Vyber routera

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Vyber routera

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 31 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58153
    willy
    Účastník (Participant)

    Caute co sa tyka tejto oblasti som zelenac tak sa obraciam k vam skusenejsim predtym ako sa rozhodnem. Dufam ze sa niekto najde a poradi:)

    K mojmu problemu- mam chello internet od upc, pc a macbook(dalej mb). Ked uz mam mb, tak by som chcel mat doma bezdratovu siet, zatial to riesim tak, ze som zapojil do pc wifi usb kluc. Je to taka sikovna mala vecicka, nevyhodou vsak je, ze ked chcem aby mi isla wifina, musim mat zapnute aj pc plus kluc sam o sebe nie je najlepsi. Preto by som radsej normalny router. Neviem si vsak sam vybrat, ponuka je siroka a ceny su odlisne. Chcel by som nieco lacnejsie,ale aby aj fungoval:). Myslite, ze nieco taketo bude stacit? Za kazdu pomoc vopred dakujem.

    http://www.alza.sk/ovislink-wl-5460ap-wifi-d56554.htm

    #127810
    stranger
    Účastník (Participant)

    5460 je primarne klient, cize v pozicii ako Tvoj mb. Poradil by som ti nieco z tychto:

    http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=26
    http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=486

    #127812
    motaj123
    Účastník (Participant)
    #127813
    dex
    Účastník (Participant)

    Aj tak by som bral Airport Extreme. Určite naň pripojíš aj PC. A keby sa ti zdala cena príliš vysoká, AirPort Express, ktorý mám ja, je tiež výborná vec. S kombináciou Airport + MB je radosť pracovať.

    #127815
    yacomo
    Účastník (Participant)

    Mame doma tento router http://www.shark.sk/default.aspx?content=TVRDETAIL&nparams=kod_id;10613 som ho kupoval v akcii za 990,- a je na nom pripojeny jeden desktop, jeden book a moj MB a frci spolahlivo. A este sa aj farebne hodi k MB :-).

    #127816
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    hej ten Netgear je super, tiez ho mam, spokojnost, 4 pocitace pripojene

    #127818
    bawy
    Moderátor

    mam airport express…a podla mna AIRTUNES (bezdrotovy prenos hubdy s PC do veze,zosilovaca,reprakov), ktory tento roter prinasa je jedna skvela genialna vec. skoda ze AIRPORT extreme nema airtunes..inak by som riesil urcite to..

    #127820
    piggee
    Účastník (Participant)

    No najlepsia volba je Airport basestation, ale jeho nevyhodou je robenie maskarady, o ktoru ti asi dost zasadne ide. Preto asi je lepsie pouzit nejaky iny router, ktory tuto funkciu umoznuje a aj jej nastavenie je celkom jednoduche. Ja osobne mam uz par rokov predchadzajucu verziu tohoto
    http://www.shark.sk/default.aspx?content=TVRDETAIL&nparams=kod_id;9437
    Ten bol este s jednou antenkou a rozbehal som vsetko, co bolo treba. Mam na to zapojene 3 compy, tlaciaren cez tp, a cez wifi notebook a AppleTV. Vsetko bezi ako ma a signal po byte v panelaku, ktory je jak faradayova klietka celkom dobry. Jedine mi trochu skace signal na wifi skypePhone od belkinu, ale ten mi takto skakal na viacerych sietiach, takze to asi nebude routrom.

    #127822
    marek
    Účastník (Participant)

    ak chces kopirovat vela po sieti a wifi je len doplnok tak je dobre mat nejaky router co ma gigovu siet

    #127833
    willy
    Účastník (Participant)

    no ja ho chcem len pre to, aby som mohol byt na nete kdekolvek doma,ziadne kopirovanie po sieti atd.

    yacomo: Ten tvoj sa mi celkom pozdava, cena je prijatelna, vyzera dobre…dufam ze mi bude sluzit aspon tak dobre ako tebe:)

    A ozaj, vdaka vam vsetkym za tipy.

    #127846
    Mac
    Účastník (Participant)

    Taktiež mám ten Netgear, spokojnosť napriek tomu že som v paneláku kde sa nám tu prekrýva ešte asi ďalších 5 – 7 sietí…

    #127851
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    Já ti doporučuju Airport with iTunes, měl jsem normální wifinu, ale ta umí jen wifi. Tohle umí navíc pouštět vzduchem hudbu do repráků a případně tiskárnu-má to usb. Nejdřív jsem si myslel, že to nevyužiju, ale po pár měsících na normální wifině jsem si uvědomil, že bych chtěl něco víc. Navíc je to malinkatý a konfigurace je jednoduchá.

    (nemam nic proti neapple věcím, ale tady prostě nabízí víc)

    #127854
    piggee
    Účastník (Participant)

    Vojtin: Len on asi na tom chelle chce rozbehat maskaradu, aby nebolo vidiet viac pocitacov a osobne nemam s tym skusenost, ale co som cital nejake clanky, tak to neni take jednoduche

    #127858
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    aha, nevim co je to maskarada :-)

    #127863
    piggee
    Účastník (Participant)

    Vojtin: to je to, aby sa to na vonok tvarilo ako jeden pocitac s jednou mac adresou

    #127864
    willy
    Účastník (Participant)

    pridavam sa, tiez netusim co to je:). o Airport je na moj momentalny stav pridrahy, vyskusam ten Negear a ked mi to raz v buducnosti nebude stacit, presedlam na Airport. Inak pozeral som na ebay a stade by ma vysiel o dost lacnejsie, lenze by mal inu koncovku do zasuvky(on sa dava priamo do zasuvky, nie?).Robi apple aj nejake prevodniky na europske zasuvky?

    #127868
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    Teď je drahej a za pár měsíců bude ještě dražší, protože budeš mít prachy v jinym routeru. Já koupil za 1100 d-link (fungoval normálně) a za dalších 6 měsíců jsem koupil Airport with iTunes za 2300 (myslim) a d-link jsem prodal za 600 tudíž…..

    #127898
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Ten Airlive 5460 je absolutne v pohode. Nie je to sice Router ale len AP (Acces Point). Konfiguroval som ho u nasich v rodinnom dome. Existuje dokonca aj cesky firmware, takze to na tebe mluvi. Podpora WPA2 a vsetky moderne vymozenosti. Ma len 2 LAN porty – do jedneho musis pichnut LAN z UPC modemu alebo co ti dali. Do druheho mozes dat, co chces a bude to na jednej sieti. Airlive maju malu spotrebu a dobru cenu co je plus.

    #127914
    dex
    Účastník (Participant)

    Piggee: “to je to, aby sa to na vonok tvarilo ako jeden pocitac s jednou mac adresou”

    Ak je to to, čo si myslím, že to je, tak airport to dokáže poľahky. :) Možno keby si nejak podrobnejšie opísal, čo presne “maškaráda” robí. Lebo kým mi niekto nedokáže, že mu niečo chýba, budem musieť ako vymletý dookola opkovať: Airport Airport Airport Airport Airport Airport a Airport Airport Airport a Airport Airport Airport Airport… :D

    #127915
    bawy
    Moderátor

    Pripajam sa…vystriedal som uz co to routerov, od ovislink,airlive,zyxel,a este neake lacine ksunty…airport mi ale este ani raz nepadol, funguje uplne 100% spolahlivo a prenosova rychlost je 2,2 MB/s….co by si clovek viac prial…este miniaturny dizajn a nieje co riesit..

    Niesom taky bohaty, aby som si mohol dovolit kupovat lacne veci…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 31 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.