Zabránenie uspatia notebooku po zatvorení?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Zabránenie uspatia notebooku po zatvorení?

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56193
    Lenka
    Účastník (Participant)

    Mam obycajny MacBook biely a ked ho zavriem tak by som chcela aby napriklad hral dalej hudbu. Neni na to nejake nastavenie alebo program?

    #116424
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Lenka: da sa to nastavit pomocou roznych programov .. ale nedoporucujem ti to .. na kolko notebook sa prehrievaju a znacna cas tepla sa odvadza z vrchnej casti notebooku, ako je klavesnica .. takze ak ho zavries a bude bezat .. moze to poskodit tvoj HW.

    #116433
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    určite? čo napríklad oficiálny návod ako napojiť externý display zatvoriť mb a prebudiť zo spánku na externý (a mb je zaklapnutý) asi by nedávali návod na niečo čo to môže poškodiť či áno?

    #116451
    Lenka
    Účastník (Participant)

    Tommy_Verceti : uff no to mi vela povedalo co si napisal :D nieco jednoduchsie nie je?

    #116452
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    Lenka to bola reakcia na Donalda, že apple oficiálne pri využití externého lcd povoľuje prevádzku zatvoreného MBP takže by nemalo hroziť nič a tým pádom by malo byť v pohode aj keď nepoužívaš externé lcd len chceš aby išiel ďalej… konkrétne riešenie neviem ešte som to nepotreboval… a čo tak nechať otvorený a iba vypnúť obrazovku? resp. stiahnuť podsvietenie úplne?

    #116456
    jurosik
    Účastník (Participant)

    ak by sa to aj dalo pomocou nejakeho programu spravit, nerob to, pretoze ako ti napisal Donald, MB sa ti chaldi ce klavesnicu, a ked budes mat MB zavrety, teplo bude posobit na kristaly LCD tvojho displeja a mozu ho casom poskodit…

    #116461
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Tommy_Verceti: ziadny notebook (pokial nie je nejak specialne konstruovany) nie je stavany na taku zataz, aby mohol fungovat pri zatvorenom display. Nejedna sa len o Apple notebooky.

    #116468
    Jalko
    Účastník (Participant)

    DoNaLd, kazdopadne, to co vravi Tommy_Verceti ten stroj vazne urobi. ak to moze poskodit system, pride mi divne, ze na to super os tak zareaguje :)

    ale inak kolega pouziva takto zavrety book ibm ako “skrinku” k externemu monitoru uz zopar rokov a este sa mu to nerozlialo

    #116476
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=86286 a toto zverejnili aby mali reklamácie??????????

    #116481
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Vela ludi to tak ma, ze funguje s externym monitorom a MB maju zavrety. Ake to moze mat nasledky pri dlhodobej aplikacii, to neviem… Ale sam by som pravdepodobne pri niekolkohodinovej praci MB nechal otvoreny.

    Tu mate priklady:
    http://www.youtube.com/watch?v=NGWJKYIGYmU – zatvoreny
    http://www.youtube.com/watch?v=WFtas50Vooc – otvoreny

    #116496
    Mac
    Účastník (Participant)

    Ach ľudia, nič sa nestane, pochopte. KLávesnicou sa nasáva chladný vzduch, nie naopak! Teplý sa odvádza samozrejme cez štrbinu pri kĺbe displeja. Štrbina pri kĺbe odvádza vzduch dvoma smermi, hore, na displej a dole – dozadu za dislej. Ak sa MB zatvorí, odvádza teplý vzduch iba za Displej (zavrite a pozrite sa na zadnú stranu), pretože vývod na displej je zablokovaný kĺbom displeja. Takže ak sa MB zatvorí, displeju nič nehrozí (už pri zatváraní môžete vidieť ako kĺb blokuje štrbinu, stačí sa pozrieť). Ďalej ešte uvediem že ak MB zatvoríte, po celom obvode je cca 2mm štrbina medzi displejom a telom MB, prečo? Jednoducho aby mohlo pokračovať nasávanie chladného vzduchu cez klávesnicu.

    Všetko je vyriešené aby sa to dalo normálne používať, v apple niseu zasa až takí tupci…

    Dúfam že to už pochopil každý, ale tipujem že o týždeň sa to tu bude zasa rozoberať keď sa bude niekto pýtať na zapojenie externého monitora. Už ma táto téma unavuje.

    #116497
    ivan.m
    Účastník (Participant)

    Presne ako povedal Mac nado mnou. Nic sa nestane. Ja ti na tvoju otazku aj odpoviem. Program sa vola “InsomniaX”

    http://www.macupdate.com/info.php/id/22211

    Zial, zatial funguje iba pod Tigerom, pod Leopardom nefunguje.

    #116936
    Lenka
    Účastník (Participant)

    diki diki moooc :*

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.