Vymena bateria MacBook White 2008

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Vymena bateria MacBook White 2008

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    mrzo
    Účastník (Participant)

Vymienali ste niekto uz bateriu v MB? Zvolili ste original (http://www.tracocomputers.sk/1153827442/rechargeable-battery-13-inch-macbook-white/) alebo nejaky 3d party vyrobok (napr. http://www.agem.sk/?cmd=batteries&c1=1379&c2=1406&p=62#)? Neviete nieco dobre overene pre MB White 2008 odporucit?
    170€ za original bateriu sa mi zda proste vela… Mozno by aj vydrzala nejaku dobu ma 88% health, ale sa zacala aj dost deformovat (nafukovat) co nepovazujem za dobre znamenie…

Lens
    Účastník (Participant)

Ja som kupil tu na fore original za 40€ . kup to od ruky…

Kiko
    Účastník (Participant)

ja som kúpil na ebay číňana za 30 €, poštovné zdarma. Baterku zase až tak často nepoužívam, takže má zatiaľ za sebou iba 5 cyklov, ale funguje v poho.

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

@Lens
    aky zmysel ma kupovat baterku „od ruky“. Ved ak uz bola pouzivana tak asi za chvilu umrie uplne.
    Nevidim dovod preco by som mal vymenit 2 rocnu baterku napr. za inu 2 rocnu.

mrzo
    Účastník (Participant)

Takto – ma zmysel menit bateriu ked ukazatel v Mac OS X neukazuje ziadne nezvycajne stavy (Condition: Normal). Ja problem vidim v tom, ze sa skutocne fyzicky deformuje (nafukuje) – mozno to je normalne u takychto baterii (Li-ion), neviem… Ale aj tak to nebude asi uplne koser nie?

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

ja mam MacBook white este z roku 2006 myslim a tam je baterka stale v normalnom VIZUALNOM stave. Samozrejme ze uz nevydrzi ani hodinu ale ziadne nafukovanie sa nekona. Takze asi fakt nieco nebude v poriadku.

Saltim
    Účastník (Participant)

ahojte, mna by zaujimalo, ako vymenim baterku na MBP, a či je nutne s tym ist do autorizovanej predajne, alebo si to môzem spravit doma sam?

Saltim
    Účastník (Participant)

Nema s tým niekto skusenost, dik.

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

Aky MPB ? Vacsinou staci uvolnit poistku vybrat baerku a zalozit novu. Ak mas najnovsie unibody MBP tak (neviem naco by si na nich menil baterku tak skoro) treba odsroubovat cele dno a odpojit konektor na baterke od tela.
    V oboch pripadoch velmi jednoduche.

Kiko
    Účastník (Participant)

starú baterku som používal viac ako tri roky až kým mala pod 50 % asi 360 cyklov a vydržala ledva zopár desiatok minút pri slabom zaťažení, a žiadne deformácie ani nič podobné. Ak sa ti nafukuje baterka, račej by som ju rovno vyhodil z MB pred tým než ti ešte niečo zničí.

mrzo
    Účastník (Participant)

Aby som sa este teda podelil o info – oficialny servisak z TracoComputers mi povedal, ze bateria sa menit nemusi pokial ma este aku taku kapacitu, ziadne nebezpecenstvo nehrozi, maximalne sa mi zacne horsie stlacat tlacitko pod trackpadom (uz to zacalo). Osobne ma aj on sluzobny MB kde sa deje presne toto, aj ked to je „zevraj“ zriedkave… Castejsie sa to vraj dialo pri starych MBP najme 17″… Takze zatial cakam ci sa to nejako extremne nezhorsi, ak nie necham MB dozit, ak by bol problem asi objednam nieco z dealextremu. Inak mi dal este info, ze „objavili“ iny zdroj na baterie pre MacBooky ako Apple, takze casom snad upravia aj oficialne ceny na webe – spominal ceny okolo 110-120€ bez dane ak si dobre pamatam, co az take zlacnenie zas nie je, ale aspon nieco.

cicolably
    Účastník (Participant)

ja mam MB white 2006,baterku z EBAY od činaka za 30$,novu nabíjačku za 12$(vyzera inač ale nabýja)
    a všetko funguje normal
    MBP výmena baterky je ťažšia ale stačí šrubovák a trošku šikovnosti a daš dole spodný kryt a možeš meniť

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.