Vysoka skola vyber odporucenie

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Vysoka skola vyber odporucenie

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    Príspevky
  • #84387
    Tomas128
    Účastník (Participant)

    Viem ze toto nieje mozno najvhodnejsie forum(preto som vytvoril temu priamo do sekcie kos) ale myslim ze su tu rozumny ludia narozdiel od inych for, ktory by vedeli poradit aj kedze starsi zamestnany v zaujimavycvh firmach a skusenejsi aj mladsi a nemenej skuseny. Tak vyberam momentalne vysku zatial mam vybratu Ekonomicku v BA tam hospodarska informatika dalej MTF STU v TT Aplikovaná informatika a automatizácia v priemysle(toto by mohla byt taka istota) a este rozmyslam medzi Strojnickou fakultou STU a FEI STU telekomunikacie. S prijatim by nemal byt neaky velky problem ide o to ze neakemu brutalnemu programovaniu by som sa chcel vyhnut(pretonie FIIT ani FEI inf.)

    Otazka pre zamestnanych: viem ze skola neurcuje ani nezabezpecuje zamestnanie ale ktora je podla vas taka najperspektivnejsia mohla by mat schopne uplatnenie, a aj co sa tyka narocnosti zvladnutelna??
    Pre studujucich na niektorej z tychto skol: Co by ste vy odporucili ako je to stymito skolami teraz kde sa uci najmenej “zbytocnosti” ktora je zvladnutelna a podobne.

    Dakujem za pomoc. Pokial to adminovi moc vadi tak sa ospravelnujem.

    #304016
    vlado_bb
    Účastník (Participant)

    Tomas, nepises, co teba osobne zaujima. Vyber skoly by mal byt podriadeny prave tomu. Chod tam, co je najblizsie tvojmu najhlbsiemu zaujmu. A pripadne si vopred pozri stranku katedry, na ktorej budes studovat. Vsimni si predmety, ake sa tam ucia, velmi casto sa dostanes az k predmetovym listom, urcite nebudes rozumiet vsetkemu, ale nejaku predstavu ziskas. Pozri si aj ludi na katedre, kde chces studovat a daj si ich mena do google – zistis, ci vobec nieco publikuju a ak ano, ci v zahranicnych casopisoch alebo v zborniku z Medzilaboriec.

    #304018
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    rada od zamestnaneho…je skoro jedno aku vysku skoncis, to je len podmienka aby si sa ‘dostal’ na pohovor na danu /vyssiu/ poziciu, ovela dolezitejsie pri prijati do prace je, ake mas prakticke skusenosti a znalosti..je vhodne mat po skonceni aky taky prehlad v oblasti v ktorej chces pracovat…ist na socialnu pracu a chcet robit IT nie je nemozne, ale preco ten cas na VS nevyuzit rozumne a ‘predpripravit sa’? preto chod cestou ako ti radi vlado vyssie – mal by si zhruba vediet comu sa chces venovat, pozri si predmety ake sa tam ucia a vyber si skolu ktorej struktura studia a predmetov by ta zaujala…nie je nic horsie ako 5 rokov trpiet na skole kde ta nic nezaujima…

    #304027
    Lens
    Účastník (Participant)

    Tomas: Tipujem ze zrejme koncis gympel co?

    #304028
    mikeko
    Účastník (Participant)

    Tak hlavne aby si si vybral nieco co ta aspon trocha bavi, pokial ti ide len o titul tak je jedno aku skolu mas. Pokial chces studovat hosp. inf. na EUBA budes musiet prekusat velkym mnozstvom ekonomickych predmetov kde je sama teoria. MTF nema dobru povest, a pokial sa chces vyhnut programovanie tak FIIT by som vylucil a tak isto FEI kde je to dost o hubu (fyzika a matika a tiez neochota niektorych pedagogov), ale pokial ti ide fyzika a hlavne matika nebudes mat problem. Osobne studujem na SjF prave kvoli tomu ze som neexceloval z matiky a programovanie som nemal rad.
    A co sa tyka zbytocnosti to je na slovenskych univerzitach kriticke, ucis sa veci ktore su uz stare desiatky rokov (nie vsak vzdy).

