ak by niekto sledoval, ako si upratujem izbu. Hovorim, ze na 99,99999 percent to nikto nerobi. A ta miziva pravdepodobnost co chyba do 100 mi nestoji za to, aby som sa babral s nejakou lepiacou paskou.

    #383318
    pukalovic
    Zablokovaný

    Ano, rozne socialne siete na “sleduju” a informacie predavaju. Lenze, my ludia si ani neuvedomujeme, kolko informacii poskytneme facebooku ako na podnose. Ved si zoberte: videa, fotky, check-iny, zdielanie polohy, chaty, like, komenty … Facebook si na zaklade toho vie spravit priblizny obraz aky je to clovek a tak mu napr. poskytnut taku alebo hentaku reklamu. Este horsie je to, ak ste v stave opilosti a pod. hlavne vo vyspelej EU mozte za taky status dostat padaka. Ak si spomeniete na tu aferu s moderatorkou RTVS, napisala ze by mali postrielat ciganov co kradnu a za to dostala vyhadzov. Z toho celeho teda tolko, ze nie je dobre, ze nas sleduju ale ovela vacsia cast uniku informacii je dobrovolna zo starny uzivatelov.

    #383323
    iTuxx
    Moderátor

    ak nemam ciernu izolacnu pasku, mozem pouzit aj obycajnu lepiacu pasku? Aku hrubku? Ak pouzijem izolacnu, tak textilnu, gumovu alebo vulkanizacnu? Pripadne, da sa pouzit aj ta zeleno zlta? S akym el.odporom by som mal tu izolacku kupit? Kolko metrov bude stacit? Kde sa da kupit najlacnejsie? Kludne odporucte aj nejake papiernictvo. Zevraj v Pohronskom Ruskove maju dobre pasky. Nejake tipy?

    #383324
    P1x3L61
    Účastník (Participant)

    iTuxx : izolačná páska niekedy zle drží, takže ti skôr odporúčam použiť samolepiaci papier, vo FaxCopy máš na výber rôzne farby, aby ti mohol ladiť napríklad s pozadím na ploche. Každopádne ti odporúčam vlasnoručnú úpravu samolepiaceho papiera do tvaru trojuholníka, do ktorého môžeš nakresliť oko na štýl Illuminati.

    Takisto si môžeš objednať rôzne nálepky na toto určené, alebo špeciálnu krytku – http://www.c-slide.com/wp-content/uploads/2013/12/webcam_cover_Security_Pack.jpg

    Pridávam fotku, ako som to vyriešil ja na mojom iPhone a odporúčam tak učiniť každému. http://www.stuff.co.nz/content/dam/images/h/v/6/q/1/image.related.StuffLandscapeSixteenByNine.620×349.hv6q2.png/1387750196649.jpg

    #383325
    M@thew
    Účastník (Participant)

    Ako sa chránite voči satelitom? Prípadné odpočúvanie Vojenskou spravodajskou službou?

    btw odporučím http://bit.ly/1nF68ba . Good kaufen!

    #383326
    iTuxx
    Moderátor

    P1x3L61: parada, dakujem za vycerpavajucu odpoved. Tvoje riesenie sa mi pozdava asi najviac. Aj dizajnovo, aj prakticky. Vies mi taku sikovnu pasku predat? Ja si to nebudem vediet tak presne vystrihnut.

    M@thew: ja mam na hlave alobal. Teda taku baretku, ale z alobalu. Je to sice dostacujuce riesenie, ale obcas uz zacinam pocitovat, ze to zacina prerazat aj ten alobal. A navyse, cim viac alobalovych prvkov mam na sebe, tym viac sa tmavsi spoluobcania po mne zacinaju obzerat. Takze ide o to, najst kompromis ochrana pred satelitmi/bezpecnost na ulici.

