Výpadky zvuku: MBP a domace kino

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Výpadky zvuku: MBP a domace kino

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #83415
    ščerby
    Účastník (Participant)

    Zdrávim, mám menší problem so zvukom cez optický kábel. Doteraz som mal prepojený MBP s domacim kinom (DK) analogovo – všetko išlo v pohode. No asi cca. pred dvoma mesiacmi som kupil optický kábel. Zozačiatku išlo všetko v pohode, priestorový zvuk pri filmoch parádny.
    No len potom sa vyskytli problémy s vypadkami zvuku. Zvuk úplne vypadne, robí to hlavne iTunes a v rýchlom náhľade (po stlačení medzerníka), pri filmoch sa problém nevyskytuje. Keď zvuk vypadne, song ,,hraje” dalej a vtedy pomôže prepnutie na DK na iný zdroj, popr. prepnutie zo sterea na multichannel. Iný PC a receiver s optickým vystupom/vstupom nemám, čiže veľmi nemám ako zistiť kde je problém. Update iTunes z 10.5.1 na 10.5.2 nepomohol.
    MBP 13 – early 2011, DK – Yamaha DVX-S302 a optický kábel Hama

    Za všetky rady vopred ďakujem. :)

    #298521
    mk01
    Účastník (Participant)

    ja sice tlacim DTS cez HDMI, ale imho bude odpoved rovnaka aj pre optiku. najskor ti itunes nestiha tlacit 6 kanalov v realnom case.

    ja mam early 17″ (quad core i7) a mam taky pocit, ze Apple posledne updaty iTunes (10.5.1 a 10.5.2) dost nezvlada. isto to suvisi s pridanim celeho cloudu.

    o hardver by som sa nebal (vzdy sa mozes utesit otvorenim Activity Monitoru a skonstatovanim, ze zase ti iTunes minul, co mohol (cpu / memory))

    mk

    #298523
    ščerby
    Účastník (Participant)

    “najskor ti itunes nestiha tlacit 6 kanalov v realnom case” –
    – nejako tomu nechápem.. ja cez iTunes počúvam len hudbu (mp3,flac) a tá je stereo, tak isto mám zapnute stereo aj na DK. Keď si pustím film a prepnem na DK na multichannel, automaticky mi hodí dolby digital, resp. DTS (na analógu mi hodilo logicky len dolby prologic 2).
    a ako som uz spomínal problem sa pri filmoch nevyskytuje vôbec a vytazenie CPU pri prehrávaní hudby je minimálne.

    Kazdopádne dakujem za odpoved, len nemám ani tušenie ako vyriešim tento problem.

    PS: som zabudol spomenut, že mám MAC OSX SL 10.6.8

    #298527
    mk01
    Účastník (Participant)

    mozno po tebe len zle citam, automaticky som si predstavil situaciu film + DTS zvuk. ak toto mas v poriadku, je to asi tym, ze ked zapnes film, s macom nic nerobis, ma dost casu pre seba.

    ak je problemom vypadavanie zvuku stereo pri prehravani z iTunes a quick view, stale to bude len a len problem s bufferingom a latenciou, nicim inym.

    Ako test skus pouzit napriklad VLC ako aj stary dobry analogovy kabel. Situaciu som sice nevidel, ale 100% je to software (iTunes 10.5.x) a nie hardware.

    Aku mas velku library? Kolko muziky? ja mam 17.000 skladieb a posledne tyzdne sa iTunes trapi. Aj ked ho iba spustim, berie minimalne cca 30% jedneho jadra CPU. A kedze to robi dlho, teplota mi ide k 86C, nehovoriac o hucani oboch ventilatorov na 5.500 otackach – to som si este nepustil nic. Ak sa rozhodnem byt k sebe taky zlaty pustit si nieeco z archivu, trva tak 3 sekundy nez zacne prehravanie. Na iTunes je potom dalsiu minutu cakacie kolecko a praca celkovo velmi “prijemna”. Z mojho pozorovania to vzniklo celym tym iCloud humbukom. Sam mam 10.7.2.

    Nemenil si poslednou dobou nastavenie Yamahy alebo Audio MIDI v macu? U yamahy napriklad zmena modov Auto/DTS/DD, alebo vzorkovania 44/48/96 khz?

    #298529
    ščerby
    Účastník (Participant)

    V library mam takmer 11 000 songov. iTunes mi ide v pohode, taktiez uplne bezproblémov bol zvuk cez analóg, len ten už nechcem používať kvôli filmom. Ono tie vypadky sú zvláštne, niekedy to ide deň bez problémov a nikedy to vypadne aj 5x denne. Hudbu mám pustenú stále keď som za PC. Keďže dobre vieš, že takáto technika nestojí 1€ tak by som chcel vedieť kde je problém…

    V nastavenia yamahy som nemenil nič, keďže to je domáce kino all in one a nie samostatny receiver atd…, cize veľa nastavení tam nieje.. V MBP som skúšal zmeniť frekvenciu zo 16 bit na 24, bezvysledne a ako teraz pozerám, opäť to je na povodných 16bit. nastavené. Teraz som pozeral vytazenie CPU pocas prehrávania je 2-3%.

    #298531
    mk01
    Účastník (Participant)

    nechcem ten problem bagatelizovat, ale … uz som vlastne povedal vsetko. pride nejaky update a prestane to, ver mi.

    vlastne este jednu vec mozes spravit. ked sa ten vypadok stane, skus pozriet Console a logy system.log, kernel.log a secure.log. Je mozne, ze mozne, ze nieco v nich najdes (aj ked zdanlivo nesuvisiace – napriklad chybu spustenia procesu xxx kvoli sandbox, alebo zly plist, alebo neaktualne /etc/authorizations …

    Applu naozaj posledne tyzdne ide karta a kazdy dalsi update (konkretne na Liona) je pre dobrodruhov.

    #298532
    ščerby
    Účastník (Participant)

    nj, veď to že ani mne nič nenapadá čo tie vypadky spôsobuje… a dúfam, že nejaký update to vyrieši a ze to nebude HW problém..

    Chcem sa spýtať, ten kernel.log a secure.log kde nájdem?? V konzole som nasiel len system.log. Mac mam pol roka a konzolu som doteraz ešte otvorenu nemal :)

    Kazdopádne dakujem za pomoc. :)

    #298537
    mk01
    Účastník (Participant)

    je to vo /var/log (aj Console ho tam zobrazuje)

    #298677
    ščerby
    Účastník (Participant)

    Tak mi včera napadlo, či to nespôsobuje app FreeMemory… Žiaľ, teraz opäť vypadol zvuk aj bez tej app..:(

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.