Zablokovany Macbook Air 11″ – late 2010

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Zablokovany Macbook Air 11″ – late 2010

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    silence23
    Účastník (Participant)

neaktualne, zakaznik si prebral tovar

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

zlodej byt nemusis, ale otazka znie, ako sa Ti do ruk dostal? A preco sa nepokusis zadat do google seriove cislo pocitaca a pokusit sa najst, ci nie je hlaseny majitelom ako kradnuty a majitela kontaktovat?

silence23
    Účastník (Participant)

uzitocna rada, dakujem… vyriesila moj problem…

lopez453
    Účastník (Participant)

a teda ako si dopadol ?

silence23
    Účastník (Participant)

to bola ironia lopez

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

poskytovat rady niekomu, kto je potencionalny spolupachatel trestneho cinu, to by som musel byt na hlavu.

jigga1411
    Účastník (Participant)

Kupovanim kradnuteho zbozia podporujes zlodejov. Tu nepochodis.

iMartin
    Účastník (Participant)

Takže ty máš (ako tvrdíš) kradnutý MacBook a tu sa pýtaš ako ho odblokovať? Ak nie si zlodej (ako tvrdíš), tak sa snaž ho vrátiť, lebo inak tým zlodejom si.

shadower
    Účastník (Participant)

leda ze ho kupil, pripojil sa na net a zrazu bac :) a potom zistil ze predavajuci papiere nestratil, ani ich nemal :)

iMartin
    Účastník (Participant)

Alebo áno, odblokuj ho a zapni. Majiteľovi pípne iPhone s polohou jeho MacBooku…

jigga1411
    Účastník (Participant)

shadower.. ty si kupis pocitac za cca 500 E bez toho aby si ho spustil ..?

LackoB
    Účastník (Participant)
    odklizec
    Účastník (Participant)

Bylo by super, kdyby se podobne dobre dal zabezpecit i iphone/ipad. Momentalne staci restore a je po „find my iphone“.

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

odklizec, v principe by tomu nemalo nic branit, HW podpora na sifrovanie/desifrovanie je, stacilo by HW zakodovat flash pamat pre dalsi zapis a predtym ju vymazat (ako to je mozne uz teraz).

Silence: ak si notebook kupil z pofidernych zdrojov a nie si zlodej, urob to, co je spravne. Vyhladaj seriove cislo cez google a kontaktuj majitela. Inak sa stavas spolupachatel trestneho cinu.

A pre ostatnych: Nikdy nekupujte Mac bez riadnych dokladov. Original faktura, zarucny list, krabica, vsetko prislusenstvo.

silence23
    Účastník (Participant)

Jozko do google som ho zadal, zadaval som ho aj do viacerych databaz, no nikde nebol hlaseny… mac sa pouzival cca mesiac a po mesiaci sa zablokoval… ja som technik a nie majitel…

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

Tak ak nebol locknuty od zaciatku,ale neskor, je to jasne. Pripoj ho na siet a len cakaj.

huttman
    Účastník (Participant)

Zdravim, nejde nahodou o macbook air kupovany cca v xx.10.2010 v zilinskom ievolution?
    Vies mi poslat seriove na mail v profile?
    Mozno viem pomoct.

LackoB
    Účastník (Participant)

Jožko nechápem: ak nebol locknutý od začiatku tak je to jasné? Vysvetli mi to, dík.

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

lacko: Mac je mozne z bezpecnostnych dovodov zaheslovat na urovni EFI vopred (+ FileVault samozrejme) pre vyssiu bezpecnost. Tzn, ze ho mohol mat od majitela normalne, i ked je divne kupit Mac bez zapnutia, ze.

Ak bol zablokovany dodatocne, tak bol pouzity Find My Mac a zablokoval ho vlastnik cez internet, takze sa jedna o kradnuty mac.

Preto som napisal „tak je to jasne“.

LackoB
    Účastník (Participant)

Díky Jožko. Tiež som si myslel, že ho zablokoval po krádeži. Inak, čistá sviňa by to mohla urobiť aj tak, že predá normálne svoj počítač a potom ho zo špásu zabolkuje, neviem si predstaviť prečo by to robila, ale teoreticky to možné je, nie?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.