    #383335
    P1x3L61
    Účastník (Participant)

    iTuxx : samozrejme že by to šlo. Je to špeciálny typ pásky, ktorý krásne drží na tomto type povrchu, nevytvára bublinky a čo viac – Môžeš ju odlepiť, umyť, a znovu nalepiť! Jony Ive to síce popiera, ale konšpirácie jasne nasvedčujú, že za dizajnom tejto vysokokvalitnej pásky stojí práve tento muž. A ako to už býva, za kvalitu sa platí, ale 5cm tejto odolnej pásky predávam (ako predajca z prvej ruky priamo z Foxconnu) za úžasných 39,90,- Ak si pásku ale objednáš do 30 minút od tejto ponuky, získaš úplne zadarmo, opakujem, úplne zadarmo takúto čiapku proti satelitnému odpočúvaniu pre domáceho miláčika (koľkokrát vidia veci, ktoré by nemali, však? ) : http://static.animalpolitico.com/wp-content/uploads/2012/04/Cat-protect.jpg

    #383336
    iTuxx
    Moderátor

    to snad nemyslis vazne! len tak lacno??? nie je to kopia? Ta cena je fakt podozrivo nizka…
    a ta ciapka je dokonca prakticka a splna aj prisne normy BOZP z kategorie bleskozvody, tento komplet proste nemoze byt taky lacny. Co je za tym???

    #383338
    P1x3L61
    Účastník (Participant)

    Ospravedlňujem sa, nastala tlačová chyba v desatinnej čiarke. To je hneď na prvý pohľad jasné že tak lacné to byť nemôže. Cena je 399,00,- No v týchto chvíľach som sa dozvedel o verzii “s”, ktorá je vlastne taká istá, ale o 1 celý centrimeter dlhšia, a cena ostáva stále výhodná – iba 599,90,-

    Odporúčam všetkým, kompatibilné aj so Sam-Kim-čungom. Objednávať môžete na adrese no@nekup.to

    #383341
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Neviem prečo si z toho robíte prču. To ste fakt nečítali 1984?
    Myslím, že niektoré veci dnes už presahujú aj Orwellovu predstavu.
    A po niektorých správach ako o novom update na FB Appku čo má vyjsť, ma až mrazí.
    Hoci, nemám tie kamery prelepené. – zatiaľ

    “The new software, which will be available via an updated App Store app on iPhone and a Google Play app on Android, will work in tandem with your smartphone hardware’s microphone. Facebook is said to be integrating the feature so Facebook users can more easily share what music they are listening to or what TV show they are currently watching to their Timelines.”

    Big Brother is watching you.

    #383343
    Hajo
    Účastník (Participant)

    neni to tak ze kamera na Macbooku je HW prepojena s tym zelenym LED a zdrojom napajania. Teda nieje mozne zapnut kameru bez toho aby to svietilo?

    BTW:. Zastavam nazor naozaj je to prehnana paranoja. Ano, ak niekdo chce tak nas moze lahko sledovat, spionovat aj za pomoci nasej techniky. Ale uprimne, ak sa budu pozerat, velmi rychlo zistia ze moj zivot nieje nicim pre nich zaujimavy a prestanu sa pozerat.

    Co sa tyka ocipovania, treba si tiez davat pozor. Clovek nikdy nevie kedy pridu Jastery, teda pokial nieje v spojeni s Astarom Seranom ktory vas zarucene ochrani.

    BTW2: Ako chcete aby vas Astar ochranil, ked vas nemoze sledovat cez VAMI prelepenu kameru :D

    #383351
    bawy
    Moderátor

    KAŽDA kamera je prepojená s LEDkou pre prípad náhodneho sledovania, LED vždy indikuje že sa kamera používa a že je aktívna, je až tragikomické ako sa niektorí ľudia boja sledovania a podobne…boja sa len tí, ktorí niečo skrývajú, ano na FB človek stráca súkromie, rovnako ako keď si sadne do baru a naladuje sa pivami a kecá okolo seba….a tiež sa človek neprelepí keď ide po banany do obchodu ako mumia len preto aby ho niekto – nikto nesledoval… odporúčam menej robi’t veci za ktoré sa (pri odhalení) môže človek hanbiť a tieto myšlienky rázom skončia.

    #383354
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Tato tema by sa mala zavriet. Nepaci sa mi ako tu niekto siri paranoju ale rovnako sa mi nepaci ani to ako sa to tu bagatelizuje. Skratka to sem nepatri a hotovo.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 52 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.