WD MyBook a Time machine

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware WD MyBook a Time machine

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #69644
    addamz
    Účastník (Participant)

    Caute.

    Dnes sa mi dostal do ruk 500GB WD Mybook s pripojenim LAN. Po resete a konfiguracii sa mi ho podarilo spojazdnit v pohode na mojom MACu. Otazka znie, je mozne tento disk vyuzit na zalohy cez time machine? Skusal som na nete hladat, ale nic zaujimave som nenasiel. V administracii sa neda formatovat a disk utility ho samozrejme nevidi. Skusal som spustit time machine ale neponuklo mi ten disk ani folder ktory som vytvoril. Ma niekto skusenosti ci je to mozne? Alebo len USB disky a Timecapsule.

    #213150
    M@rtin
    Účastník (Participant)

    Do tohto ja vobec nevidim, ale pred tyzdnom som si objednal 1.5TB WD Elements, a tak ma zaujima, ze preco ti nejde robit zaloha cez Time Machine?

    #213151
    Lacike
    Účastník (Participant)

    ja mam My Book World Edition 2TB, a nepodarilo sa mi tam rozbehat time machine, skusal som vela navodov na internete no ziaden nesiel, podla mna sa to neda :(

    #213153
    addamz
    Účastník (Participant)

    Tak ten disk je pre mna useless kedze som ho chcel na time mašinu. Nekupi niekto?

    #213157
    lukiboy
    Účastník (Participant)

    Za kolko?

    #213158
    pepa007
    Účastník (Participant)

    mám MyBook World Edition a TimeMachine mi na něm v pohodě běhá.

    addamz – pokud to má LAN díru, tak by to měl být “World Edition”. podle velikosti 500GB ale spíš starší model. Podpora TimeMachine byla přidána relativně nedávno (rok zpátky?) a v té době byl nejmenší prodávanej 1TB. určitě zkus updatovat firmware a zkus postupovat podle příručky pro ty nový kusy. ta bude ke stažení někde tady http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=587

    to co ten disk dělá je že se v síti tváří jako dva disky: “MyBook World” – kterej je přístupnej jako standardní šíťovej disk a “MyBook World – Backup”, kterej vyžaduje login a heslo (tuším wd_backup a backup) a na ten se právě nasměruje ta TimeMachine. pamatuju si že to nastavení nebylo bez problémů, ale jakmile se to podařilo, tak pak už to šlo.

    pak tam byl ještě jeden zádrhel kdy ten disk přestal být přístupnej pro TimeMachine – prostě ho neviděla a nemohla na něj zálohovat – to se vyřešilo tím, že ten disk musíš přestat indexovat Spotlightem (viz nastavení Spotlight v Preferences). od té doby je to naprosto bez problémů.

    p.s. pokud je to síťovej disk ale není to “world edition” tak by tam přesto mělo jít zálohovat z TimeMachine, jenom ta konfigurace je trochu těžší. zkus pohledat návody na netu. v principu šlo o to že pomocí disk utility vytvoříš virtuální disk na svojem harddisku, nastavíš na něj TimeMachine a pak ten virtuální disk přemístíš na ten síťovej, jestli si to dobře pamatuju.

    Lacike: stoprocentně to jde. zkus trochu popsat co máš za problém. máš poslední firmware? vidíš ten disk ve Finderu když ho připojíš? vidíš ho v TimeMachine při nastavení disku, na kterej chceš zálohovat?

    #213159
    addamz
    Účastník (Participant)

    Nemam krabicu, ale je to LAN 500GB biely. Idem skusit ten firmware. Inak dik, napisem ako som dopadol.

    To lukiboy: kolko das? :)

    #213161
    lukiboy
    Účastník (Participant)

    addamz: kolko chces? :D

    #213163
    addamz
    Účastník (Participant)

    Nemam sajn. Ponukni cenu alebo napis na addamz.baller (at) gmail.com , alebo vymenim za nejaky 2,5″ hdd aspon 320GB

    #213166
    Lacike
    Účastník (Participant)

    ten disk v timemachine nevidim, ale uz je to aj tak jedno lebo zalohujem na iny disk cez usb

    #276441
    suley
    Účastník (Participant)

    nenasiel som inu vhodnejsiu temu tak to napisem sem,

    WD MB Live absolutna pohoda na zalohovanie Time Machine pod Snow Leopard, avsak problemy s AFP pri prechode na Liona. Zda sa, ze vyvojari vo WD zamakali a ako jedni z prvych sme sa dockali fixu.
    Takze update a zalohujeme ! :)

    #276555
    Objectiv
    Účastník (Participant)

    ja mam my book world edition 2 a vsetko pekoe bezi ..nic nebolo treba nastavovat ..pri otvoreni time machine mi ponukne moznost zalohy na tent disk

    #276629
    suley
    Účastník (Participant)

    a ako to mas pripojene?

    #278649
    peter.pastier
    Účastník (Participant)

    Ahojte, aj ja mam WD My Book. Mam jeden problem nakolko moje zaholhy uz maju 500gb a disk mam 1500 a nechcem aby sa mi stale zaplnal. Nastavil som max kapacitu pre time machine na 500gb a dnes sa mi to zaplnilo avsak najstarsie data nemaze a nedokaze zalohovat. Vie mi niekto poradit ako to nastavit aby time machine mi nechcelo zaplnat cely disk? Dakujem

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.