XCode – Nocna mora

Domov Diskusné Fóra Nezaradené XCode – Nocna mora

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #65093
    M@rtin
    Účastník (Participant)

    Zdravim, par dni mam nainstalovany Xcode, ale zatial to je jedno velke sklamanie. Vedeli by ste mi pls. poradit, ako sa zbavit dvoch nasledujucich problemov, ktore mi znemoznuju akukolvek pracu v tomto programe?

    1) Ked dam vytvorit novy projekt, okamzita padne cely XCode, a musim ist Force Quit. Opakoval som to uz asi 6 krat.

    2) XCode pouzivam do skoly na trenovanie pascalu. Som nauceny, ze ak chcem sledovat priebeh programu, tak tesne pred posledny prikaz musim dat readln; Inac program skonci skor, ako si to vsimnem. XCode mi tento prikaz akokeby ignoruje, a napriklad zakladny program ‘hello world’ neviem spustit tak, aby som ho ukoncil ja sam.

    Nejake napady? A prosim vas, chcel by som robit iba v XCode a nie spustat to cez terminal. Moj ciel je naucit sa jednak pascal a aj Xcode, a nie metody, ako to obabrat. Dakujem!

    //10.5.8

    #177722
    MarcelM
    Účastník (Participant)

    No máš stiahnuté knihovňu pascalu ?

    readln pokial si pamatám nepomáha musíš použiť readkey;

    #177726
    M@rtin
    Účastník (Participant)

    Par dni dozadu som to uz mal spustene, program ‘hello world’ mi aj skompiloval, takze zrejme bolo vsetko v poriadku. Dnes som to spustil, a uz to nejde. Ani ked dam vytvorit novy projekt v inom jazyku. Vsetko padne. Z DVD Leoparda som este raz nainstaloval XCode, aj plugin z freepascal.org, ale stale nic.

    A k tomu ‘readkey;’ – to co? V osx su ine prikazy ako na windows, alebo ako to mam pochopit?

    #177747
    ivan.m
    Účastník (Participant)

    co to je za blbost, mne XCode nikdy nepadal (takmer). Rozhodne som musel robit ine kraviny aby sa nieco take naozaj stalo, nebude to tym pascal pluginom??

    Co keby si skusil kombinaciu Terminal+TextMate ?? Len tak pre skusku.

    #177766
    Anonymný
    Neaktívny

    podla mna riesit pascal cez xcode, je ako tvorit video z mobilu vo final cut. Fakt by si si usetril vela casu leby to supnes cez daku VM vo win (alebo daku emulaciu) a klasicky freepascal…. nestoji to za ten “skvely pocit” ze si to vytvoril v xcode… 5GB nastroj na tvornu v pascale…. Nepisem ti aby si tvoril v terminali ale v plnohodnotom IDE s napovedou a so vsetkym a s pascalom sa xcode nenaucis.

    #177792
    M@rtin
    Účastník (Participant)

    No, samozrejme ze od pascalu sa chcem dostat trosku dalej, takze XCode mi pripada ako ZATIAL zbytocny, ale niekedy v buducnosti ak by som s tym vedel robit, tak by to bolo fajn…

    #177794
    tyr
    Účastník (Participant)

    ja riesim pascal cez TextWrangler+Terminal. Mam naistalovany freepascal. Otvoril terminal a idem cez prikaz fpc nieco.pas Podla mna je to najlepsie riesenie :-)

    #177795
    M@rtin
    Účastník (Participant)

    Ale mne ide o to robit v XCode a nie hladat nahradne riesenia. Takze vas velmi prosim o pomoc s tymto…

    #177796
    ivan.m
    Účastník (Participant)

    Presne ako vravi tyr
    Ja som sa pascal nikdy neucil, ale ked mala skola vlastny gcc prekladac a museli sme pouzivat ten, riesil som to kombinaciou CyberDuck + TextMate + Terminal.

    CyberDuckom som sa vez SFTP pripojil do skoly, stlacil CMD+k nad suborom, ten sa nasledne otvoril v Textmate, tam som pisal. CMD+s ulozilo upraveny subor na disk v skole a ja som cez SSH, cez Terminal zkompiloval a pustil.

    Neviem preco by tebe kombinacia Terminal a TextMate (TextWrangler) mala vadit. Na zaciatky je to urcite lepsie ako XCode.

    #177797
    Glog
    Účastník (Participant)

    Vy ste ťažko iracionálni ľudia… Chce, aby to fungovalo v XCode, tak mu poraďte, ako na to, alebo mlčte. Typické macblog osadenstvo…

    #1465811
    Lukas Vavro
    Účastník (Participant)

    Ahoj, mám problem s xcode. Problem spočíva v tom že chcem vytvoriť program v c++ kde použivam knižnicu ncurses.h a napiše mi chybu “Error opening terminal: unknown.”. Najprv som si myslel že problem je v knižnici ale knižnicu mám nainštalovanú a malo by by všetko v poriadku. Problém je v tom že mi nechce spustiť terminál.

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.