W7 v Parallels nebo VMware ?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software W7 v Parallels nebo VMware ?

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #65579
    pepa007
    Účastník (Participant)

    nemáte někdo zkušenost? potřebuju dát manželce na Mac widle kvůli účetnictví Pohoda. a někde jsem viděl, že prý W7 běží pod Parallels výrazně rychleji než XP. a kolik zaberou widle místa? díky

    #181044
    p.edge
    Účastník (Participant)

    Ja som mal na Parallels WinXP a bezalo omnoho rychlejsie ako ked tam mam teraz Win7. Skusal som najnovsi Parallels aj Vmware a podla mojho subjektivneho nazoru je pre mna vhodnejsi Parallels. Nezabudni vo Win7 v planovaci vypnut automaticku defragmentaciu disku .

    #181048
    Serpantes
    Účastník (Participant)

    A co hovorite na free VirtualBox?

    #181050
    PC alebo MAC?
    Účastník (Participant)

    dotaz… to ste už skúšali pod novým Parallels 5 a VMware Fusion 3? Ja tiež rozmýšľam nad Win7 64b a neviem sa rozhodnúť medzi týmito dvomi… Dík

    #181053
    krtko.
    Účastník (Participant)

    Ja mam early 2008 Whitebook so 4 GB ram a v Parallels 5 tam W7 aj na 1 GB ram bezi v pohode. Nepouzivam to ale na nejake narocne sw, iba na testovanie par klientskych apps.

    #181079
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Používal som istý čas na testovanie “Stormware Pohoda” vo VMware Fusion 2 s Windows XP a beží to takmer natívnou rýchlosťou. Vôbec by som sa tým nezaoberal. Manželka si ani nevšimne, že “beží” virtualizovane.

    Avšak s Windows 7 vo Fusion 3/Parallels 5 to zatiaľ neviem porovnať, pretože ani jeden z týchto SW nedokáže bootovať Windows 7 zo sekundárnej partície (podoporujú len BIOS, nie EFI64, teda je nutné použiť Boot Camp, ktorý zatiaľ Windows 7 nepodporuje).

    #181082
    Guess
    Účastník (Participant)

    Ja odporucam VM Ware Fusion 3

    #181195
    PC alebo MAC?
    Účastník (Participant)

    máš sním skúsenosti?

    #192032
    PC alebo MAC?
    Účastník (Participant)

    práve som nainštaloval Parallels 5 CZ a musím konštatovať, že je vynikajúci! nedá sa to porovnať s virtual boxom… W7 ide úplne rýchlo a ani systém MAC sa nijak nespomalil, dal som Maclook a W7 sa super aj graficky integroval do MAC-u… pri toľkom nešťastí :-)) , že som musel hodiť do MAC-u kvôli robote W7 som maximálne spokojný… odporúčam!

    #192033
    nevy
    Účastník (Participant)

    Serpantes: Ja pouzivam Virtualbox, a zatial maximalna spokojnost sice do win chodim len obcas. Prave preto mi Virtualbox bohate staci.

    #192036
    babo
    Účastník (Participant)

    Ja som celkom poskusal obe moznosti. Ja mam kupeny VMWARE, kamos PARALLELS

    Ak staci zakaldnejsia praca vo WIN, max tak OFFICE, tak je lepsi Parallels. Benchmarky asi neklamu, naozaj je vo vacsine priapdov asi o 20% rychlejsi (robili sme aj primitivne testy).
    Ale ak zacina byt potreba zlozitejsich veci, tak podla mna spolahlivejsi je jednoznacne VMWARE. Kamos na parallles uz rieisil par problemov, ja ani jeden jediny. Dalsia kamosa dizajnerka pracuje v CADe. Mala kupenu uz pred tym verziu pre WIN a este ju pouziva, az casom prejde na nieco pod MAC OS. Dala najpr Parallels a mala problemy s grafikou. Vo WMVARE jej funguje vsetko bez najmensich problemov.

    #192043
    johnface
    Účastník (Participant)

    Tak mel jsem XP, Vista Home i Ulitimate, Windows 7 Home i Ultimate, v 64 bit jsem zkousel i Ultimate Vista a 7. Zkousel jsem vmware 3.0 i parallels 5.0 – dlouho jsem pouzival 4.0

    Mam MacBook late 2008, 2.0 GHz, SL, 2GB, 5400 ot disk

    Co muzu doporucit. Pohodu znam, to je previt.. :-D Urcite XP, nenarokuje si tolik RAM a pobezi to svizne. Pri jinych Windowsech se mi po dni prace zahltila pamet, OS X vse cachuje, tak je pak treba cistit, sam si to taky vycisti, pretahne z inactive, ale trochu to trva, coz u XP neni potreba, oba systemy jsou svizne. At si rika kazdy co chce virtualizace, potrebuje HW a 4GB je dle mych zkusenosti na Visty/7 malo. A to jen pouzivam Office 2007 preskakuji tam a zpet z Macu do Windows.

    Dlouho jsem byl na Parallels, ale v tom co potrebuji mi prisel Fusion rychlejsi, jednodussi, Parallels ma hodne modu narozdil od Fusion, ale ty nebezi zrovna elegantne rychle. Takze nyni uz jen Fusion.

    Virtualbox je urcite nejpomalejsi, a clovek si musi s nastavenim vyhrat treba sdilene slozky atd., ale taky je gratis.

    Krome toho, vsechny se daji gratis zkusit. Co ji bude vyhovovat..

    Ja jsem pro XP a Fusion. A na dobro, experimentoval jsem hodne dlouho, snad uz jen posledni experiment Fusion a 64 bit XP, co rikate? Bude rychlejsi. :-D

    #192044
    babo
    Účastník (Participant)

    jo, tu spotrebu pamate mozem potvrdit. Aj vo WIN 7, pri dlhsom spusteni je 2GB vylozee malo. Ja mam XP na 4GB pocitaci vo VMWARE, XP dostali len 768MB pamate a frcia v pohode, svizne aj pri dlhom spusteni (pouzivam to len na pripojenie do prace, pre SL stale nie je poriadny VPN client v rieseni, ktore pouzivame)

    #228084
    hatto
    Účastník (Participant)

    ahojte,
    nainstaloval som win7 cez botcamp a dal som ho ako virtualku do parallels. ale ide neskutocne pomaly, neda sa mi na tom robit. (mam mb white 2009 4gb ram) win-u som dal 2.5gb ale ani to nepomaha. stretli ste sa s tym niekto? je dost mozne ze som ja nieco zle nastavil, neviem…

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.