Výmena RAM…667 vs. 800

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Výmena RAM…667 vs. 800

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Inigo
    Účastník (Participant)

Prosím všetkých borcov o radu…Mám ešte prechodový model iMacu, už Aluminium, ale ešte 2Ghz, Bus 800Mhz, Ram 667Mhz. Môžem tam napasovať aj 800Mhz ramky? Kolega Kokosk trošku načrtol túto tému, aj keď z iného uhla. Ževraj by to malo fungovať, keďže systémová zbernica frčí na 800Mhz…Vďaka za váš čas!

sento
    Účastník (Participant)

kup radsej 667 a nech su rovnakej znacky (napr kingston je vcelku overeny),
    alebo chod na everymac.com prip. si stiahni mactracker.app tam mas pekne vypisane,
    co by mal tvoj comp podporovat

-s-

volk
    Účastník (Participant)

Pri ram-kach vseobecne nevadi ked je ich frekvencia mensia ako podporuje maticna doska. Same sa dokazu naladit na nizsiu frekvenciu, ak by ta vyssia nebola podporovana. Ale pri apple by som radsej nahazardoval a zobral nejake overene ramky ktore ma uz niekto odskusane a na 100% idu, ale to som ja :)

designme
    Účastník (Participant)

tiez by som sa prihovoril za 667

dex
    Účastník (Participant)

Išla by ti 800, iMac by ju využil. Otázka teda je, prečo ju tam nedáva Apple? Odpoveď je ale jednoduchá. Nárast výkonu je minimálny, sotva postrehnuteľný, za to nárast ceny sa dá postrehnúť až príliš ľahko. Preto si kúp dvojbalenie 2GB 667 DDR2 od Kingstonu a budeš spokojný :)

Hector55
    Účastník (Participant)

kup si radej 667.. lebo s tym, ci ti pojdu 800 by sm si isty nebol

ja som si v dobrej viere kupil 2x 2GB 800Mhz a nesli ani v ciernom hlinnikovom iMacu a ani v bielom macbooku so santa rosa… nakoniec som do oboc picol 1GB 667 a 2GB 800Mhz a vtedy a podtaktovali, no ked som dal 2x2GB 800, tak to proste neslo

Kukosk
    Účastník (Participant)

Som Kuko.sk :) nie kokosk ale to vobec nevadi :) prihovoril by som sa tiez za 667Mhz… apple zrejme vie co robi :) ja som si nedavno tiez objedal 4GB 667Mhz… a som nadmieru spokojny :)
    dalsia vec je, ze ci by si ju vyuzil. napriklad hry by ju urcite vyuzili… ale predpokladam ze si si mac nekupoval nato, aby si sa hral na nom hry. a na photoshop, programovanie, a podobne veci, ani nepocitis rozdiel medzi 667 a 800…..

Inigo
    Účastník (Participant)

Diky chlapci! Asi mate recht, radsej tu 667Mhz…netreba riskovat! Lebo aj preto mam rad Apple, ze vyrobky od nich su dobre vyladene, nie su v tom komponenty od oka vyberane so zretelom hlavne na nizku cenu (a la Shark Computer:)…Aj ked iste diely by mohli byt trosku vykonnejsie…ale fakt asi vedia co robia! A sorry Kuko…polepsim sa! :)

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.