    #304033
    Tomas128
    Účastník (Participant)

    tak chcem nieco technicke…nieco tak napoly SW a HW zalozene ako som uiz pisal nie neaka brutalna informatika celkom perspektivne sa mi zdaju byt tie telekomunikacie na FEIke ale neviem dufam zeb y som to zvladal a to by mohlo byt celkom v pohode alebo celkom sa mi paci kompromis ekonomiky a informatiky cize na ekonomickej

    #304035
    Tomas128
    Účastník (Participant)

    koncim SPŠE cize elektrotechnicka priemyslovka…fyziku sme mali len rok a matiky mame o dost menej ako gymplaci…a prave Sjf sa mi zdal celkom slusny kompromis…ale podla mna nemusi byt zla ani ta ekonomicka ale neviem no

    #304036
    mikeko
    Účastník (Participant)

    tak tiez som skoncil SPSE v BA (adlerku) a vysoko skolska fyzika je troska ina ako stredoskolska. A co sa matiky tyka tak limity, derivacie, intergrali sme mali, jedine nove budu diferencialne rovnice, 2 a 3-ite integraly. Tak na SjF mas dve moznosti mas tam energetiku (moj odbor) to mas ako sa ta elektrika vyraba a potom tam mas automatizaciu co mas skor priemyselnu informatiku a riadenie systemov

    #304037
    w4cko
    Účastník (Participant)

    Ja končím elektrotechniku v šali a idem na FIITku :)

    #304038
    Tomas128
    Účastník (Participant)

    tak FIITka to nie dakujem:DD…ale na SjF by som skor tu automatizaciu….tam je to zvladnutelne?? a na tej autpomatizacii neni to len sama strojarina?? a neake risovanie suciastok??

    #304042
    mikeko
    Účastník (Participant)

    tak na SjF mas zaklad strojarinu, takze prvy semester(polrok) budes mat jednoduche rysovanie na papier ale potom uz len na pocitaci, tusim dva dalsie predmety ale bude to absolutne jednoduche(nerobia s tym problemy) a pri tej automatizacii neviem presne co je tam tazisko ale viem ze je jedna z lepsich katedier na SjF. Treba poklikat http://www.sjf.stuba.sk/generate_page.php?page_id=1
    A este k tej strojarine prve dva roky mas rovnake na hocijakom odbore takze nie je problem zmenit odbor, a take predmety ako mechanika a konstruovanie je ako nam tvrdia zaklad vedomosti kazdeho strojara, ale vy vyssich rocnikoch uz je to dost odlisne viac zamerane na ten dany odbor.
    otazka je ze co ta bavi, ci len pocitace alebo nieco ine

    #304045
    mikeko
    Účastník (Participant)

    ta katedra automatizacie zabezpecuje predmet elektrotechnika a elektronika a ked sme boli na exkurzii v ramci predmetu tak nam ukazovali co tam robia, nieco programovali na kinect, tiez na AR Drone mali nejake programy a tiez presviecali tych co mali dobre vysledky z toho premetu nech si zmenime odbor.

    #304047
    majdy
    Účastník (Participant)

    …zneužijem trošku tému ak dovolíš, pretože stále nemám pevnú predstavu kam ísť ani ja, študoval som na stavebnej priemyslovke, (pozemné staviteľstvo), chcel by som taký kompromis architektúry, dizajnu, grafiky. Hlavne asi ten dizajn a z neho by som sa ďalej nakláňal aj k architektúre a grafike, možno aj produktový dizajn, architektonický. Takže otázka: Študoval/pracuje niekto v takejto oblasti? Ak áno, kde ste študovali?

    #304048
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    vykasli sa na skolu, nic ti do zivota neda, stratis 5 rokov.

    #304053
    peto01
    Účastník (Participant)

    na telekom by som znova ja osobne asi už nešiel. sice programovanie je tam lahke, ale je to vyvažene takou matikou, fyzikou a konkretne predmety od jedneho prof. :) ale inak sa to celkom da, ked človek chce.

