- Toto téma obsahuje 20 odpovedí, 10 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 years, 3 months od .
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Domov › Diskusné Fóra › Nezaradené › Zablokovany Macbook Air 11″ – late 2010
neaktualne, zakaznik si prebral tovar
zlodej byt nemusis, ale otazka znie, ako sa Ti do ruk dostal? A preco sa nepokusis zadat do google seriove cislo pocitaca a pokusit sa najst, ci nie je hlaseny majitelom ako kradnuty a majitela kontaktovat?
uzitocna rada, dakujem… vyriesila moj problem…
a teda ako si dopadol ?
to bola ironia lopez
poskytovat rady niekomu, kto je potencionalny spolupachatel trestneho cinu, to by som musel byt na hlavu.
Kupovanim kradnuteho zbozia podporujes zlodejov. Tu nepochodis.
Takže ty máš (ako tvrdíš) kradnutý MacBook a tu sa pýtaš ako ho odblokovať? Ak nie si zlodej (ako tvrdíš), tak sa snaž ho vrátiť, lebo inak tým zlodejom si.
leda ze ho kupil, pripojil sa na net a zrazu bac :) a potom zistil ze predavajuci papiere nestratil, ani ich nemal :)
Alebo áno, odblokuj ho a zapni. Majiteľovi pípne iPhone s polohou jeho MacBooku…
shadower.. ty si kupis pocitac za cca 500 E bez toho aby si ho spustil ..?
Bylo by super, kdyby se podobne dobre dal zabezpecit i iphone/ipad. Momentalne staci restore a je po „find my iphone“.
odklizec, v principe by tomu nemalo nic branit, HW podpora na sifrovanie/desifrovanie je, stacilo by HW zakodovat flash pamat pre dalsi zapis a predtym ju vymazat (ako to je mozne uz teraz).
Silence: ak si notebook kupil z pofidernych zdrojov a nie si zlodej, urob to, co je spravne. Vyhladaj seriove cislo cez google a kontaktuj majitela. Inak sa stavas spolupachatel trestneho cinu.
A pre ostatnych: Nikdy nekupujte Mac bez riadnych dokladov. Original faktura, zarucny list, krabica, vsetko prislusenstvo.
Jozko do google som ho zadal, zadaval som ho aj do viacerych databaz, no nikde nebol hlaseny… mac sa pouzival cca mesiac a po mesiaci sa zablokoval… ja som technik a nie majitel…
Tak ak nebol locknuty od zaciatku,ale neskor, je to jasne. Pripoj ho na siet a len cakaj.
Zdravim, nejde nahodou o macbook air kupovany cca v xx.10.2010 v zilinskom ievolution?
Vies mi poslat seriove na mail v profile?
Mozno viem pomoct.
Jožko nechápem: ak nebol locknutý od začiatku tak je to jasné? Vysvetli mi to, dík.
lacko: Mac je mozne z bezpecnostnych dovodov zaheslovat na urovni EFI vopred (+ FileVault samozrejme) pre vyssiu bezpecnost. Tzn, ze ho mohol mat od majitela normalne, i ked je divne kupit Mac bez zapnutia, ze.
Ak bol zablokovany dodatocne, tak bol pouzity Find My Mac a zablokoval ho vlastnik cez internet, takze sa jedna o kradnuty mac.
Preto som napisal „tak je to jasne“.
Díky Jožko. Tiež som si myslel, že ho zablokoval po krádeži. Inak, čistá sviňa by to mohla urobiť aj tak, že predá normálne svoj počítač a potom ho zo špásu zabolkuje, neviem si predstaviť prečo by to robila, ale teoreticky to možné je, nie?