Windows hry pod Mac OS?

Domov Diskusné Fóra Hry na Macu Windows hry pod Mac OS?

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55799
    RicCo
    Účastník (Participant)

    Mam taku otazku podarilo sa rozbehnut niekomu win hru pod mac os? Ale nemyslim parallels ani VMware mam na mysli taku vec ze na apple strankach som si nasiel demos & updates a stiahol som si subor, konkretne na baldurs gate 2 a hned pri spusteni suboru mi to vyhlasi error a vypne sa a to uz je asi 3 hra co mi to robi… mate s tym niekto skusenosti funguje Vam to?

    #113571
    Macker2
    Účastník (Participant)

    RicCO samozrejme ze hry ktore su urcene pod WIN (cize lajcky spustas ich “exe”) nepoju na Mac OSX. Pochop ze OSX je iny operacny system ako WIN.

    Hry sa robia pre Win pre PS pre Xbox pre Ninteno pre OSX atd. Cize ked chces hrat niaku hru tak musi byt pre OSX.

    Komercne titule pre OSX http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?nnmm=browse&mco=2E630EB&node=home/shop_mac/software/action_games

    #113574
    pedro
    Účastník (Participant)

    RicCo nechapem co myslis… stiahol si to na apple stranke..aky subor? .dmg? .exe? bolo to demo? iba update? aky presne error?

    #113577
    RicCo
    Účastník (Participant)

    ja chapem ze sa hry robia na ine OS a ze exe subor pod macom nespustim, ale mam hru pod win, presiel som na apple a hru pod win mam co zahodit a ist si kupit tu istu pre mac?

    ide mi o toto isiel som na apple stranku, konkretne: http://www.apple.com/downloads/macosx/games/demos_updates/baldursgateiishadowsofamn.html
    kde som si stiahol ten 5 MB subor a naivne som sa domnieval ze by to mohlo fungovat tak ze vlozis cd s win hrou a spustis tento subor ktory si z cd nainstaluje hru ale ta uz by isla pod os x.

    ale ked tak nad tym uvazujem tak to bude asi iba update s verzie 1.0 na verziu 1.1.1 ale potom je to dost sh*t ked si kupis hru a po case si kupis novy komp kde uz hru nespustis :(

    #113581
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    RicCo – spustis, cez Boot Camp.

    Mac je “novy komp”, na ktorom bezi Windows rovnako ako na hocijakom inom novom pocitaci. OS je tvoj vlastny vyber, nikto ti ho nevnucuje. Vybral si si sam OS, na ktorom nefunguju tvoje stare Windows hry. Takze vobec ju nemusis zahadzovat. Stazujes sa na vlastny vyber, alebo ako to mame chapat?

    Proste si nainstaluj Windows a hraj.

    #113583
    pedro
    Účastník (Participant)

    RicCo.. ano domnieval si sa naivne …aby som to prirovnal..kupis si hru pre PS2 a potom prejdes na XBOX a cudujes sa ze preco ti nejde, a ci si musis znova kupovat tu istu hru na novu konzolu…
    To ze si na mac mozes nainstalovat aj win je druha vec.

    #113597
    jurosik
    Účastník (Participant)

    na hranie pouzi crossover http://www.codeweavers.com/products/cxmac/

    #113601
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Prvom rade kto ta takto nahovoril aby si si kupil Macintosh na hranie. Pekne ta ožubal. Na hranie je Xbox ci PS ci Nintendo ale urcite nie Mac :-)

    #113609
    renad
    Účastník (Participant)

    Čitam túto diskusiu, možno mi poradíte. Idem kúpiť Macbook a plánujem tam mať aj Windows. Doteraz robím na PowerMacu G4 + Sonnet 1,2 GHz + 2 GB RAM + Sonnet SATA radič (SATA disky). Keď mi doniesli logá v CorelDraw, prípadne “hotové grafiky” (samozrejme myslím to ironicky) vo Worde alebo Exceli – využíval som VirtualPC (je to vcelku použiteľné) – z Corelu export do Ilustratoru, z Wordu a Excelu cez OpenOffice export do PDF – potom následné spracovanie v macu.
    Je pre mňa lepšie ísť cez Parallel alebo bude stačiť ten Crossover?

    Vďaka za info.

    #113610
    pedro
    Účastník (Participant)

    renad: bude pre teba najlepsie vmware fusion :-) ..nie teraz vazne, podla mna crossover je take “pseudoriesenie”..ak chces daco seriozne spravit tak fusion/bootcamp/parallels

    #113614
    renad
    Účastník (Participant)

    Keďže idem kúpiť new Macbook (asi vraj s Leopradom), tak tam by mal byť integrovaný BootCamp, a teda aj poriešený problém. Díky za info.

    #113639
    Aleks
    Moderátor

    Nie samozrejme, hentie updaty sú z mac verzie 1.0 na mac verziu povedzme 1.1
    To čo hľadáš ty je installer pre windowsácku verzie na os x, neviem či niekto niečo také robí ale mohol by… Viem, že niektoré hry na Mac OS 9 (Starcraft a Diablo 2) mali takýto dodatočne stiahnuteľný os x installer, takže si ju nemusel bežať pod classicom. Skús pohľadať po googli, alebo na stránke tej hry.
    PS. Hru s takýmito nárokmi môžeš kľudne hrať cez CrossOver alebo VMWare/Parallels bez hociakej straty výkonu :)

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.