wifi hotspot na MacbookPro pre iPhone

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware wifi hotspot na MacbookPro pre iPhone

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #82873
    alien682
    Účastník (Participant)

    Zdravím,
    chcel som sa spýtať v čom môže byť problém, keď doma vpohode používam wifi sieť ktorú si vytvorím na macbooku pro (cez internet sharing), normálne sa mi pripojí iPhone a všetko funguje ako má …
    keď som na intráku a chcem si vytvoriť sieť, prepnem si že chcem zdieľať intrákové priojenie a normálne zapnem sharing, ale keď sa chcem pripojiť na túto sieť cez iP tak mi sieť síce nájde, aj ikonka hore sa zobrazí, že som pripojený, ale keď zapnem napr. safari na iP tak mi vždy vypíše žiadne pripojenie na internet…

    v čom môže byť problém, na nete som našiel aj nejaké problémy iných užívateľov, že to bude asi v prepnutí channelu vo wifi otions pri zdielani, ale skusil som už všetky a furt to nefunguje. poraďte pls :)

    #295453
    raul
    Moderátor

    Presne toto mi funguje velka krat, nieco robis zle. Skus si najst nejaky navod na internete a tak to robit. PS: ikonka wifi na macu by mala byt taka sipocka hore, nie pocitac…

    #295456
    raul
    Moderátor

    Jablko – system preferences – sharing – zaskrtnes internet sharing nastavis from ethernet to airport, popripade sa popozeraj v tom edit.
    Ak mas ikonku airportu v menubaru taku sipocku smerom hore na sedom pozadi, tak to ide spravne…
    Musi to ist…

    teda su dve moznosti:
    1., ak si pripojeny cez macbook na net (ethernet) a chces vytvorit macbookom wifi – teda aj na presnos dat iphone macbook aj na zdielanie internetoveho pripojenia (iPhone moze ist na net cez wifi), musis ist cez syst pref – sharing – internet sharing – share from ethernet – to computer using airport a zaskrtnes internet sharing . Vtedy tam mas sipocku.
    2., ak chces iba prenasat data, teda nemas macbook pripojeny na net alebo to neches zdielat, ides cez network, airport, create network – alebo cez ikonku v menubare. Vtedy tam je pocitacik, teda peer to peer vlastne.

    #295474
    alien682
    Účastník (Participant)

    no chcem proste zdielat internetove pripojenie, aj sipka je hore na mac ikonke wifi … aj sa priojim na iphone aj na iphone mam ikonku ze som pripojeny na wifi .. ale otvorim aplikaciu napr fb, alebo safari a vyskočí mi že nie som pripojeny na net :/ vobec tomu nerozumiem, lebo ako hovorim na pripojeni doma mi to funguje, ale na intraku nie, moze to byt nejak blokovane?? to asi pochybujem, ked mi tam casto najde aj ine wifi siete od “susedov”…
    vsetko som skusal tak ako si napisal a vzdy som to aj tak robil a proste to tam nejde, a nechápem prečo… :(

    #295514
    raul
    Moderátor

    hmm.. a ked sa iphone pripoji, prideli mu ip? Klikni na anzov siete a tam by sa malo zobrazit ip, dns, a pod.

    #295552
    alien682
    Účastník (Participant)

    hmm skusim to pozriet, ale az ked budem na intraku zasa … potom napisem sem, tak dufam ze si to vsimne dakto a poradi :)

    #296502
    alien682
    Účastník (Participant)

    Ďakujem, už to ide, odpísal som tam ip, lebo mi pridelilo inú ako som našiel na macu ;) díky

    #296691
    alien682
    Účastník (Participant)

    No tak nie :( nejde mi to… pozeral som to na tom iphone prikladam screenshoty, a poraďte mi pls že ako zmením na iphone pri DHCP ip adresu a to všetko čo je tam prázdne…

    http://www.ulozisko.sk/obrazky/474237/IMG_0641.PNG
    http://www.ulozisko.sk/obrazky/474238/Screen_Shot_2012-01-03_at_7.44.08_PM.png

    #296700
    raul
    Moderátor

    No, tak v zasade ty nepotebujes na iphone nic menit. (keby si vsak z nejakeho dovodu chcel, klikni na static – vedla dhcp a bootp, a vypisujes..) Skratka DHCP znamena, ze ti mac automaticky ip adresu prideli – a bude uplne ina ako ta, ktoru ma mac. Lebo mac sa pipaja na intrak (ip mu prideluje server) a iphone sa pripaja na mac (teda mac mu prideli ip).

    Na to, aby iphone pridal adresu tvojmu iphonu vsak musite mat rovnaky DNS server – alebo ho musis mat prazdny a on ti to priradi rovnako ako IP.

    Takze podla mna, proble vyriesis takto:
    1. nastavis na macu zdielanie netu z ethernetu do wifi. Teda predpokladam, ze si na intraku napojeny cez ethernet. To urobis podla navodu, ktori som ti poslal vyssie: musis ist cez syst pref – sharing – internet sharing – share from ethernet – to computer using airport a zaskrtnes internet sharing .

    2. na iphone musis vymazat to, co je napisane v dns a v search domains. Aby to bolo prazdne. Aby sme to vsak mali iste, klikol by som na forget this network (zabudni). Potom ta opat nastavi na vyhladavanie wifi sieti, najde tvoj mac a klikni na neho opat. Ked sa pri nazve tvojho macu objavi fajocka, pockaj 5sekund a klikni na sipocku pri nazve vpravo (tam kde uvidis, ci ti pridelilo ip.)
    Ak este nemas pridelenu, pozri sa, ci su dns a search domains prazdne, resp. co tam je (napis sem).
    Ak je vsetko prazdne, skus par desiatok sekund pockat, mac by to mal pridelit.
    Stale plati, ze na macu hore, kde je “vejarik” indikujuci wifi musi byt sipocka hore.

    GL

    #296703
    alien682
    Účastník (Participant)

    mam tam IP – 10.0.2.2
    maska pods.- 255.255.255.0
    router -10.0.2.1
    DSN – 10.0.2.1
    vyhladavacie a id klienta je prazdne…

    a net v iP nejde…

    #296720
    raul
    Moderátor

    Tak tomu teda vobec nerozumiem, naozaj nejde? Vyskusaj to teraz, ked tam mas tieto hodnoty. Pretoze tie su spravne, tak to ma vyzerat..

    #296723
    JFK.
    Účastník (Participant)

    to je blbosť, na iPhone by si nemal nič robiť, len kliknúť na nájdený MacBook ! :/

    #296727
    raul
    Moderátor

    ved to presne urobil, ma tam tieto hodnoty a ako vravi, nejde.. Ale podla mna to treba skusit, ved by to malo ist.

    #296905
    alien682
    Účastník (Participant)

    uz viem v com bola chyba … ja som tu mal dve pripojenia cez ethernet …. doma a internat.. rozdelil som to aj premenoval kvoli tomu ze by som doma furt nemusel vypisovat ip ked beham medzi intrakom a domom… a teraz ma napadlo skusit v network dat to domace ako inactive (lebo mi pri tom svietila zelena gulicka)… a zrazu mi wifi zazracne ide (aj ked neviem preco neslo predtym lebo som klikol v sharing na to ze zdielat pripojenie z : internát…. tak by to malo automaticky zdielat len to nie ? …. no nič hlavne dúfam že to pôjde už furt … díky za pomoc ;)

    #296922
    raul
    Moderátor

    No, chvalabohu :) Keby si hned ten screenshot neorezaval, ale dal plny, boli by sme mudrejsi :)
    Uzivaj zdielanie v pokoji :D

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.