    #304080
    vlado_bb
    Účastník (Participant)

    Tomas, mozno ti krivdim, ale z tvojich vyjadreni mam pocit, ako keby si hladal nieco, co nebude “prilis tazke”. To je tiez cesta, ale musis byt pripraveny na to, ze sa zaradis medzi priemer. (Nehovorim, ze tam aj musis zostat, to uz moze byt vec osobnej sikovnosti, ale aj nahody.) Ovela lepsie je ale mat uz v tvojom veku jasne, co chcem robit a tomu sa NAPLNO venovat. Ale v tom pripade treba hladat co “najtazsiu” skolu, teda taku, ktora ti da co najviac, idealne je cast studia absolvovat aj v zahranici. Ja som mal to stastie, ze uz na strednej som vedel, comu sa chcem venovat, isiel som na tazku skolu a 5 rokov som tvrdo makal (ale boli to krasne roky!!!), potom este 4 roky doktorat … no a vysledok je taky, ze robim to, co ma bavi, par rokov som pracoval v zahranici a kazdy rok stravim isty cas vonku na pozvanie nejakej univerzity. Takto napisane to mozno vyzera ako nehorazne vychvalovanie sa, ale chcem tym povedat len jedno – nehladaj lahke studium a zaber uz teraz.

    #304097
    hatto
    Účastník (Participant)

    necital som vsetky komenty, ale poradim ti jednu vec: vysoka skola nie je o tom co ta tam naucia, ale ako dokazes vyuzit to co ti tam poskytnu – CAS venovat sa tomu co ta bavi a rozvijat to, rady a usmernenie od tych co sa dotoho naozaj vyznaju a prostriedky – napr. servre a pod.
    takze ak ta bavia napr. webky, rob vo svojom volnom case webky a rozpravaj sa na skole s ludmi co ich robia… podla mojich skusenosti tvojho noveho sefa nebude zaujimat ci mas cerveny diplom z harvardu, ale to co vies robit. ak prides niekde na pohovor a budes moct ukazat nejake tvoje portfolio, tak to zavazi urcite viac ako rozne tituly a certifikaty (ale nevravim ze to nema vahu).

    btw. chodil som na aplikovanu informatiku v bb, mozem len odporucit.

    #304102
    mja
    Účastník (Participant)

    ja som absolvent FIIT (za 5 rokov :) a ze by to bolo o brutalnom programovani, to sa podla mna povedat neda.. Skor sa tam programovanie (v zmysle pisanie kodu) ako take dost flaka. Nemozem povedat ze by mi to nedalo nic, skor naopak – mam dojem ze keby sa na to vykaslem resp. idem nejakou easylahkou cestou tak sa posuniem dalej iba minimalne. Zo skusenosti viem, ze sa snazia vytvorit priestor aj nejakym (na prvy pohlad uletenym) napadom a zaujimavym projektom daleko viac nez je bezny slovensky standard. Nemyslim si ze vyber vysokej skoly je vstupenkou do zamestnania, podstate je to, co vytvoris/vyplodis pocas posobenia na tej skole NAD ramec toho bezneho… Lebo 5 rokov priemernosti na vysokej skole zvladne (takmer) kazdy.

    #304105
    Tomas128
    Účastník (Participant)

    vlado_bb nekrivdis…je pravda ze neviem sam poriadne co chcem este som nenasiel nieco konkretne a je pravda aj to ze snazim sa najst nieco priemerne a to je mozno chyba….mna praveze aj bavili PC a takto celkovo ale sucastna skola ma dost odradila ked imaginarne do zosita programujes tak to je dost bieda:DD…a praveze ta hospodarska informatika na ekonomickej moze byt dobrym kompromisom premna co sa tyka pc aj ” hry s cislami” a podobne

    a co sa tyka toho ze skola nezabezpecuje zamestanie je mi jasne ani abbsolventom FIITky nevyvolavaju pod knam prosim to podla mna dost zalezi od sikovnosti, od snahy + “male percento stastia” -nikomu nebudu padat pecene holuby do huby

    #304124
    Tomas128
    Účastník (Participant)

    ludia dakujem vam setkym za ochotu a rady…uvidim ako to nakoniec dam dokopy

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.