Vadny pixel na novom MB?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Vadny pixel na novom MB?

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55885
    depi
    Účastník (Participant)

    Zdravim,

    dnes ked som sa lepsie zahladel na obrazovku mojho tyzden stareho MB zistil som, ze pravdepodobne obsahuje vadny pixel modro-zelenej farby. Neviem ci tam je uz od zaciatku alebo vznikol pocas tohto tyzdna pretoze sa nachadza na takom mieste kde sa nachadza vacsinou tmave okno programov, kde to nie je vidno.

    Co si o tom myslite, co by som mal robit? Na zahr. forach som cital zevraj moze pomoct “masaz” displeja, teda pretretie handrickou, pretoze pixel moze byt “zaseknuty”, alebo ze existuje nejake QuickTime video, kt. to udajne dokaze opravit.

    Mate s tym nejake skusenosti vy? Je mozne u Apple taketo “vady” reklamovat? (kedze ide len o 1px? )

    #114264
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Musíš mať dobré oči, keď si v toľkom množstve pixelov našiel ten jeden…

    O tej masáži som počul aj ja. Asi to nebude úplná hlúposť a fáma, keďže sa to vyskytuje v dosť veľa komentároch. Aj tu na MacBlog-u to už myslím bolo rozoberané. Moja rada: Skús to. Podľa mňa Ti to nemôže uškodiť.

    Čo sa týka reklamácie, myslím si, že to je možné. Reklamačný poriadok väčšinou chráni užívateľa pred akoukoľvek výrobnou vadou, ktorá tovar odlišuje od jeho 100% funkčnej verzie. Ja by som to však nereklamoval. Teda – ak to máš na viditeľnom mieste, jednoznačne áno, avšak ak je to v ľavom dolnom rohu, kde mám aj ja tmavý fľak 1×2 cm, ktorý však vidím jedine pri štarte, alebo bielom pozadí a aj tak ho zakrýva dock, by som sa na to vykašľal. :)

    #114266
    depi
    Účastník (Participant)

    Skusal som toto http://www.jscreenfix.com/basic.php ale iba na nejakych 5 minut, taktiez aj masaz, ale neviem ci som ho masiroval spravne :), takze ztial bezvysledne.
    Ten pixel je v pravej hornej casti displeja asi 2-3cm od kraja.
    Hmm co za tmavy flak to tam mas ty? :)

    #114270
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ja som už tiež skúšal masírovať, prosiť (:D) a teraz aj ten Tvoj applet, no tiež bezvýsledne. U mňa to mohlo byť aj nejaké potlačenie pri utieraní alebo podobne… Neviem. Od výroby to tam nebolo. Je to ako 30% šedá rozptýlená do troch bodov veľkých asi ako malíček vedľa seba. Oni fungujú, len tú farbu zobrazia tmavšiu. Pri inej ako bielej alebo svetlej monotónnej farbe je to nepostrehnuteľné. Ten Tvoj problém vyzerá závažnejší pre používanie, skúsil by som to v servise.

    #114273
    depi
    Účastník (Participant)

    Tu som to odfotil http://trash.depi.sk/defected-pixel.jpg (pripadny odbornici mozete posudit)

    #114290
    Mac
    Účastník (Participant)

    Na fotke vidím očividne nefungujúci pixel a vedľa neho nesprávne fungujúci, ako si hovoril zdása že sviet iba G a B zložka. Takže ak viem počítať a oči ma neklamú, sú to dva pixely. Výrobcovia monitorov (lacnejších) sa zvyknú poistiť určením počtu pixelov, ktoré môžu byť vadné bez možnosti reklamácie. Odporúčam si ziťiť do koľko pixelov Apple pre MB ponúka možnosť reklmácie, ak je to 2 a viac, môžeš reklamovať ak chceš.

    #114308
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Apple nema na pixely ziadnu politiku (resp. nemal, ked som to naposledy hladal). Zalezi na predajcovi/servise, ako sa dohodnete. Cital som o pripadoch, ked predajca bez slova vymenil Cinemy aj s 1 chybnym subpixelom.

    Osobne by som ale tento pripad neriesil, pokial ti ten pixel nejak nevadi a nebije do oci…

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.