Vymena predneho aj zadneho skla a homebutton na iPhone 4

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Vymena predneho aj zadneho skla a homebutton na iPhone 4

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Mavi
    Účastník (Participant)

Zdravim vas,

Chcem sa spytat ci ma niekto skusenost s vymenou skiel a homebuttonu na iPhone 4. Dokaze si to clovek vymenit aj sam? Na ifixit je celkom podrobny navod. Skusal to uz niekto?

Dakujem

lindus
    Účastník (Participant)

Postni ten navod….Bude to zrejme stejne ako aj na 4S-ku,ci sa mylim?Dik

iTuxx
    Moderátor

pri vymene treba komplet rozobrat telefon, takze ak nemas ziadne XP s vymenami, tak to radsej zver niekomu skusenejsiemu

lindus
    Účastník (Participant)

Co su to tie XP???

marko10
    Účastník (Participant)

xp su skusenosti, ja som menil zadný kryt na 3gs všetko som rozobral dal naspäť a až na jednu maličkosť ide v pohode ale bolo to ťažke a hlavne mi to dlho trvalo

iTuxx
    Moderátor

najhorsie je to s flexom. Zvlast ked je novy. A nie az taka dobra kopia.

Mavi
    Účastník (Participant)

Lindus….tu najdes vsetky navody k 4Sku..

http://www.ifixit.com/Device/iPhone_4

Mavi
    Účastník (Participant)

iTuxx…co je tam haklive? moze sa pretrhnut?

lindus
    Účastník (Participant)

Trosku k teme iTuxx,keby som chcel menit zakladny ram,je tam toho vela na rozoberanie?Da sa to zmaknut doma?Dik

iTuxx
    Moderátor

ten flex som mal na mysli audio flex u iPhone 3G/S.
    Na 4ke s tym problem nie je. Tam je vacsi problem so skrutkami, kazda je ina :-) Dalsia vec, s ktorou som sa ja osobne trochu viac musel popasovat, je ulozenie zakladnej dosky. Treba davat pozor aby sedela presne. Posledna vec, treba pri tom ulozeni davat pozor na flexy, uz sa mi stalo ze som telefon poskladal, predny LCD modul zalepil, chcel som pripojit LCD flex a zrazu zistujem ze je kratky. Proste sa niekde pricvikol a musel som to zas komplet rozobrat.

Drevoplech
    Účastník (Participant)

:D to iste sa stalo aj mne ked som to robil asi druhy krat… Nechcelo sa mi to cele rozoberat a tak som ten flex odtrhol pri snahe povitiahnut ho.

Moja rada znie: Radsej si daj tu namahu a vsetko pekne znovu demontuj ak zistis, ze nieco nesedi… Usetris si tym kopec neprijemnosti.

Rada 2: Ak ti nejde vytiahnut doska, napriek tomu, ze uz su vsetky skrutky vonku, tak si pravdepodobne nevytiahol suflik simkarty.

iTuxx
    Moderátor

Drevoplech: to s tym suflikom sa zas stalo aj mne :-D skoro som dosku rozlamal, a potom kukam ze ten svinsky suflik tam stale oxiduje :-)

Mavi
    Účastník (Participant)

Chalani btw…diely ste brali cez ebay?

Mavi
    Účastník (Participant)

Este jedna vec…mam puknute iba predne sklo. Je nutne menit aj display alebo staci len sklo s digitizerom?

mathyk
    Účastník (Participant)

kupiť a vymeniť sklo aj s displayom spolu je jednoduchšie a elegantnejšie. Da sa vymeniť iba samé sklo ale to vyžaduje viac námahy a najma zručnosti, ja by som na tvojom mieste kupil sklo spolu s displayom. Ide o to že to sklo je nalepené na takom rámiku kde je home button, kamera, sluchatko, proximity senzor atd´, a tie sa možu pri odlepovaní skla ľahko poškodiť, kdešto ked kupiť sklo s rámikom a displayom, všetko je tam nalepené a pripravené ako má byť – už nasleduje len pripojenie flexov – suchý proces. Nedávno som menil sklo na iPade, tam som sklo musel odliepať a prilepiť nové – dá sa to v pohode len treba byť opatrný a trpezlivý, radšej všetko dvakrát skontrolovať ako to raz pokaziť. Tak smelo do toho.

mathyk
    Účastník (Participant)

jo, a v prvom príspevku pises, ze chces vymeniť aj home button. ked kupis iba sklo, tak je bez tlacitka, a ked´kupis aj s displayom, mas tam už aj novy home button.

Drevoplech
    Účastník (Participant)

mathyk: to s tym homebuttonom nemas pravdu… Uz som kupoval cez ebay asi 30 displejov s digitizerom, ale nikdy tam nebol pribaleny homebutton. Okrem toho, ak mu homebutton nefunguje, tak to asi nebude chyba samotneho plastoveho tlacitka, ale vadny ten mikrospinac… a to ti urcite k displeju nepribalia.

mathyk
    Účastník (Participant)

no samozrejme že to nie je v tlačítku, to je snád jasné každému, čo na kuse plastu može byť zle? ale tlačítko je nalepené na tom mikrospínači,pri 4 som si nie celkom istý, ale pri 3-kách sa dá určite zohnať displej so sklom, s rámikom a tlačítkom s mikrospínačom.

mathyk
    Účastník (Participant)
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

mathyk, zohnat sa da… ide o to co zadas do vyhladavania. Tlacitko ale urcite nie je nalepene na mikrospinaci. Link co si poslal je ciste iba digitizer pre iPhone 3G, bez tlacitka a bez displeja. Teda nadpis hovori, ze pre iPhone 4 a popis hovori, ze pre iPhone 3G.

Stranka je ale cela divna a urcite by som od nich nic nekupoval. Ebay v spojeni s PayPal je pre mna asi jediny doveryhodny ‚eshop‘ co sa tyka nakupu zo zahranicia.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.